درخواست ۸ حزب اصلاح‌طلب ایران برای مجوز راهپیمایی سالگرد انتخابات

میرحسین موسوی و مهدی کروبی

هشت تشکل و حزب اصلاح طلب در ایران از دولت این کشور خواسته اند که برای برگزاری راهپیمایی در سالروز دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران مجوز صادر کند.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، جبهه مشارکت ایران اسلامی، مجمع نمایندگان ادوار، مجمع دانش آموختگان ایران اسلامی، انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران، انجمن روزنامه نگاران زن، حزب اراده ملت و مجمع نیروهای خط امام روز چهارشنبه ۱۲ خرداد در نامه ای به وزارت کشور ایران نوشته اند که مطابق اصل ۲۷ قانون اساسی ایران، خواهان برگزاری راهپیمایی در روز ۲۲ خرداد هستند.

علی شکوری راد، عضو شورای مرکزی حزب مشارکت که درخواست مجوز راهپیمایی را از سوی این حزب امضا کرده است، به بی بی سی فارسی گفت که این درخواست به نمایندگی از مردم معترض مطرح می شود.

او گفت که دولت می داند که معترضان، "انبوه" هستند و اگر به خیابان بیایند، جمعیتی بزرگ را تشکیل می دهند و دولت را به چالش می کشند، بنابراین احتمال صدور مجوز راهپیمایی از سوی وزارت کشور زیاد نیست.

به گفته آقای شکوری راد، خواسته معترضان اکنون "اجرای بدون تنازل قانون اساسی" و "برگزاری انتخابات آزاد" است و اگر اجازه راهپیمایی به آنها داده نشود، این خواسته ها و اعتراضات خود را "به سبکی که در طول یک سال گذشته انجام می شد"، پی گیری خواهند کرد.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو رهبر مخالفان دولت ایران نیز روز دوشنبه در نامه ای به استاندار تهران درخواست مشابهی برای انجام راهپیمایی در سالگرد انتخابات مطرح کرده بودند.

اصل ۲۷ قانون اساسی ایران تشکیل اجتماعات و راه‏پیمایی‏ها را بدون حمل سلاح، "به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد" آزاد اعلام کرده است، اما دولت ایران می گوید چنین اجتماعاتی باید با اجازه وزارت کشور انجام شود.

دولت ایران از زمان آغاز اعتراضات گسترده پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال گذشته، تا کنون از صدور اجازه راهپیمایی برای معترضان خودداری کرده است، اما معترضان در موارد متعدد با تجمع و راهپیمایی در خیابان ها اعتراض خود را نشان داده اند.‏‏

پس از آنکه مأموران انتظامی و امنیتی ایران جلوی نمایش گسترده اعتراض مخالفان دولت را در جریان راهپیمایی ۲۲ بهمن گرفتند، روند اعتراضات خیابانی آنها تقریبا متوقف شد و جز در شب چهارشنبه سوری (آخرین سه شنبه سال) نشانی از اعتراضات خیابانی دیده نشد.

مقامات ایران می گویند که در پی حضور هواداران حکومت در راهپیمایی روزهای ۹ دی و ۲۲ بهمن سال گذشته، موفق شده اند که جنبش اعتراضی پدید آمده در پی دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران را خاموش کنند.

به نظر می رسد که رهبران مخالف دولت و تشکل های اصلاح طلب ایران در تلاش هستند که با استفاده از مناسبت سالگرد برگزاری انتخابات، نادرستی ادعای پایان یافتن اعتراضات را ثابت کنند.

از سوی دیگر مقامات انتظامی و امنیتی ایران نسبت به برگزاری هر گونه راهپیمایی یا تجمع "غیر قانونی" در سالروز انتخابات هشدار داده اند.

0 comments:

ارسال یک نظر