مجموعه اخبار مرتبط با ایران بی بی سی فارسی

فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامه‌های بی‌بی‌سی فارسی

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی به صورت آنلاين

http://bit.ly/bbcpersianwmv

http://bit.ly/bbcpersianreal

فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی در ايران

http://bit.ly/bbcpersianflash

فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی بی سی

http://bit.ly/BBCpersianproxy

آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-100118_bulletin_download_for_emailnews.shtml

سیاست و اقتصاد در روابط ایران و چین

به گفته تحلیل گران سیاسی، بی نتیجه ماندن تازه ترین نشست گروه پنج بعلاوه یک در نیویورک قابل پیش بینی بود زیرا چین حتی پیش از برگزاری این نشست اعلام کرده بود که زمان برای وضع تحریم های بیشتر علیه ایران مناسب نیست و موضع چین در تصمیم گیری های گروه پنج بعلاوه تاثیر گذاشته است.

با توجه به حجم مبادلات بازرگانی ایران و چین که به گفته رئیس اتاق بارزگانی مشترک ایران و چین در سال گذشته به حدود سی میلیارد دلار رسیده است و سرمایه گزاری های عمده چین در ایران، به اعتقاد بسیار ی از تحلیل گران سیاسی، منافع اقتصادی چین مهمترین نقش را در سیاست این کشور در قبال برنامه هسته ای ایران دارد. اما آیا این تنها عامل تعیین کننده سیاست چین است؟

مهدی خانبابا تهرانی نویسنده و کارشناس مسائل چین در پاسخ به این سوال می گوید که مناسبات کنونی ایران و چین را باید در چارچوب روابط دیرینه و تاریخی دو کشور مورد بررسی قرارداد.

به گفته آقای خانبابا تهرانی، در دوران انقلاب چین و پس از پیروزی آن، ایران از نقطه نظر استراتژیکی یکی از کشورهای بسیار مهم برای چین بود به طوری که از سوی این کشور پشت بام خاورمیانه نامیده می شد.

چینی ها پس از انقلاب ایران روابط خود را با این کشور گسترش دادند. آقای خانبابا تهرانی پس از اشاره به اهمیتی که منافع اقتصادی و سرمایه گذاری های چین در ایران برای این کشور دارد، می گوید که رابطه با ایران از نظر سیاست استراتژیکی چین هم برای این کشور حائز اهمیت است و سپس اینطور اضافه میکند: "شرایط و موقعیت کنونی روابط ایران و چین فقط مختص به مسئله اقتصاد و نفت نیست. هر چند این دو مورد برای چینی ها اهمیت زیادی دارد ولی فقط این مسئله نیست. واقعیت این است که از نظر سیاسی هم چین ایران را به عنوان یک دستیار برای قدرت نمایی در مقابل آمریکا و روسیه به شمار می آورد و از این کشور حمایت می کند. پشتیبانی چین را باید در یک نگاه تاریخی در روابط دو کشور جستجو کرد. ولی شرایط کنونی جهان هر چه باشد چین از ایران همچنان حمایت خواهد کرد و سعی دارد از طریق ایران نفوذ بیشتری در خاورمیانه داشته باشد".

تین سه هوا، از بخش چینی بی بی سی و کارشناس مسائل ایران و چین هم به اهمیت سابقه رابطه دو کشور اشاره می کند و می گوید که دولت چین مثل سابق یک دولت ایدئولوژیک نیست، ولی ایران به دلیل موضع خصمانه اش در قبال آمریکا می تواند بالقوه یک متحد چین به شمار آید. تین سه هوا سپس اهمیت ایران را در چارچوب رابطه چین و آمریکا مورد ارزیابی قرار میدهد و میگوید: "در چارچوب رابطه چین و آمریکا، ایران برای ایجاد موازنه قدرت وزنه سودمندی است. برای مثال اخیرا در پی فروش تسلیحات از سوی آمریکا به تایوان، چین بلافاصله واکنش نشان داد و اعلام کرد که با اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران موافق نیست. چین با برخورداری از حق وتو می تواند ایران را وسیله قدرت نمایی در مقابل آمریکا قرار دهد".

با وجود این تین سه هوا منافع اقتصادی چین را مهمترین عامل سیاست این کشور در کل منطقه خاورمیانه می داند و می گوید که چین بر اساس همین منافع و بهره برداری از سرمایه گذاری های دراز مدت خود است که از هرگونه بحران در منطقه هراس دارد.

تین سه هوا سپس در مورد وقایع پس از انتخابات و اعتراض های مردم ایران می گوید که برای مقامات و مردم چین رویدادهای ایران بسیار غیر منتظره بود و اگر چه موجب شگفتی و تحسین مخالفان دولت چین شد، برای رهبران این کشور نگرانی هایی به وجود آورده است.

تین سه هوا می افزاید: "به تصور من دولت چین خود را با مشکلات مشابهی مواجه می بیند. کنترل افکار عمومی و نیروهای مخالف در داخل از مسائل مشترک هر دو کشورست. رسانه های رسمی چین تمام خبرهای مربوط به تظاهرات مخالفان دولت ایران را سانسور کردند. این همان اقدامی است که در مورد مخالفان دولت چین انجام می گیرد. چین از این بابت که ممکن است در داخل این کشور هم جنبشی مشابه ایران ظهور کند بیمناک است. در این میان ملی گرایان چینی که دشمنی دیرینه خود با آمریکا را حفظ کرده اند، از موضع خصمانه ایران در قبال آمریکا حمایت می کنند و بی تمایل نیستند که ایران به یک قدرت بزرگ در خاورمیانه تبدیل شود".

بر اساس تمام این مسائل است که چین هم چنان بر تعامل با ایران به جای اعمال تحریم اصرار می ورزد، از آن گذشته مسئله دیگری که تین سه هوا به آن اشاره می کند، اهمیتی است که چین برای عدم مداخله در امور دیگر کشورها منجمله امور خود قائل است.

آقای خانبابا تهرانی در اشاره به همین موضوع می گوید که بر مبنای فرهنگ سیاسی چین، هر گونه دخالت در امور کشورهای دیگر از سوی این کشور ناپسند است.

آقای خانبابا تهرانی موضع چین در قبال برنامه هسته ای ایران را در یک نگاه تاریخی به این صورت خلاصه می کند که چینی ها در کنار ایران هستند، به این دلیل که سی سال پیش انقلابی در این کشور روی داد که سبب شد این کشور از بلوک حامی غرب بیرون بیاید و چین در نهایت می خواهد که به همراه ایران و سایر کشورهای غیر متعهد درجهان سوم بلوکی را به وجود بیاورد که در مقابل روسیه و آمریکا قدرت مانور سیاسی داشته باشد.

هواپیمای توپولوف در فرودگاه مشهد آتش گرفت

یک فروند هواپیمای توپولوف در ایران پس از فرود در فرودگاه مشهد دچار سانحه شد و طبق گزارش ها چهل و دو تن از مسافران به بیمارستان منتقل شده اند.

گزارش ها حاکی از آن است که این سانحه تلفات جانی به دنبال نداشته است.

مقام های مسئوال در ایران گفته اند که محروحان حادثه به بیمارستان های مشهد منتقل شده اند.

هواپیمای توپولوف شرکت هواپیمایی تابان، 157 مسافر داشت و شنبه شب (سوم بهمن)، از آبادان عازم مشهد بود که به علت مه غلیظ موفق به فرود در مشهد نشد و به همین خاطر در اصفهان به زمین نشست. این هواپیما امروز صبح (چهارم بهمن) به مشهد پرواز کرد اما در فرودگاه هاشمی نژاد مشهد دچار آتش سوزی شد.

طبق گزارش ها، داخل هواپیما به کل سوخته و بال سمت راست و دم و چرخ هواپیما به علت این آتش سوزی جدا شده اند. هواپیما از نوع توپولوف 154 بوده است.

به دنبال این سانحه، نیروهای امدادی به کمک مسافران شتافتند.

سخنگوی سازمان هواپیمایی ایران گفته است که در پرواز صبح امروز، خلبان هنگام فرود در فروگاه مشهد دید حداقلی داشته اما به علت بودن بیمار بد حال در هواپیما، مجبور به اعلام فرود اضطراری می شود که در هنگام فرود، این هواپیما دچار سانحه می شود.

خبرگزاری نیمه رسمی مهر گفته است که پروازهای فرودگاه بین المللی مشهد به دنبال این سانحه به حالت تعلیق در آمده است.

ناوگان هواپيماهای مسافربری ايران به علت تحريم طولانی آمريکا به شدت فرسوده است و ایران برای جبران این مساله به خرید یا اجاره هواپيماهای ساخت روسيه روی آورده اما به عقیده برخی کارشناسان، این هواپیماها، کارنامه ایمنی خوبی ندارند.

چند شرکت هواپیمایی در ایران از هواپيماهای توپولوف استفاده می کنند ولی به دليل سوانح هوايی مکرر طی سال های اخیر، استفاده از اين هواپيماها همواره با نگرانی هايی همراه بوده است.

ایران طی دو سال گذشته با روسیه قراردادهایی برای خرید توپولوف های جدید منعقد کرده است.

برخی از نمایندگان مجلس و کارشناسان هوایی، خواهان توقف خرید هواپیماهای توپولوف از روسیه شده اند.

کارخانجات هواپیماسازی توپولوف از موسسات قدیمی ساخت هواپیما در روسیه است که در سال 1922 توسط آندری توپولوف، طراح و مهندس هواپیما، پایه گذاری شد.

هلال احمر مشهد: سانحه توپولوف کشته نداشت

تازه ترین گزارش ها از ایران حاکی از آن است که تمامی ۱۵۴ مسافر هواپیمای توپولوفی که صبح امروز در فرودگاه مشهد دچار سانحه شد زنده اند و حال عمومی آنها خوب است.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی اعلام کرد که در این حادثه کسی کشته نشده است و ۴۲ نفر از مسافران که دچار مصدومیت شده بودند برای درمان به بیمارستان منتقل کردند.

مهدی علیزاده به خبرگزاری ایرنا گفته است که اکنون عملیات امدادرسانی به مصدومین این سانحه به پایان رسیده است.

همزمان مدیر کل فرودگاه هاشمی نژاد مشهد در گفتگو با خبرگزاری فارس اعلام کرده که اکثر ۴۲ نفری که به بیمارستان منتقل شدند پس از مداوای سرپایی مرخص شده اند و در حال حاضر تنها ۷ نفر در بیمارستان بستری هستند که بعضی از آنها به دلیل شکستگی دست و پا و برخی هم به خاطر وارد شدن دود به ریه و دچار شدن به مشکلات تنفسی بستری شده اند.

هواپیمای توپولوف شرکت هواپیمایی تابان، ۱۵۴ مسافر داشت و شنبه شب (سوم بهمن)، از آبادان عازم مشهد بود که به علت مه غلیظ موفق به فرود در مشهد نشد و به همین خاطر در اصفهان به زمین نشست.

این هواپیما صبح روز یکشنبه چهارم بهمن به مشهد پرواز کرد اما در فرودگاه هاشمی نژاد مشهد دچار آتش سوزی شد.

طبق گزارش ها، داخل هواپیما و موتورها به کل سوخته و بال سمت راست و دم و چرخ هواپیما به علت این آتش سوزی جدا شده اند. هواپیما از نوع توپولوف ۱۵۴ بوده است.

به دنبال این سانحه، نیروهای امدادی به کمک مسافران شتافتند.

سخنگوی سازمان هواپیمایی ایران گفته است که خلبان هنگام فرود در فروگاه مشهد دید حداقلی داشته اما به علت حاضر بودن بیمار بد حال در هواپیما، مجبور به اعلام فرود اضطراری می شود که در هنگام فرود، هواپیما دچار سانحه می شود.

پروازهای فرودگاه بین المللی مشهد به دنبال این سانحه چند ساعتی به حالت تعلیق در آمد و بنا بر تازه ترین گزارش ها اکنون باند این فرودگاه مجددا باز شده و عملیات پروازی در حال انجام است.

پیش از این در ۲۴ تیرماه امسال هم سقوط یک فروند هواپیمای توپولوف ۱۵۴ دیگر در نزدیکی قزوین که از تهران عازم ایروان بود به کشته شدن تمام ۱۶۸ سرنشین هواپیما انجامید.

وزیر راه به مجلس فراخوانده شد

در پی سانحه صبح روز یکشنبه در فرودگاه مشهد، علی اکبر آقایی، عضو کمیسیون عمران مجلس به خبرگزاری مهر در ایران گفته است که با توجه به اینکه تنها یک روز پیش از این هم قطار سریع السیر مشهد_تهران از ریل خارج شد و هفت نفر بر اثر آن کشته شدند، وزیر راه و ترابری و روسای هواپیمایی کل کشور و راه آهن برای "ارائه توضیحات" به مجلس فراخوانده شدند.

این عضو کمیسیون عمران مجلس در ادامه گفته است: "درصورتیکه خطای مدیریتی رخ داده باشد، برخورد نظارتی با مسئولان انجام می شود".

توپولف همچنان مهمان ناوگان هوایی؛ هواپیماهای هندی در راه ایران

یکی از مدیران شرکت هواپیمایی تابان که هواپیمای توپولوف سانحه دیده روز یکشنبه متعلق به آن بوده است، ساعاتی پس از این حادثه به خبرگزاری فارس گفته است که از هفته آینده قرار است این شرکت از هند هواپیما وارد کند.

حسین عبدالله پور در این مورد گفت: "این هواپیماها از هفته آینده وارد کشور می شود و اینکه در چه زمانی هواپیماهای توپولوف از رده خارج می شوند در حوزه ما نیست".

ناوگان هواپیماهای مسافربری ایران به علت تحریم طولانی آمریکا به شدت فرسوده است و ایران برای جبران این مساله به خرید یا اجاره هواپیماهای ساخت روسیه روی آورده اما به عقیده برخی کارشناسان، این هواپیماها، کارنامه ایمنی خوبی ندارند.

چند شرکت هواپیمایی در ایران از هواپیماهای توپولوف استفاده می کنند ولی به دلیل سوانح هوایی مکرر طی سال های اخیر، استفاده از این هواپیماها همواره با نگرانی هایی همراه بوده است.

ایران طی دو سال گذشته با روسیه قراردادهایی برای خرید توپولوف های جدید منعقد کرده است.

برخی از نمایندگان مجلس و کارشناسان هوایی، خواهان توقف خرید هواپیماهای توپولوف از روسیه شده اند.

کارخانجات هواپیماسازی توپولوف از موسسات قدیمی ساخت هواپیما در روسیه است که در سال ۱۹۲۲ توسط آندری توپولوف، طراح و مهندس هواپیما، پایه گذاری شد.

انتقاد قوه قضائیه ایران از وجود 'حریم امن' برای برخی مطبوعات

رئیس قوه قضائیه ایران ضمن تأکید بر برخورد قاطع قضایی با "فتنه انگیزان"، از وجود امنیت برای برخی مطبوعات "تفرقه افکن" انتقاد کرده است.

صادق لاریجانی روز یکشنبه ۴ بهمن (۲۴ ژانویه) در جلسه مسئولان عالی قضائی ایران، بر ضرورت نظارت بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر کار مطبوعات تأکید کرد و گفت: "چگونه است که برخی افراد به دلیل وابستگی به جریانات خاص سیاسی می توانند با عناوین مجعول اقدام به چاپ و نشر اخبار کذب و تحلیل های تفرقه افکنانه نمایند و با برخورداری از حریم امن، اقدام به شبهه افکنی در جامعه و ترویج واهی دسته بندی میان مسئولان نظام نمایند".

آقای لاریجانی به هویت این "جریان خاص" و مطبوعات وابسته به آن اشاره مستقیم نکرده است، اما از آنجا که رسانه های منتقد دولت ایران به طور کم سابقه ای تحت فشار هستند، برخی سایت های خبری در ایران اظهارات او را متوجه رسانه های حامی دولت دانسته اند.

این دسته از رسانه های حامی دولت معتقدند که هواداران جنبش اعتراضی ایران و رهبران آنها، در جهت برنامه های دشمنان نظام جمهوری اسلامی عمل می کنند و مستحق برخورد قاطع قضایی هستند.

اما رئیس قوه قضائیه ایران گفته است: "جریان آشکاری در جامعه قصد فتنه انگیزی و ایجاد تفرقه در میان مردم و مسئولان کشور دارد و قصد دارد با ترویج برخی دسته بندی ها، آنان را در مقابل نظام و رهبری قرار دهند".

او در مورد اقدامات این جریان افزوده است: "فتنه انگیزان حتی به بزرگان حوزه های علمیه هم رحم نکرده اند و برخی شخصیت هایی که نه تنها افتخار حوزه های علمیه و کشور ایران، بلکه افتخار جهان اسلام هستند را مورد تعرض قرار داده اند".

برخی سایت های خبری ایران، این بخش از سخنان آقای لاریجانی را اشاره ای به انتشار آخرین شماره نشریه های "همت" و "موج اندیشه" دانسته اند که دو مجموعه تصویر با عناوین "همه یاران هاشمی" و "امت امام خامنه ای" در آنها منتشر شده بود.

تصویر عبدالله جوادی آملی، یکی از روحانیان سرشناس حوزه علمیه قم در هر دو مجموعه دیده می شد.

نشریه "موج اندیشه" در پی توقیف نشریه "همت" توسط دادستانی تهران، توسط اداره کنندگان همان نشریه منتشر شد، اما هیأت نظارت بر مطبوعات امتیاز هر دو را لغو کرد.

آقای لاریجانی گفته است که "مسئولان طراز اول کشور از سرمایه های نظام جمهوری اسلامی ایران و یادگاران امام راحل" هستند.

حملات هواداران محمود احمدی نژاد علیه اکبر هاشمی رفسنجانی (رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام) در ماه های اخیر شدت گرفته است.


0 comments:

ارسال یک نظر