نامه سرگشاده جمعی از دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا به اوباما

جمعی از دانشجویان ایرانی مقیم ایالات متحده، طی نامه ای خطاب به رئیس جمهور آن کشور، ضمن قدردانی از اقدام اخیر دولت آن کشور در قرار دادن نام هشت تن از مقامات امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی - که متهم به نقض حقوق انسانی و مشارکت در سرکوب معترضان بعد از انتخابات سال گذشته بودند- از وی خواستار تمرکز و تداوم بیشتر در زمینه موضوع "حقوق بشر" و "نه پرونده هسته ای و تهدید به جنگ و تحریم علیه مردم ایران" شدند.

به گزارش منابع خبری جرس، دانشجویان و تشکل های ارسال کنندۀ نامه به رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، شامل دانشجویان طرفدار حقوق شهروندی در ایران، دانشگاه کالیفرنیا- سن دیگو، انجمن دانشجویان ایرانی دموکرات در دانشگاه جورج واشنگتن،همبستگی دانشجویان ایرانی در آمریکا، دانشگاه برکلی کالیفرنیا خواستار آن شده اند تا وی از قدرت آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل بهره جسته و از دبیرکل ملل متحد (بان کیمون) و کمیسر عالی حقوق بشر خواسته شود تا برای فرستادن نمایندگان ویژه به ایران جهت یک ماموریت حقیقت یاب در مورد نقض حقوق بشر توسط رژیم اقدام نمایند.

در قسمتی از این نامه آمده: ما از دولت آمریکا درخواست داریم که از تهدید به جنگ و تحریم علیه مردم ایران فاصله گرفته و مشوق آنها در ساختن دموکراسی درونی باشد.ایرانیان در سراسر جهان عمیقا نگران و خجالت زده از نقض مداوم کنوانسیونهای بین المللی حقوق بشر، همچنین حقوق شهروندی تضمین شده در قانون اساسی فعلی، توسط رژیم جمهوری اسلامی هستند. بر این اساس، ما از شما می خواهیم تا از قدرت آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل بهره جسته و از دبیرکل آن آقای بان کیمون و کمیسر عالی حقوق بشر خانم ناوانتم پیلای خواسته شود تا برای فرستادن نمایندگان ویژه به ایران جهت یک ماموریت حقیقت یاب در مورد نقض حقوق بشر توسط رژیم اقدام نمایند. به ویژه، از سازمان ملل متحد می خواهیم تا وضعیت زندانیان و ادعاهای شکنجه و یا سایر مجازاتهای بیرحمانه و غیر معمول را بررسی کرده و با ملاقات با اعضای کانون وکلای ایران، در مورد محدودیتهای آنها در دفاع از موکلینشان گزارشی تهیه شود. در طول سال گذشته رژیم فعلی به طور سیستماتیک مواد متعدد از قانون اساسی خود، که تضمین کننده حق آزادی بیان و اجتماعات است، را نقض کرده است.


در این نامه آمده: تنها راهی که ایالات متحده می تواند به مردم ایران کمک کند توجه به نقض حقوق بشر است و نه مسئله هسته ای. بنابراین، ما ضمن ستایش از تحریمهای اخیر دولت شما علیه متجاوزین به حقوق بشر در ایران از شما می خواهیم نسبت به گسترش اقدامات تنبیهی علیه افراد بیشتری که در نقض حقوق بشر دخالت دارند، اقدام کنید.


نویسندگان این نامه در ادامه افزوده اند:گامهای مهم دیگر برای ساختن ارتباط بهتر میان مردم آمریکا و ایران عبارتند از حذف محدودیتهای اینترنتی و تکنولوژی رسانه ای تحمیلی از خارج، حمایت از نرم افزارهای ضد فیلترینگ، تسهیل سفر برای شهروندان ایرانی به ایالات متحده و تغییر سیاست روادید تک ورودی برای دانشجویان ایرانی. دانشجویان ایرانی که به ایالات متحده آمده اند، به علت این که آمریکا هیچ سفارتخانه ای در کشورشان ندارد فشارهای فراوانی را به دلیل سیاست روادید تک ورودی تحمل می کنند. اگر به دانشجویان ایرانی فرصت بیشتری برای سفر به کشور خود اعطا شود، آنها می توانند نقش بسیار موثری در پیشبرد تفاهم و گفتگو میان دو ملت بازی کنند.

0 comments:

ارسال یک نظر