ابراز امیدواری ایران به ادامه حکومت بشار اسد در سوریه

ایران و سوریه از متحدان اصلی یکدیگر در خاورمیانه محسوب می شوند

علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران ابراز امیدواری کرده است که بشار اسد رئیس جمهور کنونی سوریه بتواند زمام امور این کشور را حفظ کند.

موضع گیری وزیر امور خارجه ایران در بحبوحه اعتراضات شهروندانی سوریه به حکومت کشورشان صورت گرفته است.

این اعتراضات نزدیک به هشت ماه پیش آغاز شده و بر اساس گزارش سازمان ملل با خشونت گسترده نیروهای دولتی سوریه سرکوب می شود.

سازمان ملل متحد در گزارش های خود از اوضاع سوریه از کشته شدن بیش از سه هزار نفر در سوریه بدست نیروهای دولتی خبر داده است.

آقای صالحی به ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی گفته که "انتظار است کشورهای منطقه و کشورهای عربی کاری کنند که تحولات سوریه پایان خوشی داشته باشد و هم خواسته های مشروع مردم تامین شود و نظام سوریه پایدار بماند و بشار اسد، سکاندار اداره امور این کشور باشد."

وزیر امور خارجه ایران هشدار داده است که "هر خلا قدرتی در سوریه آثار غیر قابل پیش بینی در پی خواهد داشت" اما در عین ابراز امیدواری کرده که با همکاری کشورهای منطقه "پایان خوش تحولات سوریه" در راه باشد.

آقای صالحی این موضوع را در بغداد پایتخت عراق اعلام کرده است.

ایران و سوریه دو متحد استراتژیک یکدیگر در منطقه خاورمیانه محسوب می شوند که از ابتدای انقلاب اسلامی روابط مستحکم و پایداری با یکدیگر داشته اند.

ایران به طور مکرر از منافع سوریه در برابر کشورهای منطقه متلاطم خاورمیانه حمایت کرده است.

هرچند ایران اعترض های مردمی در کشورهای عربی که منجر به سقوط رهبران تونس، مصر و لیبی شده و به طور پراکنده در بحرین ادامه دارد را "بیداری اسلامی" می خواند و از آن حمایت می کند، اما مقام های ارشد این کشور ماهیت اعتراض ها در سوریه را با دیگر کشورها متفاوت می دانند.

پیشتر آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران دولت آمریکا را متهم کرده بود که با "شبیه سازی" قیام های مردمی اخیر برخی از کشورهای عربی و شمال آفریقا در سوریه، قصد دارد دولت این کشور را دچار مشکل کند.

این در حالی است که برخی از مقام های غربی، ایران را متهم به کمک به سوریه در سرکوب اعتراض های این کشور کرده اند.

اتحادیه اروپا و آمریکا برخی از مقام های ایرانی را به اتهام همکاری با دولت سوریه در سرکوب مردم این کشور مورد تحریم قرار داده است.

بر اساس توافق ایران و سوریه، کمیسیون مشترک دو کشور هر شش ماه یکبار به ریاست روسای جمهور ایران و سوریه در یکی از پایتخت های برگزار می شود.

از زمان آغاز اعتراض ها در سوریه، محمود احمدی نژاد و بشار اسد سفر اعلام شده ای به کشورهای یکدیگر نداشته اند.

بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، در سال ۲۰۰۰ جانشین پدرش، حافظ اسد شد که از زمان کودتای نظامی سال ۱۹۶۸ در تشکیلات رهبری سوریه حضور داشت و در پی یک کودتای بدون خونریزی در سال ۱۹۷۰، مقام ریاست جمهوری را به دست آورد.

آخرین سفر رسمی و اعلام شده محمود احمدی نژاد به سوریه مربوط به اواخر تابستان سال گذشته و آخرین سفر رسمی بشار اسد به تهران اوایل پاییز سال گذشته و به فاصله کوتاهی از دیدار آقای احمدی نژاد از دمشق است.

0 comments:

ارسال یک نظر