چکیده : مسئولان دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، علامه طباطبایی، علم و صنعت، خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی اصفهان، اصفهان، مازندران، تبریز و بوعلی همدان در گفتگو با خبرگزاری مهر از جزئیات برنامه های خود برای برخورد با بدحجابی دانشجویان خبر دادند.
مسئولان دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، علامه طباطبایی، علم و صنعت، خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی اصفهان، اصفهان، مازندران، تبریز و بوعلی همدان در گفتگو با خبرگزاری مهر از جزئیات برنامه های خود برای برخورد با بدحجابی دانشجویان خبر دادند.
به گزارش خبرنگار مهر، با تشدید اعتراضها به مظاهر بدحجابی در کشور بسیاری از مسئولان بر مبارزه با بدحجابی در دو بخش ایجابی و سلبی تاکید کردند و عده ای از نمایندگان مجلس در کمیسیون فرهنگی خواستار ارائه توضیح در این باره از سوی وزیر کشور شدند. از سوی دیگر معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها خواستار برخورد بدون مسامحه با بدحجابانی که پذیرای تذکر نیستند شد و همزمان دانشجویان دانشگاه تهران نیز با امضای طوماری اعتراض خود را به وضعیت بدحجابی در کشور اعلام کرده و خواستار مبارزه با آن شدند.
مسئولان دانشگاهی عمدتا معتقد به انجام فعالیتهای فرهنگی برای جلوگیری از بدحجابی در مرحله نخست هستند و رویکرد ارشادی را نیز گزینه مناسب دوم می دانند. در این گزارش نظرات ۱۱ مسئول دانشگاهی منعکس شده است.
محرومیت از تحصیل؛ جریمه بدحجابان دانشگاه علامه طباطبایی
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با مهر با تشریح نحوه برخورد با بدحجابان در این دانشگاه از احضار دانشجویان بدحجاب به کمیته انضباطی خبر داد و گفت: برای برخی بدحجابان که به این نوع پوشش مصر بوده اند یک تا دو ترم تعلیق از تحصیل حکم انضباطی صادر شده است.
دکتر قادر پریز افزود: تعداد بسیاری از دانشجویان به دلیل بدحجابی تذکر دریافت کرده اند اما به دلیل محرمانه بودن آمار و ارقام در کمیته انضباطی امکان اعلام تعداد دقیق آنها وجود ندارد. تعداد این افراد کم نیست اما در دانشگاهی که ۱۶ هزار دانشجو دارد عددی کوچک به شمار می آید.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی این افراد را دانشجویانی نامید که پیش از احضار به کمیته انضباطی از سوی مراجع مختلفی تذکر دریافت کرده اند و تاکید کرد: بسیاری از احضار شدگان تذکرات مکرری از طرف روسای دانشکده ها و سایر مراجع فرهنگی دانشگاه به دلیل بدحجابی و مشکلات اخلاقی دریافت کرده اند. تعدادی از این دانشجویان نیز در جلسات فرهنگی و ارشادی شرکت کرده اند اما بر تخلف خود اصرار ورزیده اند که مستندات مربوط به این رفتار نیز موجود است.
قادر پریز با اشاره به اینکه در طول یکسال گذشته تعداد این دانشجویان بسیار زیاد بوده است به مهر گفت: هر هفته افرادی به کمیته انضباطی احضار می شوند و تعداد آنها روز به روز و هفته به هفته متفاوت است. با این افراد مطابق ایین نامه انضباطی برخورد می شود و احکامی نظیر تعلیق از تحصیل، یک ترم یا دو ترم با احتساب سنوات و یا بدون احتساب سنوات برای آنها در نظر گرفته می شود.
هفت تذکر دهنده حجاب در دانشگاه علامه
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برنامه های این دانشگاه برای اجرای طرح عفاف و حجاب گفت: از دو سه سال پیش طرحی را آغاز کردیم که طی آن در هر دانشکده فردی با درجه تحصیل لیسانس انتخاب شد و با آموزشهایی که به آنها داده شد روش تذکر و یادآوری را فرا گرفتند تا بتواند با عاطفه و نرمی به دانشجویان تذکر دهند. بر اساس این طرح اکنون هفت نفر در هفت دانشکده علامه حضور دارند که درباره حجاب و عفاف در صورت لزوم تذکر می دهند.
صدرالدین شریعتی افزود: شیوه کار این افراد تذکر دهنده به این صورت است که ابتدا به خود فرد تذکر می دهند. اگر فرد اصلاح شد اطلاعی از وضعیت وی به مدیر دانشکده ارائه نمی شود اما چنانچه فرد اصلاح نشد به مدیر دانشکده اطلاع داده می شود و در صورتی که احساس شود افرادی تمردهای ذاتی دارند به کمیته های انضباطی هدایت می شوند که آنجا هم در مراحل اولیه تذکر داده می شود.
ورود بدحجابان به دانشگاه تهران ممنوع شد
مدیرکل حراست دانشگاه تهران از منع ورود افراد بدحجاب به دانشگاه تهران، اجبار مقنعه در برخی دانشکده های دانشگاه تهران و برخورد با دانشجویان پسر بدحجاب در دانشگاه خبر داد و درباره و وضعیت پوشش در پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران توضیحاتی ارائه کرد.
مصطفی خسروی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب از پیگیریهای رئیس دانشگاه تهران برای استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و قانونی در برخورد با بدحجابی خبر داد و گفت: بدحجابی در جامعه کاملا نمود پیدا کرده و در دانشگاه نیز نمود داشته تا جایی که جو نارضایتی درباره پدیده بدحجابی بوجود آمد لذا در جلساتی با روسای پردیسها و دانشکده های دانشگاه تهران خواستار کار فرهنگی در زمینه حجاب و عفاف شدیم.
مدیرکل حراست دانشگاه تهران افزود: محیط دانشگاه مقدس است لذا از روسای پردیسها و دانشگاهها خواستار شدیم تعداد انگشت شماری که بدحجاب هستند را نصیحت کنند و برخورد فرهنگی با پدیده بدحجابی را در دستور کار داشته باشند. همچنین جلوگیری از ورود افراد بدحجاب به محیط دانشگاه مسیر دیگری در برخورد با بدحجابی با استفاده از ظرفیتهای قانونی است. البته اعتقاد داریم برخورد سلبی مکمل برخوردهای ایجابی است و اگر برخورد سلبی از برخوردهای فرهنگی پیشی بگیرد نتیجه واقعی و مطلوب حاصل نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: اکثر دانشجویان نسبت به رعایت حجاب و استفاده از پوشش های مناسب متعهد هستند اما تعدادی نیز که آدمهای مغرضی هستند و به عنوان "مبارزه" بدحجابی و استفاده از پوشش های نامناسب را در پیش گرفته اند، به کمیته انضباطی احضار می شوند.
مدیرکل حراست دانشگاه تهران از اجباری شدن استفاده از پوشش مقنعه در دانشکده های زبان های خارجی و علوم تربیتی دانشگاه تهران خبر داد و در پاسخ به اینکه آیا تا کنون پوشش مقنعه در محیط دانشگاه اجباری نبوده است به مهر گفت: پوشش مقنعه اجباری بوده اما ضابطه اجرایی که مدیریت دانشکده ها باید بر اساس آن اعمال قانون می کردند وجود نداشته است.
خسروی افزود: فضای بیرون دانشگاه فضای بازی است و این فضا خود را در محیط دانشگاهی نیز نشان داده است. رئیس دانشگاه تهران در شورای فرهنگی دانشگاه تاکید کرده که هم از ابزارهای قانونی و هم از راههای فرهنگی نسبت به پوشش های نامناسب واکنش نشان داده شود. اعتقاد داریم فضای برخورد با بدحجابی باید دنبال شود اما برخورد سلبی باید آخرین برخورد باشد و برخورد فرهنگی و ارشادی باید در صدر قرار گیرد. یعنی ابتدا افرادی که پوشش مناسب ندارند را بخواهیم و با آنها صحبت کنیم، در صورتی که صحبتها موثر واقع نشد از ظرفیتهای قانونی برای برخورد استفاده کنیم.
مدیرکل حراست دانشگاه تهران از آغاز منع ورود افراد بدحجاب به دانشگاه تهران خبر داد و گفت: تا سه بار به دانشجویانی که پوشش نامناسب دارند در مبادی ورودی دانشگاه تذکر داده می شود و در صورتی که رعایت نکنند از ورودشان به دانشگاه جلوگیری به عمل می آید.
وی درباره ساز و کار منع ورود افراد بدحجاب به دانشگاه تهران به مهر گفت: ماموران انتظامات به افرادی که دارای پوشش نامناسب هستند تذکر می دهند و بعضا افرادی که وضعیت پوشش خیلی نامناسبی دارند را برمی گردانند. جلوگیری از ورود افراد بدحجاب به دانشگاه تهران آغاز شده و بستر فرهنگی این کار نیز در حال فراهم شدن است.
خسروی با بیان اینکه تعداد معدودی از دانشجویان دارای پوشش نامناسب هستند، افزود: برخی پسرها نیز با پوششهای نامناسب در دانشگاه حاضر می شوند و موضوع برخورد با بدحجابی در دانشگاه مختص دانشجویان دختر نیست بلکه از ورود دانشجویان پسری که پوشش مناسب ندارند نیز به دانشگاه جلوگیری بعمل می آید به این ترتیب که تا سه بار به دانشجوی بدحجاب تذکر داده می شود و در صورتی که پس از سه با رعایت نکنند از ورودشان به دانشگاه جلوگیری بعمل می آید.
وی مظاهر بدحجابی در محیط دانشگاه را صرفا مربوط به برخی دانشجویان دانشگاه تهران ندانست و افزود: دانشجویان سایر دانشگاهها نیز برای استفاده از کتابخانه مرکزی و انجام کارهای مطالعاتی در دانشگاه تهران تردد دارند که متاسفانه برخی از آنها پوشش مناسب ندارند. تردد این دانشجویان نیز یک مشکل برای دانشگاه است. وقتی از ورود این افراد بدحجاب که دانشجوی دانشگاه تهران نیز نیستند جلوگیری می شود اتهام جلوگیری از فعالیت علمی به حراست و دانشگاه نسبت داده می شود.
مدیرکل حراست دانشگاه تهران برخورد با مظاهر بدحجابی در دانشگاه را اقدامی صرفا فرهنگی دانست و یادآور شد: برخی شاید بخواهند از این فضا بهره برداری سیاسی کنند. در خرداد ماه قرار داریم. این ماه پیش از این آبستن حوادثی بوده که نمی خواهیم بحث فرهنگی دانشگاه تهران درباره حجاب به بحث های گذشته که پیرو انتخابات ریاست جمهوری دهم ایجاد شد پیوند بخورد.
خسروی با یادآوری حضور دانشجویان غیر ایرانی که دارای فرهنگ مختلف درباره پوشش هستند به مهر گفت: دانشجویان غیر ایرانی میهمان ما هستند و بالاخره دارای چارچوبهای متفاوت از نظر حجاب و پوشش هستند لذا باید آئین نامه های مربوط به پوشش به آنها نیز تفهیم شود.
وی خاطرنشان کرد: عزم دانشگاه تهران در برخورد با بدحجابی و توسعه فرهنگ حجاب و عفاف جزم است چرا که این حرکت یک حرکت اعتقادی است و باید انجام شود. برای نظام اسلامی خونهای زیادی ریخته شده و این خونها باید پاس داشته شوند و دانشگاه تهران نیز در چارچوب قانون و فرهنگ اسلامی اقدام می کند.
توبیخ کتبی، درج در پرونده و یا محرومیت از تحصیل برای بدحجابان دانشگاه اصفهان
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه اصفهان با تشریح نحوه برخورد با دانشجویان بدحجاب در این دانشگاه به مهر گفت: بدحجابان می توانند درباره ضرورت حجاب با برخی اساتید دانشگاه مباحثه کنند.
وی در خصوص دانشجویانی که تمایلی به انجام مباحثه ندارند گفت: از آنها تنها تعهد اخذ می شود. اگر مجددا شئونات اسلامی را رعایت نکردند، دفتر امور فرهنگی دانشگاه این موضوع را به اطلاع خانواده این دانشجویان می رساند و در صورت تکرار دفعات تخلف، دانشجویان متخلف به کمیته انضباطی احضار می شوند. جرایمی چون توبیخ کتبی، درج در پرونده و یا محرومیت از تحصیل به مدت یک یا دو نیمسال برای آنها درنظر گرفته می شود.
وی اظهار داشت: در صورتی که چنین احکامی برای دانشجویی صادر شود، امکان دادن درخواست تجدیدنظر نیز برای او وجود دارد اگر در شورای تجدیدنظر تشخیص داده شود که دانشجو استحقاق تخفیف در حکم را دارد و متنبه شده است این حکم معلق شده و در حقیقت بالای سر دانشجو باقی می ماند و در صورت عدم تکرار دانشجو می تواند به تحصیل خود ادامه داده و حکم اجرا نمی شود.
بیدهندی صدور حکم محرومیت از تحصیل تنها به دلیل بد حجابی را در این دانشگاه بی سابقه دانست و گفت: تنها دو مورد محرومیت از تحصیل در این دانشگاه داشته ایم که این افراد به جز بدحجابی رفتارهای ناهنجار دیگری را نیز در پرونده خود داشته اند.
وی از اعمال سیاست های تشویقی برای دانشجویانی که پس از دریافت تذکر تغییر رویه داده و شئونات اسلامی را رعایت می کنند، خبر داد و افزود: تاکنون چند نفر از این دانشجویان به عنوان تشویق از سوی دانشگاه به زیارت بارگاه امام رضا (ع) فرستاده شده اند همچنین به برخی از آنها نیز جوایز نقدی تعلق گرفته است.
ضبط کارت دانشجویی بدحجابان در علم و صنعت
معاون دانشگاه علم و صنعت درباره شیوه شناسایی بدحجابان دانشگاه گفت: دانشجویان بدحجاب هنگام ورود به دانشگاه شناسایی می شوند و به آنها تذکر داده می شود اما در صورت تکرار کارت دانشجویی آنها ضبط شده و به مراجع ذیربط ارائه می شود.
دکتر محمد فتحیان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه رویکرد دانشگاه علم و صنعت در مقابله با بدحجابی "ارشادی" است افزود: در جلسات متعدد شورای فرهنگی دانشگاه در زمینه حجاب عفاف مواردی در دست بررسی قرار گرفت و مقرر شد روند برخورد با بد حجابی طی دو برنامه کوتاه مدت و بلند مدت تشدید شود.
وی افزود: این روند به دلیل مطالبه سالم سازی محیط دانشگاهها انجام می شود و در آن شیوه های گوناگونی در پیش گرفته خواهد شد. رویکرد کوتاه مدت بیشتر به تذکر و اخطار توجه دارد اما رویکرد بلندمدت به جنبه های فرهنگی می پردازد.
دکتر فتحیان درباره شیوه رفتار با افرادی که پوشش اسلامی را رعایت نمی کنند به مهر گفت: با مواردی که در مقایسه با چارچوب شئونات اسلامی بسیار متفاوت به نظر می رسد طبق آیین نامه برخورد کرده ایم. تعداد انگشت شماری نیز به کمیته انضباطی احضار شده اند اما بیشتر دانشجویان بدحجاب با تذکر و در برابر راهکارهای ارشادی رفتار ناشایست خود را تغییر داده اند.
معاون دانشجویی دانشگاه علم و صنعت در ادامه اضافه کرد: اگر عناد یک شخص کاملا مشخص شود و پس از تذکرهای متعدد رفتار خود را اصلاح نکند به کمیته انضباطی احضار و برابر قوانین آیین نامه انضباطی با او برخورد خواهد شد. موارد ذکر شده در آیین نامه تذکر، اخطار و توبیخ کتبی است.
وی در خصوص شیوه شناسایی بدحجابان این دانشگاه نیز به مهر گفت: دانشجویان بدحجاب در هنگام ورود به محوطه دانشگاه شناسایی می شوند. به آنها تذکر داده می شود و ممکن است در دفعه نخست حتی نام فرد نیز سئوال نشود اما در صورت تکرار این اقدام ناشایست کارت دانشجویی ضبط شده و به مراجع ذیربط ارائه می شود.
دکتر فتحیان با اشاره به اینکه افراد بسیاری پس از دریافت تذکر پوشش اسلامی را رعایت کرده اند گفت: ممکن است فردی پس از دریافت تذکر، رفتار ظاهری خود را اصلاح کند اما پس از مدتی به شرایط گذشته خود بازگردد و از چارچوبها عدول کند. بنابراین در کنار هشدار و تنبیه، پاداش در نظر گرفته ایم تا برای دانشجویانی که به راستی رفتار خود را تصحیح کرده اند اجرا شود اما نحوه اجرای آن هنوز به صورت شفاف تعیین نشده است.
حجاب موضوع ۵ دقیقه کلاسهای دانشگاه شریف
معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف درباره تعداد دانشجویان بدحجابی که به کمیته انضباطی این دانشگاه فراخوانده شده اند گفت: به طور میانگین در این دانشگاه در هر ۱۵ روز یک نفر به کمیته انضباطی احضار می شوند.
دکتر بیژن وثوقی وحدت در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود: دانشجویانی از این دانشگاه به کمیته انضباطی احضار شده اند اما تعداد آنها بسیار کم است. در دانشگاهی که بیش از ۱۰ هزار دانشجو دارد احضار ۱۰ دانشجوی بدحجاب به کمیته انضباطی رقم کوچکی به شمار می آید.
وی اضافه کرد: هنگام ورود به دانشگاه به هر فردی که از نظر حجاب دچار موردی باشد تذکر داده می شود و در مواردی نیز از آنها تعهد کتبی اخذ می شود. این افراد در صورت تکرار به کمیته انضباطی فراخوانده شده و بر اساس روال آیین نامه انضباطی ابتدا تذکر شفاهی سپس تذکر کتبی می گیرند.
دکتر وثوقی وحدت راهکار بنیادین را گفتگو با این جوانان دانست و گفت: باید با دانشجو به صورتی برخورد کرد که این جوانان نسبت به اصل و ریشه حجاب جذب شوند. از این رو از اساتید خواسته ایم که در مدت زمان پنج دقیقه از کلاس خود، واقعیتهای پشت پرده بدحجابی را بیان کرده و بی ارزش بودن نمایان کردن جلوه های ظاهری را برای دانشجویان تشریح کنند.
حداقل جریمه های انضباطی برای دانشجویان بدحجاب
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان شیوه نیز در گفتگو با مهر برخورد با بد حجابان را در این دانشگاه را "ارشادی و از جنس تذکر" عنوان کرد و گفت: در دانشگاه صنعتی اصفهان موارد محدودی وجود دارد که حجاب را به درستی رعایت نمی کنند که تعداد آنها انگشت شمار است.
محمد اسماعیل همدانی گلشن درباره شیوه برخورد با این دانشجویان گفت: به آنها تذکر داده می شود در صورتی که وضعیت ظاهری خود را اصلاح نکردند بر اساس تعداد تذکراتی که دریافت کرده اند به کمیته انضباطی احضار شوند.
وی همچنین افزود: در کمیته انضباطی نیز سعی بر این است تا حداقل جریمه ها را برای این دانشجویان در نظر بگیریم زیرا باور ما این است که در بحث حجاب باید با رویکرد ارشادی پیش رفت و برخورد دانشگاه با دانشجو باید ارشادی باشد.
دکتر همدانی گلشن اضافه کرد: در مرحله اول تذکر، سپس توبیخ شفاهی و یا کتبی به آنها داده می شود. تعدادی هم به کمیته انضباطی احضار می شوند اما تعداد این افراد که عموما پوششی خارج از عرف و غیر متعارف دارند قابل ملاحظه نیست.
تذکر، پوشش ۷۰ درصد بدحجابان را اصلاح کرد
معاون دانشجویی دانشگاه مازندران نیز در گفتگو با مهر گفت: طی دو سال گذشته همواره به دانشجویان بدحجاب تذکر داده شده است. این امر به ویژه برای دختران به طور جدی دنبال می شود و چند کارمند خانم در دانشگاه وظیفه تذکر دادن به خانمهای بدحجاب را برعهده دارند. با این رویکرد حدود ۷۰ درصد از مشکلات ناشی از بدحجابی در این دانشگاه برطرف شده است.
دکتر مرتضی علویان افزود: دانشجویانی که تخلف را ادامه داده اند و با تذکر اصلاح نشده اند احضار شده و با در پیش گرفتن روال ارشادی با آنها گفتگو شده است. در صورت تکرار موارد تخلف، مسئولان از طریق کمیته انضباطی اقدام کرده و برابر آیین نامه های انضباطی با متخلفان برخورد می شود.
مدیران گروه در مبارزه با بدحجابی سهیم شوند
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز نیز در گفتگو با مهر در تشریح برنامه این دانشگاه برای مقابله با بدحجابی گفت: اولین مرحله، مرحله ارشادی است و در مراحل بعدی در صورت ادامه روند استفاده از پوشش نامناسب، برخورد صورت می گیرد.
دکتر محمدتقی اعلمی شیوه شناسایی بدحجابان و دادن تذکر اولیه را اینگونه بیان کرد: از طریق انتظامات دانشگاه در هنگام ورود، پوشش دانشجویان مورد نظارت قرار می گیرد و در دو بخش خواهران و برادران به بدحجابان تذکر داده می شود.
وی افزود: در جلسات متعدد به ویژه جلسات شورای دانشگاه از روسای دانشکده ها و اساتید خواسته می شود که در مبارزه با بدحجابی سهیم شوند.
تنها راه مقابله، آگاهی بخشی به دانشجویان است
رئیس دانشگاه بوعلی همدان رویکرد مطلوب در مقابله با بدحجابی را استفاده از ابزارهای قانونی مدیریتی دانست و به مهر گفت: آنقدر اهرمهای مدیریتی قانونی در اختیار مدیران دانشگاه ها وجود دارد که به راحتی می توانند به طور غیر مستقیم دانشجویان را متوجه نگاه جامعه به بدحجابان کرد. مثلا اعلام کرده ایم تسهیلات رفاهی تنها برای دانشجویانی است که شعائر اسلامی را رعایت کنند.
دکتر محمدعلی زلفی گل ادامه داد: تعداد این افراد بسیار کم است و در برابر تعداد کل دانشجویان عدد قابل توجهی به شمار نمی آید. در گذشته برخی از دانشجویانی که به دلیل بدحجابی از معاونت فرهنگی تذکرهای دوستانه و معلمانه دریافت کرده بودند با بالاتر رفتن سن و در دوره های تحصیلی بالاتر از تذکردهندگان تشکر کردند.
وی اضافه کرد: با رویکرد فرهنگی با دانشجویان بدحجاب برخورد می کنیم. در مواردی نیز تذکر شفاهی و یا کتبی داده می شود. روی مباحث فرهنگی بیشتر کار کرده ایم. راهکارهای متعددی مجود دارد. مثلا در کمتر از ۹ ماه کنار خوابگاه دخترانه این دانشگاه یک سالن ورزشی احداث کردیم تا دانشجویان اوقات فراغت خود را به ورزش و تفریحات سالم اختصاص دهند.
رئیس دانشگاه همدان اضافه کرد: دانشجویان در عنفوان جوانی به سر می برند و بسیار صادق و شفاف هستند. باید به جای برخوردهای نادرست، اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار داد و آنها را نسبت به آسیب های احتمالی مطلع کرد. اگر آنها عواقب بدحجابی را بدانند تصمیم هایی نمی گیرند که مورد پسند بزرگترها نباشد. تنها راه فرهنگ سازی و آگاهی بخشی است.
هیچ دانشجویی به کمیته انضباطی احضار نشده است
دکتراسماعیل حسام الدینی معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی شیراز نیز به مهر گفت: تاکنون هیچ دانشجویی از این دانشگاه به دلیل بدحجابی به کمیته انضباطی احضار نشده است. مواردی داشته ایم که تذکر داده ایم و البته تذکرها بازخورد بسیار خوبی داشته است.
وی در بیان علت عدم تکرار بدحجابی از سوی دانشجویانی که تذکر دریافت کرده اند گفت: با در پیش گرفتن رویکرد فرهنگی نظیر سخنرانی، گفتگو و اجرای مراسم مختلف با موضوع حفظ حجاب دانشجویان را به حفظ حجاب تشویق کرده ایم.
سیاست دانشگاه خواجه نصیر ارشاد و بخشش است
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی پیرامون رویکرد این دانشگاه در مقابله با دانشجویان بدحجاب به مهر گفت: سیاست کلی این دانشگاه ارشاد و بخشش است. البته آیین نامه شورای انقلاب فرهنگی در رابطه با بحث حجاب و عفاف در دانشگاه اجرا می شود.
دکتر محمدتقی بطحایی در تشریح دلایل بدحجابی برخی دانشجویان ضعف توحیدی را عمده ترین دلیل عنوان کرد و گفت: اگر بتوانیم شناخت توحید را در افراد تقویت کنیم آنها خود می دانند که چه انجام بدهند و چه انجام ندهند. افراد و به ویژه دانشجویان که در شرایط سنی خاصی به سر می برند با شنیدن "انجام بده" یا "انجام نده" اصلاح نمی شوند. تنها محبت افراد به خداوند متعال است که مشکلات را حل می کند و مسئولان دانشگاهی باید تلاش کنند تا این محبت را در دانشجویان هرچه بیشتر کنند.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در این دانشگاه برای مقابله با بدحجابان افزود: همواره تشویق و ارشاد بوده است و این سیاست را ادامه خواهیم داد. هیچ موردی که منجر به احضار به کمیته انضباطی شود در این دانشگاه نداشته ایم.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: در ورودیهای دانشگاه تابلوهایی نصب شده است که ضرورت پوشش اسلامی را برای ورود یادآوری می کند و متاسفانه با اینکه در دانشگاه صنعتی کمتر فردی دچار مشکلاتی چون بدحجابی است اما وسوسه های شیطانی همه جا وجود دارد و برخی از افراد کلاسهای درس را با مراسم جشن اشتباه می گیرند.
مسئولان دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، علامه طباطبایی، علم و صنعت، خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی اصفهان، اصفهان، مازندران، تبریز و بوعلی همدان در گفتگو با خبرگزاری مهر از جزئیات برنامه های خود برای برخورد با بدحجابی دانشجویان خبر دادند.
به گزارش خبرنگار مهر، با تشدید اعتراضها به مظاهر بدحجابی در کشور بسیاری از مسئولان بر مبارزه با بدحجابی در دو بخش ایجابی و سلبی تاکید کردند و عده ای از نمایندگان مجلس در کمیسیون فرهنگی خواستار ارائه توضیح در این باره از سوی وزیر کشور شدند. از سوی دیگر معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها خواستار برخورد بدون مسامحه با بدحجابانی که پذیرای تذکر نیستند شد و همزمان دانشجویان دانشگاه تهران نیز با امضای طوماری اعتراض خود را به وضعیت بدحجابی در کشور اعلام کرده و خواستار مبارزه با آن شدند.
مسئولان دانشگاهی عمدتا معتقد به انجام فعالیتهای فرهنگی برای جلوگیری از بدحجابی در مرحله نخست هستند و رویکرد ارشادی را نیز گزینه مناسب دوم می دانند. در این گزارش نظرات ۱۱ مسئول دانشگاهی منعکس شده است.
محرومیت از تحصیل؛ جریمه بدحجابان دانشگاه علامه طباطبایی
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با مهر با تشریح نحوه برخورد با بدحجابان در این دانشگاه از احضار دانشجویان بدحجاب به کمیته انضباطی خبر داد و گفت: برای برخی بدحجابان که به این نوع پوشش مصر بوده اند یک تا دو ترم تعلیق از تحصیل حکم انضباطی صادر شده است.
دکتر قادر پریز افزود: تعداد بسیاری از دانشجویان به دلیل بدحجابی تذکر دریافت کرده اند اما به دلیل محرمانه بودن آمار و ارقام در کمیته انضباطی امکان اعلام تعداد دقیق آنها وجود ندارد. تعداد این افراد کم نیست اما در دانشگاهی که ۱۶ هزار دانشجو دارد عددی کوچک به شمار می آید.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی این افراد را دانشجویانی نامید که پیش از احضار به کمیته انضباطی از سوی مراجع مختلفی تذکر دریافت کرده اند و تاکید کرد: بسیاری از احضار شدگان تذکرات مکرری از طرف روسای دانشکده ها و سایر مراجع فرهنگی دانشگاه به دلیل بدحجابی و مشکلات اخلاقی دریافت کرده اند. تعدادی از این دانشجویان نیز در جلسات فرهنگی و ارشادی شرکت کرده اند اما بر تخلف خود اصرار ورزیده اند که مستندات مربوط به این رفتار نیز موجود است.
قادر پریز با اشاره به اینکه در طول یکسال گذشته تعداد این دانشجویان بسیار زیاد بوده است به مهر گفت: هر هفته افرادی به کمیته انضباطی احضار می شوند و تعداد آنها روز به روز و هفته به هفته متفاوت است. با این افراد مطابق ایین نامه انضباطی برخورد می شود و احکامی نظیر تعلیق از تحصیل، یک ترم یا دو ترم با احتساب سنوات و یا بدون احتساب سنوات برای آنها در نظر گرفته می شود.
هفت تذکر دهنده حجاب در دانشگاه علامه
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برنامه های این دانشگاه برای اجرای طرح عفاف و حجاب گفت: از دو سه سال پیش طرحی را آغاز کردیم که طی آن در هر دانشکده فردی با درجه تحصیل لیسانس انتخاب شد و با آموزشهایی که به آنها داده شد روش تذکر و یادآوری را فرا گرفتند تا بتواند با عاطفه و نرمی به دانشجویان تذکر دهند. بر اساس این طرح اکنون هفت نفر در هفت دانشکده علامه حضور دارند که درباره حجاب و عفاف در صورت لزوم تذکر می دهند.
صدرالدین شریعتی افزود: شیوه کار این افراد تذکر دهنده به این صورت است که ابتدا به خود فرد تذکر می دهند. اگر فرد اصلاح شد اطلاعی از وضعیت وی به مدیر دانشکده ارائه نمی شود اما چنانچه فرد اصلاح نشد به مدیر دانشکده اطلاع داده می شود و در صورتی که احساس شود افرادی تمردهای ذاتی دارند به کمیته های انضباطی هدایت می شوند که آنجا هم در مراحل اولیه تذکر داده می شود.
ورود بدحجابان به دانشگاه تهران ممنوع شد
مدیرکل حراست دانشگاه تهران از منع ورود افراد بدحجاب به دانشگاه تهران، اجبار مقنعه در برخی دانشکده های دانشگاه تهران و برخورد با دانشجویان پسر بدحجاب در دانشگاه خبر داد و درباره و وضعیت پوشش در پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران توضیحاتی ارائه کرد.
مصطفی خسروی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب از پیگیریهای رئیس دانشگاه تهران برای استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و قانونی در برخورد با بدحجابی خبر داد و گفت: بدحجابی در جامعه کاملا نمود پیدا کرده و در دانشگاه نیز نمود داشته تا جایی که جو نارضایتی درباره پدیده بدحجابی بوجود آمد لذا در جلساتی با روسای پردیسها و دانشکده های دانشگاه تهران خواستار کار فرهنگی در زمینه حجاب و عفاف شدیم.
مدیرکل حراست دانشگاه تهران افزود: محیط دانشگاه مقدس است لذا از روسای پردیسها و دانشگاهها خواستار شدیم تعداد انگشت شماری که بدحجاب هستند را نصیحت کنند و برخورد فرهنگی با پدیده بدحجابی را در دستور کار داشته باشند. همچنین جلوگیری از ورود افراد بدحجاب به محیط دانشگاه مسیر دیگری در برخورد با بدحجابی با استفاده از ظرفیتهای قانونی است. البته اعتقاد داریم برخورد سلبی مکمل برخوردهای ایجابی است و اگر برخورد سلبی از برخوردهای فرهنگی پیشی بگیرد نتیجه واقعی و مطلوب حاصل نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: اکثر دانشجویان نسبت به رعایت حجاب و استفاده از پوشش های مناسب متعهد هستند اما تعدادی نیز که آدمهای مغرضی هستند و به عنوان "مبارزه" بدحجابی و استفاده از پوشش های نامناسب را در پیش گرفته اند، به کمیته انضباطی احضار می شوند.
مدیرکل حراست دانشگاه تهران از اجباری شدن استفاده از پوشش مقنعه در دانشکده های زبان های خارجی و علوم تربیتی دانشگاه تهران خبر داد و در پاسخ به اینکه آیا تا کنون پوشش مقنعه در محیط دانشگاه اجباری نبوده است به مهر گفت: پوشش مقنعه اجباری بوده اما ضابطه اجرایی که مدیریت دانشکده ها باید بر اساس آن اعمال قانون می کردند وجود نداشته است.
خسروی افزود: فضای بیرون دانشگاه فضای بازی است و این فضا خود را در محیط دانشگاهی نیز نشان داده است. رئیس دانشگاه تهران در شورای فرهنگی دانشگاه تاکید کرده که هم از ابزارهای قانونی و هم از راههای فرهنگی نسبت به پوشش های نامناسب واکنش نشان داده شود. اعتقاد داریم فضای برخورد با بدحجابی باید دنبال شود اما برخورد سلبی باید آخرین برخورد باشد و برخورد فرهنگی و ارشادی باید در صدر قرار گیرد. یعنی ابتدا افرادی که پوشش مناسب ندارند را بخواهیم و با آنها صحبت کنیم، در صورتی که صحبتها موثر واقع نشد از ظرفیتهای قانونی برای برخورد استفاده کنیم.
مدیرکل حراست دانشگاه تهران از آغاز منع ورود افراد بدحجاب به دانشگاه تهران خبر داد و گفت: تا سه بار به دانشجویانی که پوشش نامناسب دارند در مبادی ورودی دانشگاه تذکر داده می شود و در صورتی که رعایت نکنند از ورودشان به دانشگاه جلوگیری به عمل می آید.
وی درباره ساز و کار منع ورود افراد بدحجاب به دانشگاه تهران به مهر گفت: ماموران انتظامات به افرادی که دارای پوشش نامناسب هستند تذکر می دهند و بعضا افرادی که وضعیت پوشش خیلی نامناسبی دارند را برمی گردانند. جلوگیری از ورود افراد بدحجاب به دانشگاه تهران آغاز شده و بستر فرهنگی این کار نیز در حال فراهم شدن است.
خسروی با بیان اینکه تعداد معدودی از دانشجویان دارای پوشش نامناسب هستند، افزود: برخی پسرها نیز با پوششهای نامناسب در دانشگاه حاضر می شوند و موضوع برخورد با بدحجابی در دانشگاه مختص دانشجویان دختر نیست بلکه از ورود دانشجویان پسری که پوشش مناسب ندارند نیز به دانشگاه جلوگیری بعمل می آید به این ترتیب که تا سه بار به دانشجوی بدحجاب تذکر داده می شود و در صورتی که پس از سه با رعایت نکنند از ورودشان به دانشگاه جلوگیری بعمل می آید.
وی مظاهر بدحجابی در محیط دانشگاه را صرفا مربوط به برخی دانشجویان دانشگاه تهران ندانست و افزود: دانشجویان سایر دانشگاهها نیز برای استفاده از کتابخانه مرکزی و انجام کارهای مطالعاتی در دانشگاه تهران تردد دارند که متاسفانه برخی از آنها پوشش مناسب ندارند. تردد این دانشجویان نیز یک مشکل برای دانشگاه است. وقتی از ورود این افراد بدحجاب که دانشجوی دانشگاه تهران نیز نیستند جلوگیری می شود اتهام جلوگیری از فعالیت علمی به حراست و دانشگاه نسبت داده می شود.
مدیرکل حراست دانشگاه تهران برخورد با مظاهر بدحجابی در دانشگاه را اقدامی صرفا فرهنگی دانست و یادآور شد: برخی شاید بخواهند از این فضا بهره برداری سیاسی کنند. در خرداد ماه قرار داریم. این ماه پیش از این آبستن حوادثی بوده که نمی خواهیم بحث فرهنگی دانشگاه تهران درباره حجاب به بحث های گذشته که پیرو انتخابات ریاست جمهوری دهم ایجاد شد پیوند بخورد.
خسروی با یادآوری حضور دانشجویان غیر ایرانی که دارای فرهنگ مختلف درباره پوشش هستند به مهر گفت: دانشجویان غیر ایرانی میهمان ما هستند و بالاخره دارای چارچوبهای متفاوت از نظر حجاب و پوشش هستند لذا باید آئین نامه های مربوط به پوشش به آنها نیز تفهیم شود.
وی خاطرنشان کرد: عزم دانشگاه تهران در برخورد با بدحجابی و توسعه فرهنگ حجاب و عفاف جزم است چرا که این حرکت یک حرکت اعتقادی است و باید انجام شود. برای نظام اسلامی خونهای زیادی ریخته شده و این خونها باید پاس داشته شوند و دانشگاه تهران نیز در چارچوب قانون و فرهنگ اسلامی اقدام می کند.
توبیخ کتبی، درج در پرونده و یا محرومیت از تحصیل برای بدحجابان دانشگاه اصفهان
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه اصفهان با تشریح نحوه برخورد با دانشجویان بدحجاب در این دانشگاه به مهر گفت: بدحجابان می توانند درباره ضرورت حجاب با برخی اساتید دانشگاه مباحثه کنند.
وی در خصوص دانشجویانی که تمایلی به انجام مباحثه ندارند گفت: از آنها تنها تعهد اخذ می شود. اگر مجددا شئونات اسلامی را رعایت نکردند، دفتر امور فرهنگی دانشگاه این موضوع را به اطلاع خانواده این دانشجویان می رساند و در صورت تکرار دفعات تخلف، دانشجویان متخلف به کمیته انضباطی احضار می شوند. جرایمی چون توبیخ کتبی، درج در پرونده و یا محرومیت از تحصیل به مدت یک یا دو نیمسال برای آنها درنظر گرفته می شود.
وی اظهار داشت: در صورتی که چنین احکامی برای دانشجویی صادر شود، امکان دادن درخواست تجدیدنظر نیز برای او وجود دارد اگر در شورای تجدیدنظر تشخیص داده شود که دانشجو استحقاق تخفیف در حکم را دارد و متنبه شده است این حکم معلق شده و در حقیقت بالای سر دانشجو باقی می ماند و در صورت عدم تکرار دانشجو می تواند به تحصیل خود ادامه داده و حکم اجرا نمی شود.
بیدهندی صدور حکم محرومیت از تحصیل تنها به دلیل بد حجابی را در این دانشگاه بی سابقه دانست و گفت: تنها دو مورد محرومیت از تحصیل در این دانشگاه داشته ایم که این افراد به جز بدحجابی رفتارهای ناهنجار دیگری را نیز در پرونده خود داشته اند.
وی از اعمال سیاست های تشویقی برای دانشجویانی که پس از دریافت تذکر تغییر رویه داده و شئونات اسلامی را رعایت می کنند، خبر داد و افزود: تاکنون چند نفر از این دانشجویان به عنوان تشویق از سوی دانشگاه به زیارت بارگاه امام رضا (ع) فرستاده شده اند همچنین به برخی از آنها نیز جوایز نقدی تعلق گرفته است.
ضبط کارت دانشجویی بدحجابان در علم و صنعت
معاون دانشگاه علم و صنعت درباره شیوه شناسایی بدحجابان دانشگاه گفت: دانشجویان بدحجاب هنگام ورود به دانشگاه شناسایی می شوند و به آنها تذکر داده می شود اما در صورت تکرار کارت دانشجویی آنها ضبط شده و به مراجع ذیربط ارائه می شود.
دکتر محمد فتحیان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه رویکرد دانشگاه علم و صنعت در مقابله با بدحجابی "ارشادی" است افزود: در جلسات متعدد شورای فرهنگی دانشگاه در زمینه حجاب عفاف مواردی در دست بررسی قرار گرفت و مقرر شد روند برخورد با بد حجابی طی دو برنامه کوتاه مدت و بلند مدت تشدید شود.
وی افزود: این روند به دلیل مطالبه سالم سازی محیط دانشگاهها انجام می شود و در آن شیوه های گوناگونی در پیش گرفته خواهد شد. رویکرد کوتاه مدت بیشتر به تذکر و اخطار توجه دارد اما رویکرد بلندمدت به جنبه های فرهنگی می پردازد.
دکتر فتحیان درباره شیوه رفتار با افرادی که پوشش اسلامی را رعایت نمی کنند به مهر گفت: با مواردی که در مقایسه با چارچوب شئونات اسلامی بسیار متفاوت به نظر می رسد طبق آیین نامه برخورد کرده ایم. تعداد انگشت شماری نیز به کمیته انضباطی احضار شده اند اما بیشتر دانشجویان بدحجاب با تذکر و در برابر راهکارهای ارشادی رفتار ناشایست خود را تغییر داده اند.
معاون دانشجویی دانشگاه علم و صنعت در ادامه اضافه کرد: اگر عناد یک شخص کاملا مشخص شود و پس از تذکرهای متعدد رفتار خود را اصلاح نکند به کمیته انضباطی احضار و برابر قوانین آیین نامه انضباطی با او برخورد خواهد شد. موارد ذکر شده در آیین نامه تذکر، اخطار و توبیخ کتبی است.
وی در خصوص شیوه شناسایی بدحجابان این دانشگاه نیز به مهر گفت: دانشجویان بدحجاب در هنگام ورود به محوطه دانشگاه شناسایی می شوند. به آنها تذکر داده می شود و ممکن است در دفعه نخست حتی نام فرد نیز سئوال نشود اما در صورت تکرار این اقدام ناشایست کارت دانشجویی ضبط شده و به مراجع ذیربط ارائه می شود.
دکتر فتحیان با اشاره به اینکه افراد بسیاری پس از دریافت تذکر پوشش اسلامی را رعایت کرده اند گفت: ممکن است فردی پس از دریافت تذکر، رفتار ظاهری خود را اصلاح کند اما پس از مدتی به شرایط گذشته خود بازگردد و از چارچوبها عدول کند. بنابراین در کنار هشدار و تنبیه، پاداش در نظر گرفته ایم تا برای دانشجویانی که به راستی رفتار خود را تصحیح کرده اند اجرا شود اما نحوه اجرای آن هنوز به صورت شفاف تعیین نشده است.
حجاب موضوع ۵ دقیقه کلاسهای دانشگاه شریف
معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف درباره تعداد دانشجویان بدحجابی که به کمیته انضباطی این دانشگاه فراخوانده شده اند گفت: به طور میانگین در این دانشگاه در هر ۱۵ روز یک نفر به کمیته انضباطی احضار می شوند.
دکتر بیژن وثوقی وحدت در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود: دانشجویانی از این دانشگاه به کمیته انضباطی احضار شده اند اما تعداد آنها بسیار کم است. در دانشگاهی که بیش از ۱۰ هزار دانشجو دارد احضار ۱۰ دانشجوی بدحجاب به کمیته انضباطی رقم کوچکی به شمار می آید.
وی اضافه کرد: هنگام ورود به دانشگاه به هر فردی که از نظر حجاب دچار موردی باشد تذکر داده می شود و در مواردی نیز از آنها تعهد کتبی اخذ می شود. این افراد در صورت تکرار به کمیته انضباطی فراخوانده شده و بر اساس روال آیین نامه انضباطی ابتدا تذکر شفاهی سپس تذکر کتبی می گیرند.
دکتر وثوقی وحدت راهکار بنیادین را گفتگو با این جوانان دانست و گفت: باید با دانشجو به صورتی برخورد کرد که این جوانان نسبت به اصل و ریشه حجاب جذب شوند. از این رو از اساتید خواسته ایم که در مدت زمان پنج دقیقه از کلاس خود، واقعیتهای پشت پرده بدحجابی را بیان کرده و بی ارزش بودن نمایان کردن جلوه های ظاهری را برای دانشجویان تشریح کنند.
حداقل جریمه های انضباطی برای دانشجویان بدحجاب
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان شیوه نیز در گفتگو با مهر برخورد با بد حجابان را در این دانشگاه را "ارشادی و از جنس تذکر" عنوان کرد و گفت: در دانشگاه صنعتی اصفهان موارد محدودی وجود دارد که حجاب را به درستی رعایت نمی کنند که تعداد آنها انگشت شمار است.
محمد اسماعیل همدانی گلشن درباره شیوه برخورد با این دانشجویان گفت: به آنها تذکر داده می شود در صورتی که وضعیت ظاهری خود را اصلاح نکردند بر اساس تعداد تذکراتی که دریافت کرده اند به کمیته انضباطی احضار شوند.
وی همچنین افزود: در کمیته انضباطی نیز سعی بر این است تا حداقل جریمه ها را برای این دانشجویان در نظر بگیریم زیرا باور ما این است که در بحث حجاب باید با رویکرد ارشادی پیش رفت و برخورد دانشگاه با دانشجو باید ارشادی باشد.
دکتر همدانی گلشن اضافه کرد: در مرحله اول تذکر، سپس توبیخ شفاهی و یا کتبی به آنها داده می شود. تعدادی هم به کمیته انضباطی احضار می شوند اما تعداد این افراد که عموما پوششی خارج از عرف و غیر متعارف دارند قابل ملاحظه نیست.
تذکر، پوشش ۷۰ درصد بدحجابان را اصلاح کرد
معاون دانشجویی دانشگاه مازندران نیز در گفتگو با مهر گفت: طی دو سال گذشته همواره به دانشجویان بدحجاب تذکر داده شده است. این امر به ویژه برای دختران به طور جدی دنبال می شود و چند کارمند خانم در دانشگاه وظیفه تذکر دادن به خانمهای بدحجاب را برعهده دارند. با این رویکرد حدود ۷۰ درصد از مشکلات ناشی از بدحجابی در این دانشگاه برطرف شده است.
دکتر مرتضی علویان افزود: دانشجویانی که تخلف را ادامه داده اند و با تذکر اصلاح نشده اند احضار شده و با در پیش گرفتن روال ارشادی با آنها گفتگو شده است. در صورت تکرار موارد تخلف، مسئولان از طریق کمیته انضباطی اقدام کرده و برابر آیین نامه های انضباطی با متخلفان برخورد می شود.
مدیران گروه در مبارزه با بدحجابی سهیم شوند
معاون دانشجویی دانشگاه تبریز نیز در گفتگو با مهر در تشریح برنامه این دانشگاه برای مقابله با بدحجابی گفت: اولین مرحله، مرحله ارشادی است و در مراحل بعدی در صورت ادامه روند استفاده از پوشش نامناسب، برخورد صورت می گیرد.
دکتر محمدتقی اعلمی شیوه شناسایی بدحجابان و دادن تذکر اولیه را اینگونه بیان کرد: از طریق انتظامات دانشگاه در هنگام ورود، پوشش دانشجویان مورد نظارت قرار می گیرد و در دو بخش خواهران و برادران به بدحجابان تذکر داده می شود.
وی افزود: در جلسات متعدد به ویژه جلسات شورای دانشگاه از روسای دانشکده ها و اساتید خواسته می شود که در مبارزه با بدحجابی سهیم شوند.
تنها راه مقابله، آگاهی بخشی به دانشجویان است
رئیس دانشگاه بوعلی همدان رویکرد مطلوب در مقابله با بدحجابی را استفاده از ابزارهای قانونی مدیریتی دانست و به مهر گفت: آنقدر اهرمهای مدیریتی قانونی در اختیار مدیران دانشگاه ها وجود دارد که به راحتی می توانند به طور غیر مستقیم دانشجویان را متوجه نگاه جامعه به بدحجابان کرد. مثلا اعلام کرده ایم تسهیلات رفاهی تنها برای دانشجویانی است که شعائر اسلامی را رعایت کنند.
دکتر محمدعلی زلفی گل ادامه داد: تعداد این افراد بسیار کم است و در برابر تعداد کل دانشجویان عدد قابل توجهی به شمار نمی آید. در گذشته برخی از دانشجویانی که به دلیل بدحجابی از معاونت فرهنگی تذکرهای دوستانه و معلمانه دریافت کرده بودند با بالاتر رفتن سن و در دوره های تحصیلی بالاتر از تذکردهندگان تشکر کردند.
وی اضافه کرد: با رویکرد فرهنگی با دانشجویان بدحجاب برخورد می کنیم. در مواردی نیز تذکر شفاهی و یا کتبی داده می شود. روی مباحث فرهنگی بیشتر کار کرده ایم. راهکارهای متعددی مجود دارد. مثلا در کمتر از ۹ ماه کنار خوابگاه دخترانه این دانشگاه یک سالن ورزشی احداث کردیم تا دانشجویان اوقات فراغت خود را به ورزش و تفریحات سالم اختصاص دهند.
رئیس دانشگاه همدان اضافه کرد: دانشجویان در عنفوان جوانی به سر می برند و بسیار صادق و شفاف هستند. باید به جای برخوردهای نادرست، اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار داد و آنها را نسبت به آسیب های احتمالی مطلع کرد. اگر آنها عواقب بدحجابی را بدانند تصمیم هایی نمی گیرند که مورد پسند بزرگترها نباشد. تنها راه فرهنگ سازی و آگاهی بخشی است.
هیچ دانشجویی به کمیته انضباطی احضار نشده است
دکتراسماعیل حسام الدینی معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی شیراز نیز به مهر گفت: تاکنون هیچ دانشجویی از این دانشگاه به دلیل بدحجابی به کمیته انضباطی احضار نشده است. مواردی داشته ایم که تذکر داده ایم و البته تذکرها بازخورد بسیار خوبی داشته است.
وی در بیان علت عدم تکرار بدحجابی از سوی دانشجویانی که تذکر دریافت کرده اند گفت: با در پیش گرفتن رویکرد فرهنگی نظیر سخنرانی، گفتگو و اجرای مراسم مختلف با موضوع حفظ حجاب دانشجویان را به حفظ حجاب تشویق کرده ایم.
سیاست دانشگاه خواجه نصیر ارشاد و بخشش است
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی پیرامون رویکرد این دانشگاه در مقابله با دانشجویان بدحجاب به مهر گفت: سیاست کلی این دانشگاه ارشاد و بخشش است. البته آیین نامه شورای انقلاب فرهنگی در رابطه با بحث حجاب و عفاف در دانشگاه اجرا می شود.
دکتر محمدتقی بطحایی در تشریح دلایل بدحجابی برخی دانشجویان ضعف توحیدی را عمده ترین دلیل عنوان کرد و گفت: اگر بتوانیم شناخت توحید را در افراد تقویت کنیم آنها خود می دانند که چه انجام بدهند و چه انجام ندهند. افراد و به ویژه دانشجویان که در شرایط سنی خاصی به سر می برند با شنیدن "انجام بده" یا "انجام نده" اصلاح نمی شوند. تنها محبت افراد به خداوند متعال است که مشکلات را حل می کند و مسئولان دانشگاهی باید تلاش کنند تا این محبت را در دانشجویان هرچه بیشتر کنند.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در این دانشگاه برای مقابله با بدحجابان افزود: همواره تشویق و ارشاد بوده است و این سیاست را ادامه خواهیم داد. هیچ موردی که منجر به احضار به کمیته انضباطی شود در این دانشگاه نداشته ایم.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: در ورودیهای دانشگاه تابلوهایی نصب شده است که ضرورت پوشش اسلامی را برای ورود یادآوری می کند و متاسفانه با اینکه در دانشگاه صنعتی کمتر فردی دچار مشکلاتی چون بدحجابی است اما وسوسه های شیطانی همه جا وجود دارد و برخی از افراد کلاسهای درس را با مراسم جشن اشتباه می گیرند.
0 comments:
ارسال یک نظر