عضو فراکسیون خط امام: خارج کردن دلار و یورو از سبد ارزی به منافع ملی كمكی نمی‌كند

یکی از اعضای فراکسیون خط امام معتقد است که می‌شود دلار و یورو را در سبد ارزی به حداقل رساند، اما به كلی نمی‌توان این دو ارز را به كناری نهاد؛ چون معنای آن این است كه ایران به كشورهایی كه به دلار و یورو خرید می‌كنند نفت نفروشد.
به گزارش ایلنا، محمدرضا خباز نماینده كاشمر می‌گوید كه با افزایش تعرفه کالاهای کشورهایی که در تحریم علیه ما شرکت می‌کنند موافق است اما نرخ این تعرفه را وزارت بازرگانی باید کارشناسانه تعیین کند.

این نماینده مجلس درباره اظهارات معاون اول احمدی نژاد درباره تغییر سبد ارزی ایران از دلار و یورو به ارزهای دیگر گفت: از چند سال پیش دولت به این فكر افتاد تا همانطور كه در اقتصاد نباید تک‌محصولی باشیم، در ارز هم نباید تک‌ارزی بمانیم. دولت به این نتیجه رسید كه ما باید ماجرای ارز را به گونه‌ای مدیریت كنیم تا به جای كه ارزی بودن، سبد ارزی داشته باشیم. همان زمان هم قرار شد تركیب سبد ارزی را هیأت وزیران تعیین كند.

وی افزود: این راه‌كار برای این اندیشیده شد كه اگر قرار شد استكبار از این راه به ما ضربه بزند، ما بتوانیم از این طریق پادزهر آن را تولید كنیم. این فكر درستی است و منطق كارشناسی دارد. اما اینكه به كلی دلار و یورو را بخواهیم از سبد ارزی خارج كنیم كار سختی است و به منافع ملی هم كمكی نمی‌كند.

نماینده مردم كاشمر تصریح كرد: می‌شود دلار و یورو را در سبد ارزی به حداقل رساند، اما به كلی نمی‌توان این دو ارز را به كناری نهاد. چون معنای آن این است كه ما به كشورهایی كه به دلار و یورو خرید می‌كنند نفت نفروشیم.

خباز در مورد افزایش تعرفه واردات از كشورهایی كه ما را تحریم می‌كنند نیز گفت: در این مورد من با آقای رحیمی موافقم. زیرا ما نباید تبدیل به بازار مصرف كشورهایی شویم كه علیه ما رای می‌دهند. این سیاست را هم می‌توان با مكانسیم افزایش تعرفه به پیش برد. یعنی كشوری كه دارد علیه ما رای می‌دهد و ما را تحریم می‌كند آنقدر تعرفه واردات از آن را افزایش دهیم كه بازار مصرف آن کشور نباشیم.

نماینده كاشمر در باره درصد تعرفه كه رحیمی آن را تا 200 برابر اعلام كرده بود، یادآور شد: تعیین تعرفه جزء سیاست‌های وزارت بازرگانی است كه درصدد تعرفه‌ها را تعیین كند. این‌كار هم باید كارشناسانه انجام شود.

0 comments:

ارسال یک نظر