به دنبال واکنش سینماگران؛ سلحشور: اظهاراتم بد منعکس شده است

آقای سلحشور با انتقاد از دعوت از آنجلینا جولی به ایران گفته بود: "آمدن آنجلینا جولی به ایران اتفاق خوبی است برای سینمایی که «فاحشه‌خانه» است."

فرج الله سلحشور، کارگردان ایرانی، پس از آنکه اظهاراتش در تشبیه سینمای ایران به "فاحشه خانه" با انتقاد برخی سینماگران و محافل سینمایی ایران رو‌‌‌به‌رو شد، گفته که سخنانش بد منعکس شده است.

آقای سلحشور روز شنبه ۲۳ مهر (۱۵ اکتبر) در گفتگوی اختصاصی با پانا (خبرگزاری کانون دانش آموزی ایران) با انتقاد از تلاش یک تهیه کننده فیلم برای دعوت از آنجلینا جولی، هنرپیشه پرآوازه هالیوود به ایران، گفته بود: "آمدن آنجلینا جولی به ایران اتفاق خوبی است برای سینمایی که «فاحشه‌خانه» است. این سینما باید هم برای ادامه فعالیت خود فاحشه بین‌المللی بیاورد."

اکنون خبرگزاری فارس در گفتگویی با این کارگردان ایرانی به نقل از او این بخش از سخنانش را تکذیب کرده است.

خبرگزاری پانا همچنین پیشتر به نقل از آقای سلحشور نوشته بود: "مگر صبح تا شب عکس های هنرمندان چاپ نمی شود. وقتی زن‌های ما افتخارشان این است که عکس های خود را به صورت نیمه عریان در اینترنت بگذارند، یعنی خودشان یک پا آنجلینا جولی هستند."

اما آقای سلحشور در گفتگو با خبرگزاری فارس با اعلام اینکه "این مطلب بد منعکس شده" افزوده است: "منظور من این بود که آوردن یک بازیگر هرزه خارجی، پایین آوردن شأن سینمای ایران و بازیگران زن است. ممکن است در بازیگران زن ایران، افراد نابابی هم وجود داشته باشد ولی بسیاری از آن‌ها انسان‌های سالم و درستی هستند که به نظرم این اقدام اهانت به خود بازیگران سینمای ایران است."

او همچنین گفته: "در میان بازیگران ایران، انسان‌های پاک، هنرمند و فرهیخته وجود دارد. من در آن گفت‌وگو گفتم چرا با وجود این همه بازیگر خوب ایرانی، باید یک بازیگر هرزه بین‌المللی بیاورید."

خبرگزاری پانا هنوز واکنشی به این سخنان آقای سلحشور نشان نداده است اما برخی سایت های خبری ایران به نقل از خبرنگار پانا که گفتگو با فرج الله سلحشور ا انجام داده مدعی شده اند که او فایل صوتی این مصاحبه را در اختیار دارد.

انتقاد سینماگران
به دنبال انتشار سخنان فرج الله سلحشور درباره سینمای ایران و بازیگران زن، برخی سینماگران ایرانی به این سخنان واکنش نشان داده و آن را محکوم کردند.

در یادداشتی که سایت خبرآنلاین آن را منتشر کرده و به امضای ترانه علیدوستی، پگاه آهنگرانی، نگار جواهریان، هانیه توسلی و باران کوثری پنج بازیگر زن سینمای ایران رسیده، خطاب به آقای سلحشور آمده است: "از اینکه می‌بینیم آن همه پرداختن به زوایای نورانی زندگی پیامبران و سرمشق قرار دادن منش ایشان تاثیری در کلامتان نداشته، و در نهایت شهرتتان را از نفرت‌پراکنی و بی‌ادبی در برابر هم‌نوعانتان به دست آورده‌اید، بسیار متاسفیم."

این پنج بازیگر سرشناس سینمای ایران همچنین خطاب به آقای سلحشور نوشته اند: "ای کاش لطف کنید سینمایی را که خجالت می‌کشیم بگوییم شما را یاد کجا می‌اندازد به حال خود رها کنید، شاید که رستگار شوید و آرامش و صلح و محبت به وجدان نگرانتان بازگردد."

همچنین رویا تیموریان از بازیگران سینمای ایران نیز در همین زمینه گفته است: "آقای سلحشور در واقع با این صحبت‌ها به فیلم های خودش و بازیگرانی که در فیلم هایش بازی کرده اند، توهین کرده است."

خانم تیموریان افزوده: "این جنجال ها برای آمدن خانم آنجلینا جولی تبلیغاتی بی معنی برای منحرف کردن فضای بیمار سینما است. بیمار در حال کمایی که می خواهند اعضایش را دفن کنند."

داوود رشیدی بازیگر و رئیس انجمن بازیگران خانه سینما نیز بااشاره به سخنان آقای سلحشور به خبرگزاری سینمای ایران گفت: "اظهارات اخیر فرج الله سلحشور و بی احترامی وی به بازیگران زن سینمای ایران، در جلسه آینده انجمن بازیگران خانه سینما مورد بررسی قرار خواهد گرفت."

پیشتر رسانه های داخلی ایران گزارش داده بودند که یکی از تهیه کنندگان این کشور تلاش کرده از آنجلینا جولی برای بازی در یک فیلم جدید تولید ایران دعوت کند.

علی سرتیپی، تهیه کننده فیلم "رسوایی" که قرار است با کارگردانی مسعود ده نمکی ساخته شود، چند روز پیش در گفتگو با خبرگزاری فارس، ضمن تایید این خبر گفته بود که آقای ده نمکی با این پیشنهاد مخالفت کرده است.

پیشینه فرج الله سلحشور

آیت الله خامنه ای با حمایت از سریال یوسف پیامبر گفته بود "برخی ایرادهایی که به این مجموعه گرفته شد یا صحیح نبود یا آن قدر اهمیت نداشت كه بخواهد به این كار بزرگ خدشه ای وارد كند"

از فرج الله سلحشور سریال "یوسف پیامبر" از تابستان ۱۳۸۷ به مدت یک سال هر هفته از تلویزیون ایران پخش شد.

بیشتر فیلم ها و سریال های ساخته آقای سلحشور بر اساس متون مذهبی است - از جمله فیلم "ایوب پیامبر" و سریال های "مردان آنجلس" و "یوسف پیامبر".

آقای سلحشور در بهمن ماه سال گذشته در مراسم اختتامیه تجلی اراده ملی مورد تقدیر قرار گرفت و گفت "آنچه در فیلم حضرت یوسف دیدید حاصل آموخته های من از محضر بزرگان دین است و لذا بیش از آنکه خود را لایق این هدیه بدانم آن را به حوزه علمیه قم تقدیم می‌کنم."

اما در فروردین سال ۸۹ فرج الله سلحشور محکوم شد به اینکه فیلمنامه سریال "یوسف پیامبر" را از اثر شهاب‌الدین طاهری، نویسنده کتاب و فیلمنامه دو جلدی "یوسف صدیق" کپی‌برداری کرده است.

دادگاه کارکنان دولت که مسئولیت بررسی پرونده شکایت آقای طاهری از آقای سلحشور را برعهده داشت، حکم کرد که "۲۰ درصد از حقوق مادی و معنوی نگارش فیلمنامه و ساخت مجموعه تلویزیونی سریال یوسف پیامبر به آقای طاهری پرداخت شود."

آقای سلحشور گفته که این حکم را قبول ندارد و درباره آن فرجام‌خواهی کرده است.

فرج الله سلحشور علاوه بر فعالیت های سینمایی، در عرصه سیاسی نیز موضع گیری هایی داشته که بعضا جنجال آفرین شده اند.

او در جریان انتخابات ریاست جمهوری ایران از محمود احمدی نژاد حمایت کرد و از جمله درباره فیلم های تبلیغاتی دو نامزد ریاست جمهوری گفت: "احمدی نژاد در فیلمش صادقانه حرف زد و موسوی عوامفریبانه."

0 comments:

ارسال یک نظر