تاکید آمریکا، فرانسه، بریتانیا و ناتو بر ادامه فشارها بر ایران

علی اکبر صالحی در یک کنفرانس خبری در لیبی به آمریکا هشدار داد

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، امروز در حاشیه اجلاس گروه بیست گفت که نگرانی های خود را درباره برنامه هسته ای ایران با نیکلای سارکوزی، رییس جمهور فرانسه در میان گذاشته و هر دو بر این نظر توافق دارند که "فشار بین المللی همچنان باید بر ایران باقی بماند."

روز چهارشنبه، ۲ نوامبر، نیز آمریکا تاکید کرده بود که در قبال ایران همچنان به راه حل های دیپلماتیک متکی خواهد ماند.

به گفته جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، تحریم های اعمال شده علیه ایران، این کشور را منزوی تر کرده است و ایالات متحده بر دیپلماسی در برابر جمهوری اسلامی تمرکز کرده است.

آقای کارنی از اظهار نظر درباره گزارش های منتشر شده مبنی بر اقدام نظامی احتمالی اسرائیل علیه ایران خودداری کرد.

همزمان روزنامه هاآرتص چاپ اسراییل، در گزارشی نوشته است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و ایهود باراک، وزیر دفاع این کشور در حال تلاش برای جلب موافقت همه اعضای کابینه برای حمله یک جانبه به تاسیسات اتمی ایران هستند.

گزارش هاآرتص پس از چند روز گمانه زنی رسانه های اسرائیل درباره افزایش احتمال حمله به ایران چاپ شده بود.

موضع بریتانیا

باراک اوباما گفت که نگرانی های خود را درباره ایران با نیکلای سارکوزی در میان گذاشته و هر دو درباره ادامه فشارهای دیپلماتیک همنظرند

همچنین امروز پنجشنبه، سوم نوامبر، نیک کلگ معاون نخست وزیر بریتانیا گفت که بریتانیا "اعمال فشار مستمر و فزاینده" روی ایران را ادامه خواهد داد.

آقای کلگ گفت که "یک رژیم حاکم بر ایران هسته ای که ثابت کرده است که نسبت به خواست باقی جامعه جهانی، به کلی کر و کور است، یک تهدید واقعی است" و "با وجودی که ما می خواهیم که این موضوع را از طریق راه حل گفت و گو حل کنیم،" اما "بریتانیا هیچ گزینه ای را کنار نخواهد گذاشت."

روز چهارشنبه (دوم نوامبر) روزنامه گاردین در گزارشی خبر داد که نیروهای مسلح بریتانیا برنامه ریزی خود را برای یک حمله احتمالی به مراکز اتمی ایران افزایش داده اند.

گزارش جدید آژانس درباره برنامه اتمی ایران می تواند بر تحولات ماه های آینده تاثیر داشته باشد

به گزارش این روزنامه، ارتش بریتانیا در حال بررسی طرح های استقرار ناوهای رزمی و زیردریایی های مجهز به موشک های تاماهاک در منطقه برای حمله به ایران از هوا و دریا در ماه های آینده است.

'ناتو دخالت نمی کند'

از سوی دیگر، آندرس فو راسموسن، فرمانده ارشد ناتو، در بروکسل در پاسخ به گزارش هایی مبنی بر اینکه برخی از دولت ها ممکن است برای حمله نظامی علیه ایران برنامه ریزی کنند، گفت که ناتو به هیچ وجه قصد دخالت در ایران را ندارد.

آندرس فو راسموسن گفت که "ناتو از تلاش های سیاسی و دیپلماتیک برای حل مساله هسته ای حمایت می کند" و از ایران خواست که به قطعنامه های سازمان ملل پایبند بماند و برنامه های غنی سازی اورانیوم را متوقف کند.

او گفت: "اجازه بدهید که تاکید کنم که ناتو به هیچ وجه قصد مداخله در ایران را ندارد و ناتو در خصوص مساله ایران درگیر نیست."

در عین حال سخنگوی وزارت دفاع ایتالیا تایید کرده است که اواخر ماه اکتبر مانور مشترکی از سوی اسرائیل و چند کشور دیگر در یک پایگاه هوایی ناتو در ایتالیا برگزار شده است.

اما آقای راسموسن از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.

واکنش ایران

علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران امروز ۵ شنبه، ۳ نوامبر، در لیبی گفت که ایران برای "بدترین وضعیت" آماده است و به آمریکا نسبت به "رویارو شدن با ایران" هشدار داد.

آقای صالحی که در حاشیه یک کنفرانس خبری در بندر بنغازی سخن می گفت، به سوال خبرنگاران درباره گزارش ها مبنی بر سرعت گرفتن طرح های حمله به ایران در واشنگتن به دلیل برنامه های هسته ای اش پاسخ داد.

او گفت: "آمریکا متاسفانه خرد و احتیاط را در موضوعات بین المللی از دست داده است. این کشور فقط بر قدرت تکیه کرده است. آنها عقلانیت را از دست داده اند. ما برای بدترین وضعیت آماده ایم ولی امیدواریم پیش از اینکه آمریکا با ایران رویارو شود، دوباره فکر کند."

ایران همواره برنامه اتمی خود را صلح آمیز دانسته است و گزارش های کشورهای غربی درباره ماهیت نظامی برنامه هسته ای خود را رد کرده است.

0 comments:

ارسال یک نظر