رئیس سازمان انرژی اتمی خبر داد: راه اندازی کارگاه تولید سوخت و اورانیوم ٢۰درصد غنی شده

درحالیکه خبرگزاری های غربی به نقل از برخی مقامات جمهوری اسلامی از "توقف غنى سازى اورانيوم بر اثر مشکلات فنى" خبر داده بودند، رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون رئیس‌‌ دولت ایران از راه اندازی کارگاه تولید سوخت بیست درصد و تولید اورانیوم بیست درصد غنی شده خبر داد و گفت "نمونه مجازی این سوخت پیش از این تولید شده است و تا ماههای آینده نمونه اصلی سوخت با غنای بیست درصد تولید خواهد شد. "


به گزارش مهر، علی اکبر صالحی، سه شنبه دوم آذرماه، در جشنواره جهادگران علم و فناوری، با اشاره به راه اندازی کارگاه تولید سوخت بیست درصد گفت: نمونه سوخت رآکتور تهران با غنای بیست درصد مجازی تولید شده است و تا شهریورماه نمونه اصلی آن نیز به تولید خواهد رسید.


رئیس سازمان انرژی اتمی به سفر روز گذشته خود به بوشهر نیز اشاره کرد و یادآور شد: در جریان این سفر، در پوش قلب راکتور را در اوج تحریم و تشدید مشکلات گذاشتیم که این نماد حرکت کشور به سمت حرکت‌های علمی است.


رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین از تولید داروی ضد سرطان خبر داد و همچنین به وارد کردن ویروس استاکس‌نت به نیروگاه‌ها اشاره کرد و یادآور شد: دشمنان از یک سال قبل با وارد کردن این ویروس به نیروگاه‌های هسته‌ای کشور درصدد متوقف کردن حرکت شتابان ایران در حوزه هسته‌ای بودند که با همت جهادگران و دانشمندان کشور آنها به هدف‌شان نرسیدند.


گفتنی است در آستانه شروع مذاکرات میان نمایندگان جمهوری اسلامی و گروه ۱+۵، برخی منابع خبری غرب گزارش داده بودند که غنى سازى اورانيوم در ايران متوقف شده و مشکلات فنى بوجود آمده در مسير غنى سازى اورانيوم، منجر به تعطيلى موقت حداقل هزاران سانتريفيوژ مخصوص غنى سازى شده است.


سایت دیپلماسی ایرانی به نقل از برخی ديپلمات‌هاى ايرانى که با خبرگزارى آسوشیتدپرس گفتگو کرده بودند، نوشته بود "آنها بدون ذکر جزئيات و تنها با گفتن اين که ما از مشکلاتى که منجر به توقف روند غنى‌سازى شد اطلاعى در دست نداريم، از پاسخ بیشتر خودداری کرده اند."


آسوشيتدپرس در اين خصوص نوشته بود "برخى گمانه‌زنى‌ها حاکى از اين است که ويروس کامپيوترى استاکس نت که از چندى پيش به سيستم رايانه‌اى ايران نفوذ کرده است، مى‌تواند عامل اساسى توقف موقت غنى‌سازى باشد. استاکس نت با ورود به سيستم‌هاى رايانه‌اى در حقيقت کنترل کامل اين سيستم‌ها را بر عهده مى‌گيرد. 

0 comments:

ارسال یک نظر