شکستگی لوله ها در اثر فرسودگی
بنا به گزارش خبرگزاری های رسمی، نشت نفت که به دلیل فرسودگی خطوط انتقال نفت خام و نتیجتا شکستگی لوله در بندر دیلم بوشهررخ داده، موجب شده است که ۴۰۰ هکتار زمین کشاورزی و لکه نفتی به طول ۲۰ وعرض ۷ کیلومتر در خط ساحلی خلیج فارس، این منطقه را دچار بحران آلودگی نفتی کند و کماکان مهار آن با مشکلات جدی روبرو شده است.
به گزارش ایسنا، در پی ترکیدگی خط لوله آغاجاری به گوره دیلم در استان بوشهر و جاری شدن سیل و آلودگی نفتی ۲۰ کیلومتر از خط ساحلی این منطقه، مدیرکل مدیریت بحران بوشهر از پاکسازی حدود ۵ درصد از نفت نشت کرده به سواحل منطقه خبر داد و گفت که خوشبختانه با آرام شدن دریا، عملیات پاکسازی منطقه و نصب بومها برای جلوگیری از نشت نفت به داخل دریا با کمک دو دستگاه شناور از امروز آغاز شده است. در عین حال معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست نیز با اشاره به این که لکه نفتی به طول ۲۰ کیلومتر و عرض ۸ کیلومتر به ساحل آمده است گفت: برآوردهای اولیه نشان میدهد حدود ۴۰۰ هکتار از اراضی منطقه به نفت آلوده شده است.
این خبرگزاری همچنین گزارش داد که در پی پوسیدگی و ترکیدگی خط لوله آغاجاری به گوره در دیلم استان بوشهر نشت نفت از این خط لوله آغاز شد که به گفته مهندس اتابک زاده ـ مدیر کل محیط زیست بوشهر ـ این نشتی، روز بعد از حادثه با تغییر خط لوله متوقف شد. اما روز چهارشنبه هفته گذشته به دلیل جاری شدن سیل، این نفت به دریا نشت کرد که به دلیل وضعیت بد جوی و توفانی بودن دریا، نفت حدود ۲۰ کیلومتر از ساحل منطقه دیلم را دچار آلودگی کرد.
نشت نفت حدود ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه را آلوده کرده است دکتر سید محمد باقر نبوی ـ معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ـ در خصوص آخرین وضعیت نشت نفت در منطقه با اشاره به اینکه بررسیهای اولیه نشان میدهد بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هکتار از زمینهای منطقه به نفت آلوده شدهاند به ایسنا گفت: با توجه به مسطح بودن منطقه، جذر و مد دریا میتواند اثرات مخربی بر محیط زیست ساحلی داشته باشد.
وی در خصوص جزئیات حادثه گفت: در پی شکستگی خط لوله نفت آغاجاری به گوره دیلم در استان بوشهر حجم زیادی نفت به منطقه سرازیر شد که مسوولان تصمیم گرفتند برای جلوگیری از ورود آن به دریا، نفت را به درهای در کنار منطقه هدایت کنند.
وی با اشاره به این که قرار بود مسوولان نسبت به احداث خاکریزی در جلوی دره مذکور جهت جلوگیری از ورود نفت به دریا اقدام کنند افزود: متاسفانه به دلیل بارندگی شدید، امکان احداث این خاکریز فراهم نشد، از سوی دیگر مقداری از نفت نیز که به یک رودخانه فصلی ریخته شده بود، توسط مسوولان شرکت نفت برای جلوگیری از ورود به دریا سوزانده شد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: متاسفانه روز چهارشنبه به دلیل جاری شدن سیلاب تمام نفتی که به این دره هدایت شده بود، وارد دریا شد و بر اساس برآوردهای اولیه که توسط مسوولان نفت، بنادر و محیط زیست توسط یک دستگاه بالگرد صورت گرفت، لکه نفتی به طول ۲۰ کیلومتر و عرض ۸ کیلومتر، سواحل دیلم را فرا گرفت.
وی با اشاره به این که روز پنجشنبه نیز مسوولان سازمان بنادر و دریانوردی و وزارت نفت تلاش کردند تا از طریق نصب بومها و بکارگیری اسکیمر نسبت به مکش نفت نشت کرده اقدام کنند که متاسفانه به دلیل توفانی بودن دریا هیچ یک از شناورهای سازمان بنادر و حتی بخش خصوصی نیز موفق به انجام این کار نشدند و عمده نفت به ساحل آمده است.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که عملیات پاکسازی ساحل از روز پنجشنبه در منطقه آغاز شده است، گفت: بر این اساس نسبت به جابجایی شناهای آلوده توسط لودرها و کامیونها در منطقه اقدام میشود که این عملیات همچنان ادامه دارد.
وی در پایان از مسوولان خواست با رعایت الزامات زیستمحیطی هرچه سریعتر نسبت به پاکسازی مناطق آلوده اقدام کنند.
۵ درصد نفت نشت کرده تا کنون جمعآوری شده است
غلامرضا کشتکار ـ مدیرکل مدیریت بحران بوشهر ـ با اشاره به نشت نفت به سواحل دیلم در پی شکستگی خط لوله آغاجاری و جاری شدن سیلاب در هفته گذشته به ایسنا گفت: در روز پنجشنبه به دلیل بروز توفان و مواج بودن دریا، این لکه بزرگ نفتی وارد ساحل شد و در حال حاضر گروههای امدادی شرکت نفت ، شهرداری دیلم و شرکت نفت خارک مشغول جمعآوری نفت وارد شده به سواحل هستند که تا کنون حدود ۵ درصد از منطقه پاکسازی شده و امیدواریم تا پایان هفته تمام نفت جمعآوری شود.
وی افزود: با توجه به اینکه نفت نشت کرده به ساحل آمده و بر روی ماسهها نشسته است، امکان بازگشت آن به دریا وجود ندارد اما در حال حاضر دو فروند شناور در دریا مشغول گشتزنی هستند تا در صورت مشاهده لکههای نفتی اقدام به پاکسازی کنند.
کشتکار خاطرنشان کرد: در روز پنجشنبه هم شناورهای مورد نظر در دیلم مستقر شدند که به دلیل توفانی بودن دریا نتوانستند عملیاتی را انجام دهند اما پس از آرام شدن دریا عملیات بومگذاری تا حدودی انجام شد.
به گفته مدیر کل مدیریت بحران استان بوشهر در پی نشت نفت به دریا تا کنون گزارشی از تلفات آبزیان دریافت نشده است.
وی با بیان اینکه شرکت نفت موظف است خسارتهای مربوط به این حادثه را جبران کند، در رابطه با خسارتهای احتمالی وارد شده به زمینهای کشاورزی هم اظهار کرد: هنوز گزارشی در این رابطه داده نشده است اما تا فردا برآورد نهایی در رابطه با میزان خسارتهای احتمالی مشخص میشود.
اگر لکههای نفتی در این مناطق سریع جمعآوری نشود میتواند به محیط زیست منطقه خسارت زیادی وارد کند
مهندس اتابک زاده ـ مدیر کل محیط زیست بوشهر ـ نیز در این خصوص به ایسنا گفت: این خط لوله که جهت صادرات نفت استفاده می شده است، به دلیل پوسیدگی دچار نشتی شد و هماکنون عملیات پاکسازی سواحل توسط مسوولان در حال انجام است.
وی در خصوص برآورد میزان خسارات وارده از نشت نفت افزود: کارشناسان محیط زیست هماکنون در حال برآورد این خسارت هستند اما با توجه به این که اراضی ساحلی دیلم زیستگاه بسیاری از پرندگان دریایی و موجوادتی نظیر خرچنگهاست، اگر لکههای نفتی در این مناطق سریع جمعآوری نشود میتواند به محیط زیست منطقه خسارت زیادی وارد کند.
منابع خبری و رسمی کشور گزارش دادند که از این خط لوله جهت صادرات نفت کشور استفاده میشود.
گفتنی است چند ماه پیش و در پی نشت نفت در آبهای خلیج مکزیک و آغاز بحرانی بزرگ و زیست محیطی، سپاه پاسداران ایران مدعی شده بود که اگر غربیها نمی توانند آن را مهار کنند، سپاه پاسداران امکان و قدرت مهار آنرا دارد.
0 comments:
ارسال یک نظر