بی‌بی‌سی: مصاحبه شوندگان ایرانی ما تحلیلگران مستقل اند


حسن فتحی، روزنامه نگار امور بین الملل، پس از گفتگو درباره پوشش رسانه ای انفجار پادگان سپاه بازداشت شد

در پی بازداشت حسن فتحی، روزنامه نگار ایرانی در تهران، که به همکاری با شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی متهم شده، بی بی سی بیانیه ای صادر کرده است.

در این بیانیه آمده است: "بی‌بی‌سی فارسی خبرنگار یا کارمندی در ایران ندارد و این بخش به عنوان یک تحلیلگر مستقل با آقای حسن فتحی و بسیاری دیگر از روزنامه نگاران، دانشگاهیان و سایر شخصیت های ایران مصاحبه می کند."

بی‌بی‌سی می افزاید: "ما همچنان نگران اقدامات مقامهای ایرانی در راستای وارد کردن فشار بر بی‌بی‌سی به خاطر خبررسانی متوازن و بی طرفانه این سازمان هستیم."

حسن فتحی، روزنامه نگار ایرانی روز یکشنبه ۲۲ آبان ماه توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد و خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، علتش را همکاری با بی بی سی فارسی اعلام کرد.

بازداشت آقای فتحی یک روز پس از آن صورت گرفت که وی در گفتگویی با شبکه تلویزیونی فارسی بی بی سی درباره پوشش رسانه‌ای انفجار بزرگ در یک پادگان سپاه پاسداران، شرکت کرد.

در ماه های اخیر فشار حکومت ایران به بی بی سی فارسی به دلیل اطلاع رسانی بیطرفانه اش افزایش یافته است.

احضار و اعمال فشار به اعضای خانواده کارکنان بی بی سی فارسی، ارسال پارازیت روی امواج شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی و دستگیری مستندسازانی که آثارشان از این شبکه پخش شده، از جمله این موارد اذیت و آزار است.

در ۱۳ مهر ماه پیتر هاروکس، مدیر سرویس جهانی بی بی سی، اعلام کرد: "ماموران دولت ایران (در ماه های اخیر) به بازداشت، بازجویی و ارعاب خویشاوندان کارکنان ایرانی بی بی سی دست زده اند و مطلع شده ایم که با خویشاوندان و دوستان ده تن از کارکنان ما در ایران چنین برخوردی صورت گرفته است."

در ۲۹ شهریور نیز وزارت اطلاعات ایران نیز در بیانیه اعلام کرد که شش مستندساز به اتهام "تهیه فیلم، گزارش و خبر" برای شبکه فارسی بی بی سی بازداشت شده اند.

در مقابل، بی بی سی اعلام کرد که آثار این افراد در جشنواره ها و سایر رویدادهای بین المللی به نمایش در آمده و بی بی سی فارسی نیز به شیوه رایج برای پخش در یک برنامه خاص فیلم های مستند، حق پخش این فیلم ها را خریداری کرده است.

بی بی سی تاکید داشته است که این افراد مستندسازان مستقل بوده اند و بی بی سی آنان را در استخدام ندارد و آثاری که به نمایش در آمده به سفارش بی بی سی ساخته نشده بود.

هرچند پنج نفر از این فیلمسازان آزاد شده اند، ولی هنوز یک نفر از آنها حدود دو ماه در بازداشت به سر می برد.

از آنجا که بازداشت این مستندسازان اندکی پس از پخش یک فیلم مستند درباره آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی از شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی صورت گرفت، مدیران بی بی سی این بازداشتها را در راستای ارعاب بی بی سی فارسی ارزیابی کردند.

لیلیان لندور، مسئول زبان های غیرانگلیسی بخش جهانی بی بی سی اعلام کرد: "ما این بازداشت ها را در راستای تلاش های جاری دولت ایران برای اعمال فشار به بی بی سی بخاطر پوشش خبری بیطرفانه و متوازن تلویزیون فارسی اش از رویدادهای ایران و منطقه می دانیم."

0 comments:

ارسال یک نظر