جو عمومی در زاهدان ملتهب و به شدت امنیتی است

منابع خبری جرس، اوضاع شهر زاهدان طی روزهای پس از انفجارهای تروریستی اخیر را، "بحرانی" و همچنین مردم آن شهر- اعم از سنی و شیعه- را، خشمگین ذکر کرده اند و گزارش های مختلفی از ابراز مخالفت های مردم نسبت به مقامات استان خبر می دهند.

منابع خبری جرس می گویند: "در روز تشییع جنازه جانباختگان انفجار اخیر، مردم شعارهایی علیه مسئولان استان سیستان و بلوچستان داده و به نماینده سازمان تبلیغات اسلامی كه در روز تشییع جنازه، استكبار را عامل حادثه اخیر معرفی كرده بود، اجازه سخنرانی ندادند و از بین مردم، مادری عزادار میكروفن را از او گرفته و وی را ناگزیر به ترك جایگاه كرد."

همچنین یكی از فرماندهان سپاهی كه قصد داشت عزاداران معترضی را كه شعار می دادند "مسئولان بی عرضه نمی خواهیم" را شناسایی كند، مورد اصابت بطری های متعدد آب قرار گرفت و محل را ترک کرد.

این منابع خبر می دهند که "پس از اعتراض عزاداران خشمگین بود که ماموران نیروی انتظامی، تعدادی از مردم عزادار و سیاهپوش را به اسم آشوبگران و اراذل و اوباش دستگیر کردند."

همسو با این خبر، سردار احمدرضا رادان، جانشین فرمانده کل نیروی انتظامی کل کشور، با حضور در زاهدان اعلام کرده بود "پليس چهل نفر را كه قصد ايجاد نا امنی در شهر زاهدان را داشتند، دستگير كرده است."

گزارش رسیده از زاهدان همچنین حاکیست "هیچیك از مسئولان رده بالای استان از جمله استاندار به دلیل خشم مردم نتوانسته بودند در روز تشییع و خاکسپاری جانباختگان سخنرانی كنند و برخی از روحانیان بومی استان نیز، برای شكایت و استمداد به قم رفته اند و پسر آیت الله مكارم شیرازی هم اكنون در زاهدان به سر می برد."

گفته می شود حسینعلی شهریاری نماینده استان نیز كه روز جمعه و یک روز پس از حملات تروریستی از سمت خود استعفا داده بود، اجازه نیافت برای مردم سخنرانی نماید.

 شهریاری، به همراه عباسعلی نورا و پیمان فروزش (دو نماینده دگیر آن استان، که از نمایندگی مجلس استعفا داده بودند، در نطق امروز (سه شنبه ٢۹ تیرماه) خود، با اعلام اینکه با توصیه رهبری استعفایشان را پس گرفته‌اند، خاطرنشان کرد "مردم دلشان پر از کینه و نفرین از بی‌لیاقتی و بی عرضه‌گی ما است." نماینده زاهدان با بیان اینکه مردم به دنبال تامین امنیت واقعی استان هستند و از پیام تسلیت و شعار خسته شده‌اند، گفت: من جرات نکردم در تشییع جنازه شهدای زاهدان و مراسم روز سوم شهدای زاهدان حضور پیدا کنم. چون مردم می‌گویند ما خودمان می‌توانیم مشکلات امنیتی استان را حل کنیم، چطور مسئولان نمی‌توانند؟"

وی با تاکید بر اینکه آخرین بار است که از پشت تریبون مجلس درباره مسائل امنیتی استان صحبت می‌کند، ادامه داد: مردم دیگر تحمل شعار را ندارند و به دنبال تامین امنیت واقعی هستند.

منابع خبری جرس افزوده اند: "جو عمومی در زاهدان ملتهب و بشدت امنیتی است، خصوصا كه گفته می شود، دو نفری كه عملیات انتحاری اخیر را انجام داده اند، در بازار زاهدان كار و فعالیت می كرده اند. با اینهمه، مردم شیعه و سنی استان از برخورد با یكدیگر خودداری كرده اند. به نظر می رسد، آنها بیش از هر چیزی، عملكرد ضعیف مسئولان را عامل این انفجارها می دانند.
همچنین حال هشت نفر دیگر از زخمی های انفجار اخیر بشدت و خیم است و دو نفر دیگر از مصدومان نیز درگذشته اند كه دیروز جنازه آنها تشییع شد.

گفتنی است روز پنجشنبه ٢۴ تیرماه، همزمان با مراسم روز پاسدار و زادروز امام سوم شیعیان، دو انفجار انتحاری توسط گروه ریگی در مسجد جامع شهر زاهدان، تعداد زیادی کشته و مجروح برجای گذاشت.

0 comments:

ارسال یک نظر