جمع آوری چادرهای معترضان جنبش «اشغال وال استریت»

دستگاه قضایی آمریکا به نفع معترضین رای داد 

به گزارش منابع بین المللی، با گذشت چندین هفته تحصن مخالفان نظام سرمایه داری در شهرهای مختلف آمریکا، پليس نيويورک اوايل روز سه شنبه با هجوم به محل استقرار چادرهای معترضان جنبش «وال استريت را اشغال کنيد» در نزديکی اين مرکز مالی، اقدام به بيرون کردن آنها از اين محل کرد و چادرهای اين افراد را جمع آوری کرد.

این چادرها از روز هفدهم سپتامبر، حدود دو ماه پیش، توسط کسانی که نظام سرمایه داری، شرکت های بزرگ و ثروتمندان را عامل بحران اقتصادی و مشکلات مردم می دانستند برپا شد، اما مقامات شهری وجود این چادرها را غیربهداشتی توصیف کرده و خواستار برچیدن آنها شدند.

به گزارش رادیو اروپای آزاد، نيروهای پليس که مجهز به سپر و کلاهخود بودند در جريان اين حمله، چادرهای معترضان را درهم شکسته و اجتماع مخالفان را برهم زدند.

عمليات ياد شده ساعت يک بامداد آغاز شد و تا ساعت چهار و ۱۵ دقيقه که آخرين معترض از پارک بيرون برده شد، ادامه داشت. پليس با بلندگوهای دستی به معترضان هشدار داد در صورتی که پارک را ترک نکنند، بازداشت خواهند شد.

پل براون، سخنگوی پليس نيويورک گفت که در جريان اين عمليات شبانه، حدود ۷۰ نفر که از دستورات سرپيچی کرده و حاضر به ترک محل نبودند دستگیر شدند.

وی اظهار داشت که برخی از معترضان خود را به دیگران زنجير کرده بودند و تعدادی نيز قبل از اينکه از محل بيرون برده شوند خود را به درخت بسته بودند.

مايکل بلومبرگ، شهردار نيويورک، از اخراج معترضان و برچيدن چادرهای آنها در اين پارک دفاع کرد.

وی در بيانيه ای گفت: "متاسفانه، پارک به محلی تبديل شده بود که مردم برای اعتراض به آنجا نيامده بودند بلکه به جايی برای نقض قانون بدل شده بود، و در پاره ای اوقات، برای اينکه به ديگران آسيب بزنند."

شهردار نيويورک می گويد: شکايت هايی از ايجاد سر و صدا و شرايط غير بهداشتی محل دريافت شده بود که بر روی کيفيت زندگی ساکنين محل و فعاليت های تجاری منطقه تاثير گذاشته بود.

معترضان جنبش «وال استريت را اشغال کنيد» روز هفتم سپتامبر چادرهای خود را در پارک «زوکوتی» برپا کرده بودند تا اعتراض خود را به نظام مالی آمريکا اعلام کنند. به گفته معترضان، نظام مالی آمریکا درآمدهای کشور را بيشتر به جيب شرکت ها سرازیر کرده و منجر به افزايش ثروت سرمايه داران شده است.

اين جنبش با استقبال معترضان به نابرابری های اقتصادی و اجتماعی در ساير شهرهای آمريکا و حتی در جهان روبرو شده و در برخی مواقع به زد و خورد با پليس انجاميده است.

شهردار نيويورک می گويد، معترضان زمانی که پارک تميز شد می توانند بار ديگر به آنجا باز گردند ولی بايد مقررات منع برپايی چادر و استفاده از کيسه خواب را رعايت کنند.

معترضان می گويند که اقدام پليس مانع از آن نخواهد شد تا دست به تجمع نزنند و تلاش می کنند در منطقه ديگری در جنوب منهتن مستقر شوند.

بر اساس گزارش خبرگزاری ها، نيروهای پليس اطراف پارک را نرده کشيده اند.

به گزارش سرویس خبری بی بی سی، چادرهای معترضان در اوکلند در ایالت کالیفرنیا نیز در بامداد دوشنبه توسط پلیس جمع آوری شد.

پلیس اوکلند علت تخلیه و اشغال محل تجمع کنندگان در این شهر را نیاز به بررسی جزئیات حادثه شلیک به یک جوان ۲۵ ساله در روز پنجشنبه گذشته اعلام کرده و گفته که این منطقه تا هنگام کامل شدن تحقیقات جنایی و پزشکی قانونی بسته خواهد بود.

در جریان حادثه روز پنجشنبه، کاید اولا فاستر، که از تجمع کنندگان در برابر مرکز فرانک اوگاوا اوکلند بود، در جریان یک تیراندازی کشته شد.

گزارش های مشابهی از جمع آوری کمپ های معترضان در شهرهای دنور (ایالت کلورادو) و سالت لیک سیتی (ایالت یوتا) در روز شنبه گذشته منتشر شده که در جریان عملیات پلیس در شهر دنور هم ۱۷ نفر بازداشت شده اند.

حکم دستگاه قضایی به نفع معترضان
در تحولی دیگر، این خبرگزاری گزارش داد که انجمن ملی وکلا در آمریکا اعلام کرده که موفق شده از دادگاهی در نیویورک، مجوز بازگشت معترضان به پارک زوکوتی را برای نصب دوباره چادرهایشان بگیرد.

این انجمن اعلام کرده که اکنون با حکم جدید، مقامات شهرداری نیویورک نخواهند توانست قوانین پارک را در مورد معترضان اشغال وال استریت اعمال کنند.

0 comments:

ارسال یک نظر