هشدار مشاور پارلماني مركز تحقيقات استراتژيك: براي برون رفت از وضع موجود چاره انديشي شود

نماينده سابق مشهد با ضروري خواندن همكاري اصولگرايان و اصلاح‌طلبان در شرايط كنوني براي استمرار نظام، در پيشنهادهاي تصريح كرد: بايد عقلا و علماي قم در هر دو طيف طي جلسات مشترك براي برون رفت از وضع موجود چاره انديشي كنند.

 مشاور پارلماني مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص با انتقاد از طرح نظريه تك حزبي تاكيد كرد: متاسفانه در كشور فضايي حاكم شده كه احزاب را جارو مي‌كنند.

به گزارش ایلنا، علي عسگري، با بيان اينكه معيار و شاخص اصلی نظام جمهوري اسلامي ايران قانون اساسي است،‌گفت: قانون اساسي ثمره خون شهداء و انقلاب است و امام درخصوص آن فرمودند كه قانون اساسي نزديكترين قانون به اسلام است.

وي با اشاره به اينكه قانون اساسي تبلور مكتب فكري و آیت الله خمینی است، اظهار داشت: طبق اصل 56 قانون اساسي حق حاكميت برانسان‌ها و جهان از آن خداوند است و سرنوشت هر‌كس در دست حق تعالي است و هيچ گروه يا فردي حق تصميم‌گيري بر سرنوشت مردم را ندارند.

عسگري ادامه داد: در قانون اساسي به‌عنوان نسخه روشن و همچنین نظام حكومت مردم سالار ديني به روشني اصل آزادي انسان‌ها و رهايي از سلطه فردي و ياگروهي در آن تاكيد شده است.

نماينده سابق مشهد در ادامه با اشاره به نقش تعيين‌كننده راي مردم در سرنوشت كشور، ‌اذعان داشت: نظام ما بعد از پيروزي انقلاب از نوع رياستي و پادشاهي نبوده بلكه راي مردم در آن تعيين‌كننده است، لذا ازا ين منظر براي سازمان‌دهي كار سياسي در كشور نقش احزاب به‌عنوان يك سازوكار براي تحقق قانون اساسي و نيز مسائل سرنوشت ساز همانند انتخابات تعيين‌كننده است.

عسگری با بيان اينكه كثرت احزاب عامل تبلور خواست مردم است، تصريح كرد: احزاب، نظارت عمومي و حالت نقدپذيري در ميان مسوولان را طبق قانون بسترسازي كرده و زمينه انتخابات‌هاي آزاد و منصفانه را توام با نشاط فراهم مي كنند.

وي افزود: در قالب احزاب، نيروهاي بالقوه كشف مي‌شوند و احزاب كشور و حكومت را از حالت تحميلي خارج مي‌كنند.

نماينده سابق مشهد اضافه كرد: ‌پذيرش قواعد و لوازم نظام حزبي سبب ايجاد انگيزه براي نخبگان در عرصه‌هاي سياسي مي‌شود.

وي با اشاره به نقش احزاب در نخبه پروري و با برنامه شدن كشور، اظهار داشت: وجود احزاب و تشكل‌ها و NGOهاي مردمي براي نشاط كشور و نظام ضرورتي انكار‌ناپذير است.

عسگري در مورد مبناهاي فكري آیت الله خمینی تصريح كرد: امام (ره) خانه واقعي ملت را مجلس دانسته و مجلس را مركز قانون‌ها و قدرت‌ها معرفي مي‌كردند و ایشان در این سخنی معروف فرمودند كه مجلس در راس همه امور است.

نماينده سابق مشهد ادامه داد: امام (ره) معتقد بودند كه نمايندگان ضمن آزادي در محدوده شهري خود، همواره حقوقشان محفوظ است. دراين راستا احزاب نيز سازوكارهاي مناسبي براي انتخابات نمايندگان ايفا مي‌نمودند.

عسگري با اشاره به گفتمان اصولگرايي و اصلاح‌طلبي تصريح كرد: در تمام گفتمان‌ها ميزان بودن راي مردم و رضايت‌مندي مردم مشترك است و براين اساس همواره لازم بوده كه مسائل را از حصارهاي تصنعي و ساختگي خارج كنيم.

وي با بيان اينكه نبايد در اصولگرايي و اصلاح‌طلبي و يا هر گروه ديگري نگاهمان از بالا به پايين باشد و يا نقش احزاب را ناديده گرفت، گفت: متاسفانه در كشور فضايي حاكم شده كه احزاب را جارو مي‌كنند و احمدی نژاد نیز آن اظهارات را در خصوص احزاب مي‌کند.

نماينده سابق مشهد با تاكيد بر اينكه ملاك اصلي براي اصولگرايي و اصلاح‌طلبي بايد قانون اساسي باشد، اذعان داشت: در قانون اساسي نقش احزاب و فعاليت همه آحاد مردم و گرايش‌هاي مختلف مدنظر قرار گرفته است.

عسگري ضمن اعلام اینکه اصلاح‌طلبي و اصولگرايي باید به معناي واقعي كلمه مد نظرمان باشد، گفت: افراد بسياري در هر دو جناح هستند كه امام و رهبري و انقلاب را در مقاطع خاص و ضروري مبنا قرار مي‌دهند.

نماينده سابق مشهد با ضروري خواندن همكاري اصولگرايان و اصلاح‌طلبان در شرايط كنوني براي استمرار نظام، در پيشنهادهاي تصريح كرد: بايد عقلا و علماي قم در هر دو طيف طي جلسات مشترك براي برون رفت از وضع موجود چاره انديشي كنند.

عسگري با بيان اينكه مملكت را نمي‌توان بايك جناح و به شكل قبليه‌اي آن هم براساس تعصبات فردي و شخصی اداره كرد، خاطرنشان كرد: بايد با تكيه بر تجربيات گذشته و وضع نامطلوب موجود و با نگاه و فکر مثبت براي آينده چاره انديشي كرد.

0 comments:

ارسال یک نظر