دبیر اجرایی خانهکارگر ورامین خواستار روشن شدن وضعیت معدنچیان به زیر آوار رفته معدن اشکیلی کرمان شد.
به گزارش ایلنا، هادی رضازاده گفت: نزدیک به سه هفته از وقوع حادثه ریزش در معدن اشکیلی کرمان میگذرد و تاکنون هیچ خبر دقیقی در خصوص وضعیت کارگران گرفتار در این معدن منتشر نشدهاست.
وی با اشاره به واکنش گسترده فعالان کارگری سراسر کشور، نسبت به حادثه ریزش معدن اشکیلی کرمان گفت: جامعه کارگری خواهان روشن شدن وضعیت کارگران این معدن است.
دبیر اجرایی خانه کارگر ورامین همچنین با اشاره به تذکر نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گفت: با توجه به اینکه در سالهای گذشته برای رسیدگی و بررسی حوادث مشابه کمیته تحقیق و جستجو تشکیل شدهاست؛ انتظار داشتیم که دیگر شاهد وقوع چنین حوادثی نباشیم.
رضازاده افزود: جامعه کارگری ایران انتظار دارد تا وضعیت کارگران زیر آوار مانده معدن اشکیلی هرچه زودتر روشن شود.
درست یکسال قبل ایلنا خبری را از این معدن مخابره نمود که ۴ نفر از کارگران معدن هجتک زغال سنگ کرمان در اثر گاز گرفتگی ناشی از عدم رعایت اصول ایمنی جان خود را از دست دادند.
مازیار گیلانینژاد، فعال کارگری در صنف فلز و مکانیک نیز نوشت: با حذف بخش بازرسی و ایمنی وزارت کار و اداره نشین شدن این بازرسین، حوادث حین کار افزایش چشمگیری یافته و روزی نیست که از زنده بهگور شدن کارگران در معادن و یا در قعر چاه و یا سقوط از بالای داربست و انفجار گاز در مجتمعهای بزرگ پتروشیمی پردیس اهواز و اراک خبری درج نشود.
نکته این جاست که رعایت نکردن ایمنی همیشه به کارگرانی که دیگر زبانی برای اعتراض ندارند، نسبت داده میشود. در سالهای اخیر بیش از ۵۰ معدنچی در منطقه کرمان طعمه مرگ شدهاند.
سودجویی کارفرمایان و حذف بخش بازرسی و ایمنی وزارت کار دو لبه قیچی هستند که رشته حیات کارگران را پاره میکنند. جالبترین بخش حادثه رفتار مسوولین امر است.
کافی است مقایسهای داشته باشیم با حواث معدن شیلی و کوشش و تلاش مقامات ارشد این کشور برای بیرون کشیدن معدنچیان محبوس در معدن با بیتفاوتی مسئولان ذیربط در منطقه کرمان. واقعیت این است که پیامد بخشنامههای ضد قانون اساسی و ضد کارگری نتیجهای جز ارزان شدن جان کارگران ندارد.
دو بار حادثه با یک علت مشترک طی یکسال و کشته شدن ۸ کارگر نشانه پایین آمدن قیمت جان انسانها در برابر کسب سود و بیتوجهی مسئولان ذیربط است.
0 comments:
ارسال یک نظر