اعتصاب غذای نامحدود در اعتراض به مرگ هاله سحابی و هدی صابر

خانم سحابی که ۵۴ سال داشت، روز ۱۱ خرداد در جریان حمله مأموران امنیتی به تشییع جنازه عزت الله سحابی در لواسان درگذشت

دوازده نفر از زندانیان سیاسی وقایع انتخاباتی خرداد ۸۸، در اعتراض به مرگ هاله سحابی و هدی صابر اعلام کردند که از امروز به طور نامحدود دست به اعتصاب غذا می زنند.

به گزارش وبسایت‌های نزدیک به مخالفان دولت در ایران، این دوازده زندانی با انتشار بیانیه ای اعلام کرده اند که همزمان با سالروز تولد علی ابن ابیطالب (امام نخست شیعیان) و مقارن شدن آن با دومین سالگرد وقایع انتخاباتی خرداد ۸۸ که "به یاد شهدای جنبش سبز از ندا تا هاله و از سهراب تا صابر نامگذاری شده است، ما ضمن اعلام تسلیت و همدردی با خانواده همه این شهدا، به ویژه خانواده‌های هم زندانیان عزیز از دست رفته مان، هاله سحابی و هدی صابر و مردم متین و صبور ایران، از روز ۲۸ خرداد (شنبه ۱۸ ژوئن) اعتصاب غذای اعتراضی خود را آغاز می کنیم."

در بخش دیگری از این بیانیه ادعا شده که حبس هدی صابر به مدت ۱۰ ماه "بدون محکومیت و قرار قانونی" و "رفتار سهل انگارانه و مغرضانه" در برابر آثار اعتصاب غذای او به همراه "ضرب و شتم" وی و همچنین مرگ هاله سحابی که در مراسم تشییع و تدفین پدرش (عزت الله سحابی) پس از "حمله ماموران امنیتی" روی داد، "چالش مشروعیتی بزرگی" برای نظام جمهوری اسلامی به وجود آورده است.

امضاء کنندگان این بیانیه عبارتند از: بهمن احمدی امویی، حسن اسدی زیدآبادی، عمادالدین باقی، عماد بهاور، قربان بهزادیان نژاد، محمد داوری، امیرخسرو دلیرثانی، فیض الله عرب سرخی، ابوالفضل قدیانی، محمد جواد مظفر، محمدرضا مقیسه و عبدالله مومنی.

تازه ترین واکنش به نحوه مرگ هدی صابر

هدی صابر، فعال سیاسی و روزنامه نگار، پس از هشت روز اعتصاب غذای تر در زندان اوین در اعتراض به مرگ هاله سحابی، دچار عارضه قلبی شد و روز شنبه ۲۱ خرداد در بیمارستان مدرس تهران درگذشت.

با گذشت چندین روز از مرگ هاله سحابی و هدی صابر که هر دو از زندانیان وقایع انتخاباتی و از چهره‌های سرشناس نزدیک به فعالان ملی - مذهبی در ایران بودند، واکنش های داخلی و بین المللی به نحوه جان سپردن این دو نفر همچنان ادامه دارد.

در تازه ترین واکنش، شورای فعالان ملی - مذهبی با انتشار بیانیه‌ای از "مسئولان امر" خواسته که به چگونگی فوت آقای صابر "دقیق و منصفانه" رسیدگی کنند و به گواهی ۶۴ تن از زندانیان و دیگر شاهدان عینی نیز در این زمینه به "طور جدی" توجه کنند.

پیشتر تعدادی از زندانیان بند ۳۵۰ اوین با ارسال نامه ای شهادت داده بودند که "هدی صابر در هشتمین روز اعتصاب غذای خود در بهداری از سوی مامورانی که حدس می زنند ماموران امنیتی و اطلاعاتی بوده اند به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت."

در همین حال، عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران هم در واکنش به مرگ هدی صابر، تلویحا از مقام های زندان انتقاد کرد و گفت که ایراد دادستانی این است که باید گزارش وضعیت زندانی پس از وخامت حال با سرعت بیشتری گزارش می شد.

منبع: بی بی سی فارسی

0 comments:

ارسال یک نظر