دلدادگی متقابل مصباح یزدی و رهبری!

فرشید آل داوود
جرس: سفر آقای خامنه ای به قم فرصتی بود که روحانیون مداح همچون مصباح یزدی در منقبت شخصیت رهبری نظام دست به اغراق گویی بزنند تا تصویری ملکوتی از وی به مردم ارائه کنند.
  

مصباح یزدی در تازه ترین اظهارنظر خود گفته است شخصيت‌های برجسته زيادی ديده‌ام، ولی خصوصياتی که اين فرزند پيامبر اکرم (مقام رهبری ) دارد در وجود هيچ کس نديدم و عقل من برای ارزيابی زوايا و ابعاد شخصيتی ايشان کافی نيست .

 

وی بارها با کاربرد فن مغالطه و مبالغه مقام رهبری را فرزند پیامبر اسلام نامید که با تدبیر معصومانه خود نا آرامی های سال 88 را فرو نشاند.

  
وی در دیدار با فرماندهان سپاه گفت که از سفر آقای خامنه ای به قم برکاتی بر این شهر نازل شد و نوری بر دل های مردم تابیده شد.

 

ارائه این تصویر ملکوتی از رهبری اقدام جدیدی  نیست و رفتار و اظهارات سابق مصباح نشان می دهد که وی پیش از این نیز چنین اظهاراتی را بر زبان جاری ساخته بود.

  
مصباح در مصاحبه با یک نشریه نیز گفته براي ما ظاهر شد که گويا روح امام در ايشان ( خامنه ای ) حلول کرده و همان عظمت با ويژگي‌هاي ممتاز در شخصيت ايشان ظاهر شده است.

 

مصباح یزدی در همین مصاحبه در تعریف از مقام رهبری حتی تا آنجا پیش رفته که می گوید نتيجه اين‌که شخصيت ايشان براي هر مسلماني، به‌خصوص مسلمان ايراني و به‌ويژه مسلمان شيعه ايراني آن‌قدر نعمت عظيمي است که همه نعمت‌هاي ديگر با آن قابل مقايسه نيست.

 

و البته این روحانی در تکمیل مدح و ثنای خود می افزاید:  يعني اگر همه نعمت‌هاي مادي را در يک کفه بگذاريم و اين نعمت را در کفه ديگر، ارزش و نفع وجود شخص ايشان به‌عنوان يک نعمت براي فرد فرد ما، نه براي کل جامعه از مجموع نعمت‌هاي مادي که خدا به هر فردي مي‌دهد بيشتر است.

 

تحریف نظرات امام

 

صدور حکم ارتداد برای منکران ولایت فقیه یکی دیگر  از ادعاهای عجیب وی در باب مسائل سیاسی است . وی که تا پیش از سفر رهبر به قم هم در ارائه نظرات افراطی در خصوص مسائل سیاسی شهرت داشت ، بعد از سفر آقای خامنه ای به قم نیز اغراق گویی در باره ولایت فقیه و شخص آقای خامنه ای را شدت بخشیده است.

 

تا پیش از این و در نخستین سالگرد انتخابات جنجالی سال 88 مصباح یزدی در جمع کارکنان سپاه پاسداران گفته بود هر كس دانسته ولايت فقيه را انكار كند،‌ مرتد است.

 

وی در 22 خرداد سال 89 و در ادامه اظهارات خود، سیگنال هایی در اظهاراتش ارائه داد که به روشنی گویای به رسمیت شناختن نقش رهبری در کنترل قوه مجریه در صورت لزوم بود.

 

مصباح به نقل از امام گفته بود: اسلام همانطور كه قانون‌گذاري كرده، قوه مجريه هم تعيين كرده و ولي‌امر متصدي قوه مجريه است.

 

جالب آنکه وی یک سال پس از انتخابات خونین سال 88 با تحریف عملی اندیشه امام ، نظریه "میزان رای ملت است" را به چالش می گیرد و می گوید: امام اين نظريه را قبول نداشت و معتقد بود كه آنچه اجازه مي‌دهد حاكم دخالت كند و مشروعيت به او مي‌بخشد اذن خداست نه راي مردم

 

ابراز ارادت به مقام رهبری در اظهارات و بیانات مصباح قبل از انتخابات سال 88 نیز دیده می شد . وی در ديدار با اعضاي شوراي مرکزي کميته امداد گفت: دستور مقام معظم رهبري بر تمامي امور نظام اعتبار و مشروعيت مي‌دهد و اطاعت اوامر ايشان بر همه واجب است..

 

زمینه چینی انحراف

 

 

این گونه اظهارات مصباح یزدی در دفاع از ولایت فقیه مورد نظر آقای خامنه ای به این جا ختم نمی شود. وی یک بار هم  گوشزد  کرد  اگر كسي دانسته ولي فقيه را انكار كند و قبول نداشته باشد مرتد است چرا كه مثل آن است كه امام معصوم را قبول ندارد. امام معصوم تصريح كرده است كه در زمان غيبت امام، ولي فقيه از طرف امام معصوم ولايت دارد.

 

مصباح اعتراف می کند که اوایل خیلی به اهمیت ولایت آقای خامنه ای واقف نبوده است. وی می گوید: البته اعتراف مي‌كنم من در اوايل امر به توانايي‌هاي مختلف ايشان آگاهي نداشتم؛ فقط در حد اين‌كه ايشان در ميان اقرانشان برتري دارند، در اين اندازه مي‌فهميدم؛ اما بعدها ـ‌همان‌طور كه بارها گفته‌ام‌ـ براي ما ظاهر شد كه گويا روح امام در ايشان حلول كرده است.

 

مصباح در باره نحوه به قدرت رسیدن آیت الله خامنه ای نیز تعبیر جالبی دارد و می گوید: شما اين شخصيت عظيم‌القدر را با رؤساي جمهور و رهبران كشورهاي ديگر مقايسه كنيد تا ببينيد خدا چه رهبري به ما داده است. در كشورهاي ديگر براي رسيدن به مقام چقدر حق‌كشي مي‌كنند، چقدر پول خرج مي‌كنند، چقدر تبليغات سوء مي‌كنند؛ و بعد از آن‌كه به مقامي مي‌رسند چقدر از مقامشان سوء استفاده مي‌كنند؛ و خداي متعال چه رهبري به ما عنايت كرده و چه محبوبيتي به او داده كه يك ريال نه براي رياستش خرج كرد، نه براي نمايندگي مجلس، نه براي رهبري؛ و همه اين مسئوليت‌ها تقريباً بر ايشان تحميل شد و ايشان هم صرفاً براي انجام وظيفه آنها را پذيرفت.

 

 رویه معصوم از نگاه مصباح

 

ازدیگر اغراق گویی های ارائه شده از جانب مصباح در باره مقام رهبری اطلاق مقام معصومیت برای رهبری به خاطر فرونشاندن اعتراضات مردمی پس از انتخابات سال 88 بود.

 

این در حالی است که در سیره هیچیک از معصومین ریختن خون مردم و کشتار جوانان در خیابانها و بازداشتگاهها به خاطر حفظ قدرت دیده نشده است . اما آقای مصباح می گوید:  در حالي كه ما هنوز عمق اين فتنه را به‌درستي درك نكرده‌ايم ـ‌و آن اندازه هم كه درك كرديم نمي‌توانيم بيان كنيم و اگر هم بيان كنيم، هنوز بسياري از مردم درست باور نمي‌كنند‌ـ اما مقام رهبری همه اين مشكلات را با تدبيري بسيار حكيمانه كه واقعاً نزديك به تدبير معصوم(ع) است، و با سعه صدري اعجازگونه كه آن هم جز در معصومين(ع) كمتر يافت مي‌شود، حل كردند. تحمل، صبر و سعه صدر ايشان در بعضي مسائل و نسبت به برخي كسان نگفتني است واقعا

 

خدا همه اين نعمت‌ها را يك‌جا در يك نفر جمع كرده و در اختيار ملت ايران گذاشته است.

 

در باره اغراق گویی های آقای مصباح قبل از سفر رهبری به قم وی گفته بود که حضور در مراسم استقبال از وی ثواب فراوان دارد.

 

دلدادگی رهبری و مصباح

 

در این میان ، آقای خامنه ای نیز قدر اظهار ارادت های آقای مصباح را می داند. رهبری در سومین سفر خود به قم علاوه بر حضور در بیت برخی مراجع  در دیدار با اعضای موسسه وابسته به مصباح یزدی به تعریف و تمجید از فعالیت این موسسه می پردازد.

 

در این دیدار که بعد از ظهر چهارشنبه 26 آبان انجام شد با ابراز خرسندی فراوان از تلاشهای عمیق مؤسسه آموزشی - پژوهشی امام خمینی گفت: این مؤسسه خوب، جامع و كامل می تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.

 

آقای خامنه ای در بخش دیگری از اظهاراتش بلافاصله به تمجید و تعریف از شخصیت مصباح یزدی پرداخت و  با تجلیل از فضل و اخلاص و تقوای آقای مصباح یزدی وجود این كمالات را در مدیریت یك موسسه موجب افزایش بركات الهی خواند و افزود: باید خدمات و تلاشهای این مؤسسه، به شكل صحیح اطلاع رسانی شود.

 

پیوند استراتژیک مصباح و رهبری برای تعیین رئیس جمهور

 

نقش آقای مصباح در روی کار آمدن دولت احمدی نژاد و با موافقت کامل آقای خامنه ای نیز دیگر فقط یک ادعا و فرضیه ثابت نشده نیست  بلکه شواهدی متقن از اظهار نظرهای افراد مطلع با ذکر نام وجود دارد که نشان می دهد محور خامنه ای – مصباح و احمدی نژاد طی یک هماهنگی کامل با یکدیگر حرکت می کنند.

 

به عنوان مثال قاسم روانبخش دبیر سیاسی هفته نامه پرتو سخن در وبلاگ شخصی خود ابعاد این هماهنگی در روی کار آوردن احمدی نژاد در سال 84 را اینچنین شرح می دهد:  در سال 83 یعنی یک سال قبل از انتخابات ریاست جمهوری که به روی کار آمدن احمدی نژاد منجر شد مقام رهبری مطلبی را مطرح می کنند که دولت اسلامی هنوز شکل نگرفته است. در سال 83 براساس فرمايش‌هاي مقام رهبري كه مراحل تحقق دولت اسلامي را ترسيم كردند گام اول تشكيل جمهوري اسلامي و گام دوم تحقق نظام اسلامي و گام سوم برپا شدن دولت اسلامي است. آن كتاب‌ها تدوين شد كه ايشان در آن زمان فرمودند كه هنوز دولت اسلامي تشكيل نشده است. تمامي تلاش ما بر اين بود تا براساس فرمايش‌هاي مقام معظم رهبري دولت اسلامي شكل بگيرد. در انتخابات رياست‌جمهوري دوره نهم نيز تنها كانديدايي كه شعار دولت اسلامي و عدالت‌طلبي را مطرح كرد، آقاي احمدي‌نژاد بود .

 

روانبخش تائید می کند که به محض مطرح شدن بحث دولت اسلامی از سوی آقای خامنه ای در سال 83 ، موسسه مصباح زیر نظر شخص مصباح یزدی شروع به انتشار مجموعه کتابهایی در راستای تئوریزه کردن بحث دولت اسلامی می کند .

 

پس از آن آقاي احمدي‌نژاد اين شعار را در ميان برنامه‌هاي انتخاباتي‌اش قرار مي‌دهد. به این ترتیب روانبخش و شاگردان آقاي مصباح طي اطلاعيه‌هايي در آستانه انتخابات رياست‌جمهوري از آقاي احمدي‌نژاد حمايت مي‌كنند. آقاي مصباح هم شروع به انتقاد از رفتارهاي گذشته رقيب آقاي احمدي‌نژاد- آقاي هاشمي‌رفسنجاني- مي‌كند.

 

 در وبلاگ آقای روانبخش همچنین آمده است :  احمدی نژاد پس از پیروزی در انتخابات به دیدار مصباح رفت و این روحانی ارشد به احمدی نژاد گفت: كه دوستان ما شما را اصلح دانستند و براي شما كار كردند و اين را وظيفه خود مي‌دانستند و هيچ‌گونه انتظاري از شما نداريم. ولي اگر دولت شما از موسسه كمك بخواهد، كارگروه‌هاي علمي موسسه از شما پشتيباني علمي خواهند كرد.

 

گويي پيوندي استراتژيك ميان آقاي مصباح و شاگردانش با آقاي احمدي‌نژاد و هوادارانش در جهت پياده شدن نظر آقای مصباح در دولت فعلي وجود دارد که البته بی شک ریشه این امر به نارضایتی مقام رهبری از نبود دولت اسلامی ناشی می شود.

0 comments:

ارسال یک نظر