روزنامه ایندیپندنت و تماس های آدام وریتی با موساد بر سر ایران

آدام وریتی (سمت راست) در کنار لیام فاکس، وزیر دفاع پیشین بریتانیا که در سایه رسوایی روابط شخصی و کاری کناره گیری کرد

روزنامه ایندپندنت چاپ بریتانیا در نسخه امروز خود (یکشنبه ۱۶ اکتبر) به ارتباطات آدام وریتی با موساد و دیگر سازمان های اطلاعاتی پرداخته است. آقای وریتی باعث کناره گیری وزیر دفاع بریتانیا از مقامش شد.

آدام وریتی که دوست نزدیک لیام فاکس وزیر دفاع مستعفی کابینه دیوید کامرون بود، خود را به غلط مشاور ویژه وزیر دفاع معرفی کرده و سفرهای زیادی به کشورهای مختلف جهان انجام داده بود. لیام فاکس در ۱۸ سفر خارجی از جمله به اسرائیل، سریلانکا و دوبی در مذاکراتی با طرف میزبان شرکت کرده بود که آقای وریتی هم در آنها حضور داشت.

وی بدون آنکه پست رسمی دولتی داشته باشد یا برای دولت کار کند، دهها بار در ساختمان وزارت دفاع بریتانیا با لیام فاکس ملاقات و در مذاکرات با طرفهای مختلف حضور پیدا کرده بود.

آدام وریتی از سوی چند شرکت حمایت مالی می شد که یکی از آنها یک شرکت اسرائیلی است.

روزنامه ایندپندنت نوشته آقای وریتی عامل رسوایی "پول برای ایجاد رابطه" بوده است.

این روزنامه نوشت آقای وریتی "در یک طرح جسورانه برای سرنگون کردن محمود احمدی نژاد (رئیس جمهوری ایران) دخالت داشته است".

به نوشته ایندیپندنت، آدام وریتی "چندین بار به ایران سفر کرده و در طول چند سال اخیر در واشنگتن و لندن با رهبران جریان مخالف دولت ایران ملاقات کرده است".

ایندپندنت در مطلب اصلی امروز خود نوشته "آقای وریتی توسط ام آی ۶، سرویس اطلاعات خارجی بریتانیا، به دلیل سفرهایش مورد پرسش و مصاحبه قرار گرفت و چنان در نظر سرویس جاسوسی اسرائیل، موساد، فرد مهمی بنظر می آمد که می توانست ترتیب ملاقات هایی در بالاترین سطوح دولت اسرائیل را بدهد، چرا که موساد فکر می کرد او رئیس دفتر وزیر دفاع بریتانیا است".

لیام فاکس همواره ادعا کرده که ارتباطش با آدام وریتی در هیچ زمانی باعث لطمه وارد شدن به امنیت ملی بریتانیا نشده است. تحقیقاتی در این رابطه در جریان است.

با این حال آقای فاکس در بیانیه کناره گیری خودش از پست وزارت دفاع اذعان کرد که مرز کار حرفه ای و رابطه دوستی اش با آدام وریتی مبهم و کدر شده بود.

کارت ویزیتی با آرم مجلس بریتانیا
روزنامه ایندپندنت در مطلب خود نوشته آقای وریتی در ارتباطات کاری و تجاری اش از کارت ویزیتی استفاده می کرد که آرم مجلس بریتانیا را بر خود داشت. وی در جریان سفرهای تجاری اش به کشورها و مناطق زیادی سفر کرد که سودان، عراق و تشکیلات جدید رهبری لیبی هم از جمله آنها بودند.

سر گاس اودانل، یک مقام ارشد وزارت دفاع بریتانیا، در حال انجام تحقیق و تفحص در مورد اقدامات لیام فاکس و آدام وریتی است.

به نوشته ایندیپندنت "افشای اینکه فردی با دسترسی نامحدود به یک وزیر دولت آقای کامرون در همان زمان در تلاش بود تا محمود احمدی نژاد را سرنگون کند باعث نگرانی و هشدار در وزارت خارجه بریتانیا خواهد شد که وی در حال تکروی در سیاست خارجی کشور بوده و مانند یک فرد خودسر عمل می کرده است".

به گفته یک منبع، آقای وریتی رابطه نزدیکی با نئوکان های آمریکایی داشت که فکر می کردند می توانند آقای احمدی نژاد را از قدرت به زیر بکشند.

روزنامه ایندیپندنت سپس چنین نتیجه گرفته است که فعالیت های بهترین دوست لیام فاکس، وزیر دفاع سابق بریتانیا، در تضاد با سیاست رسمی دولت بریتانیا قرار دارد که بر سر مساله برنامه هسته ای ایران بر راه حل دیپلماتیک تاکید می کند.

یک منبع وایت هال، محل استقرار وزارت دفاع بریتانیا، از عملکرد آدام وریتی انتقاد کرده و می گوید: "این نوعی تلاش برای تغییر رژیم بوده، هر چند از نظر خودش. بنظرم احمقانه تر از این نمی شود، اینکه او (آدام وریتی) به ایران سفر کرده و هر جا می رفته گویی تحت پرچم بریتانیا عمل می کرده است".

ایندیپندنت در پایان نوشته آقای وریتی در ماه مه ۲۰۰۹ ترتیب ملاقاتی در پورتکولیس هاوس را داد که در آن لیام فاکس و یک چهره لابی گر نزدیک به دولت آقای احمدی نژاد حضور داشتند.

به نوشته این روزنامه بریتانیایی، در ماه فوریه امسال و در حاشیه کنفرانس امنیتی در هرتزیلیا در اسرائیل، آقای وریتی ترتیب ملاقات دیگری را داد که در آن لیام فاکس، سفیر بریتانیا در اسرائیل و دیگر چهره های سیاسی ارشد و عناصر سرویس اطلاعاتی اسرائیل، موساد، هم حضور داشتند. در جریان این ملاقات تحریم های ایران مورد بحث قرار گرفت.

وزارت خارجه بریتانیا تا شب گذشته حاضر نشد در مورد فعالیت های آدام وریتی واکنش یا اظهار نظری داشته باشد.

0 comments:

ارسال یک نظر