با هدف دفاع و رصد تهدیدات سایبری
جـــرس: چندی پس از آنکه رئیس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی اعلام کرد که با همکاری سازمان ارتباطات، شورای امنیت و وزارت اطلاعات، «قرارگاه سایبری» به منظور "کاهش تهدیدات فردی، اجتماعی و امنیتی دشمن" راهاندازی شده، وی با اعلام اینکه دستور تشکیل قرارگاه دفاع سایبری در کشور به صورت رسمی امروز به اینجانب ابلاغ شد، گفت: هدف دفاع و رصد تهدیدات سایبری علیه زیرساختهای امنیت ملی کشور است.
به گزارش فارس، پاسدار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، روز یکشنبه با اعلام این مطلب افزود: از دیگر وظایف قرارگاه دفاع سایبری کشور اعلام هشدارهای ملی در برابر تهدیدات امنیتی کشور، ایمنسازی زیرساخت های کشور نسبت به تهدیدات سایبری و ایجاد توان بازدارندگی در حوزه سایبری است.
وی با بیان اینکه قرارگاه دفاع سایبری به تولید نرمافزارهای بومی جهت اجرایی شدن سیاستهای رهبری کمک میکند، گفت: در این رابطه ساختار مشترکی بین وزارت دفاع، سازمان پدافند غیرعامل کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد کرده ایم که در این غالب مرکز دفاع سایبری بتواند پروزهها و نرمافزارهایی که عمدتاً کارکردهای زیرساختی برای کشور دارد مانند نرمافزارهای کاربردی را با استفاده از ظرفیتهای دانشگاهها، شرکتهای خصوصی و محققین تولید کند.
وی رسالت قرارگاه دفاع سایبری را "اجرایی کردن سیاستهای کلی نظام در رابطه با امنیت فضای تبادل اطلاعات" عنوان و ابراز امیدواری کرد: بعد از این ابلاغی که امروز انجام شد، بتوانیم هماهنگیهای لازم را بین دستگاههای متولی اصلی امنیت و دفاع کشور که شامل وزارت اطلاعات، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت دفاع، سازمان پدافند غیرعامل و همچنین سایر بخشها مانند وزارت صنایع که میتوانند در این زمینه موثر باشند در واقع همسویی و هماهنگیهای لازم را ایجاد کنیم تا یک دفاع همهجانبه را از زیرساختهای کشور داشته باشیم.
جلالی دومین اقدام قرارگاه دفاع سایبری را تدوین سند دفاع غیرعامل و تهیه برنامه جامع دفاع سایبری به شمار آورد و افزود: در این رابطه برنامه 5 ساله برای کشور تدوین خواهیم کرد که قطعاً به ظرفیتهای علمی کشور توجه خواهیم کرد.
وی با تأکید بر اینکه امسال دفاع سایبری در برنامه همه دستگاهها و وزارتخانهها جزء اولویتهای مهم ما به شمار میآید، گفت: در این رابطه علاوه بر انجام تستهای نفوذ، کنترل و ایمنسازی، مانورهایی را هم در این حوزه اجرا خواهیم کرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل اقدام دیگر قرارگاه دفاع سایبری کشور را برگزاری کنفرانس دفاع سایبری با محوریت جهاد دانشگاهی، سازمان پدافند غیرعامل، انجمن علمی پدافند غیرعامل و مرکز دفاع سایبری دانست و افزود: کنفرانس دفاع سایبری پنجم و ششم بهمن ماه سال جاری برگزار خواهد شد، به گفته جلالی، قرارگاه دفاع سایبری تلاش می کند که مفاهیم دفاع سایبری را از حوزه اندیشه به حوزههای اجرایی وارد کند.
وی تصریح کرد: تهیه و تدوین اسناد اجرایی و کاربردی برای دفاع سایبری از کشور در دستور کار است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه مدل دفاع سایبری در هر کشوری متناسب با شرایط آن کشور است، گفت: ما باید سعی کنیم که مدل بومی دفاع سایبری کشور خود را که در آن نقش همه سازمانها و نهادها مشخص شدهاند تهیه و ارائه کنیم.
جلالی در بخش دیگری از این گفتوگو خبر از نامگذاری روز هشتم آبان ماه روز پدافند غیرعامل خبر داد و افزود: رهبری هشت سال گذشته در هشتم آبانماه فرمان تشکیل سازمان پدافند غیرعامل را صادر کرد که بر این اساس با گردش کاری که انجام شد، وی با نامگذاری امروز به عنوان روز پدافند غیرعامل موافقت کرد.
گفتنی است، این مقام نظامی امنیتی، چندی پیش در نشستی خبری که در ستاد راهیان نور برگزار شده بود، گفت: "اساسیترین مأموریت پدافند غیرعامل پایش تهدیدات، رصد کردن، بررسی و آنالیز کردن تهدیدات در حوزههای غیرنظامی است... آمریکا و اسرائیل نیز دشمنان ما هستند و برای اینکه بتوانیم با تهدیدات آنها برخورد کنیم برنامهها و استراتژی آنها را مورد مطالعه قرار میدهیم و آنچه از مطالعه تهدیدات دشمن به دست آوردهایم این است که استراتژی جنگ مردممحور یا جنگ بیقاعده را در دستور کار خود قرار دادهاند... و ما با بررسی نکات آسیبپذیرمان، در صدد هستیم تا با برگزاری 500 مانور سایبری در سال جاری، این موارد را برطرف سازیم..."
0 comments:
ارسال یک نظر