فلسطین به عنوان عضو کامل یونسکو پذیرفته شد

جـــرس:  در نتیجه رأی‌گیری که روز دوشنبه ۳۱ اکتبر در یونسکو، نهاد علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد در مورد پذیرش فلسطین به عنوان عضو کامل این نهاد انجام شد، بیش از دو سوم از ۱۹۳ عضو سازمان ملل، به پذیرش فلسطین رای ‌دادند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، این امر به‌رغم مخالفت آمریکا، آلمان و اسرائيل، که با عضویت فلسطین به‌عنوان عضو کامل یونسکو مخالف بودند، صورت گرفت، که با ۱۰۷ رأی مثبت، مجمع عمومی سازمان ملل فلسطین به عنوان عضو جدید یونسکو پذیرفته شد.

این گزارش حاکی است که ۱۴ کشور به این عضویت رأی مخالف داده و ۵۲ کشور نیز به آن رأی ممتنع داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در این رأی‌گیری که در پاریس (مقر یونسکو) انجام شد، اسرائیل، ایالات متحده، کانادا، استرالیا و آلمان به عضویت فلسطینی‌ها در یونسکو رأی مخالف دادند و روسیه، چین، فرانسه، هند، برزیل و آفریقای جنوبی رأی موافق دادند، اما بریتانیا و ژاپن در این رأی‌گیری رأی ممتنع دادند.


احتمال قطع حق عضویت آمریکا
به‌گزارش خبرگزاری‌ فرانسه،، تصویب عضویت فلسطین در یونسکو ممکن است سبب شود که ایالات متحده آمریکا از پرداخت حق عضویت خود به این نهاد خودداری کند. این کشور سالانه نزدیک به ۷۰ میلیون دلار از بودجه یونسکو را تامین می‌کند. سیاستمداران واشنگتن قبلا عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل و نهادهای وابسته به آن را، بدون جلب نظر اسرائيل "غیرسازنده" خوانده بودند.

عضویت کامل فلسطین در یونسکو، از نظر رهبران تشکیلات خودگردان فلسطین، قدمی مهم در راه عضویت کامل در سازمان ملل متحد است. تشکیلات خودگردان فلسطین در حال حاضر عضو ناظر سازمان ملل است. درخواست عضویت کامل را محمود عباس، رئیس‌تشکیلات خودگردان، اوایل نوامبر امسال تسلیم بان‌کی مون دبیرکل سازمان ملل کرد.

رهبران اسرائيل تهدید کرده‌اند که در این صورت، تمام توافق‌هائی را که تاکنون در چارچوب پیمان اسلو با فلسطینی‌ها حاصل شده است، کان لم‌یکن تلقی می‌کنند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائيل، در واکنش به تلاش‌های فلسطینی‌ها برای عضویت در سازمان ملل گفته است که تنها از طریق مذاکره مستقیم می‌توان به صلح پایدار دست یافت، نه از طریق قطعنامه‌های سازمان ملل متحد.


اقدامی توجیه‌ناپذیر؟
دلیل پیروزی فلسطین در نشست همگانی یونسکو آن است که آمریکا در این نهاد دارای حق وتو نیست. واشنگتن تهدید کرده است که در صورت پذیرفته شدن فلسطین در سازمان ملل از حق وتوی خود استفاده خواهد کرد. پیش از این هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، اعلام تصمیم هیئت اجرائی یونسکو برای مطرح ساختن درخواست عضویت فلسطین را "توجیه‌ناپذیر" خوانده بود.

گفتنی است اخیرا شورای اروپا که بلندپایه‌ترین مرجع مربوط به حقوق بشر در اتحادیه اروپا می باشد، فلسطین را به عنوان یک کشور همکار پذیرفت.

0 comments:

ارسال یک نظر