پاکستان واردات نفت خود از ایران را قطع کرد


جـــرس: در ادامۀ تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی و تبعاتِ آن، پاکستان نیز واردات نفت خود از ایران را قطع کرد و عملا از بازار نفت ایران خارج شد و دلیل آن را نیز "مشکلات بانکی ناشی از تحریم‌های بین‌المللی" اعلام نمود.

و درحالیکه تحریم‌های بین‌المللی شرکت‌های بزرگ جهانی صنعت نفت ایران را از ایران خارج کرده و مقامات جمهوری اسلامی – بویژه رئیس دولت- از "بلا اثر بودن تحریم ها" و "کاغذ پاره بودن" آنها سخن گفته بود، پاسدار رستم قاسمی وزیر نفت جمهوری اسلامی از نیاز صنعت نفت به ۳۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خبر داده است.

عدم‌همکاری بانک‌ها
به گزارش مهر، براساس قرارداد بلندمدتی که میان وزارت نفت جمهوری اسلامی و شرکت پالایش نفت پاکستان منعقد بود، این شرکت روزانه ۱۲ هزار بشکه (سالانه ۴ میلیون و ۶۸۰ هزار بشکه) نفت از ایران می‌خرید، که این معامله به تازگی قطع شده است.

عاصم حسین، وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان، در جمع نمایندگان پارلمان این کشور گفته است که هیچ محدودیتی برای خرید نفت ایران به پاکستان تحمیل نشده است، اما برخی از بانک‌های مرتبط با آمریکا از گشایش ال سی (اعتبارات اسنادی) برای واردات نفت از ایران خودداری می‌کنند.

وزیر نفت پاکستان در عین‌حال گفته است تنها پالایشگاهی که می‌توانست نفت ایران را پالایش کند، به دلیل مشکلات فنی تعطیل شده است. خبرگزاری مهر به نقل از همین مقام می‌نویسد که به تازگی تهران و اسلام‌آباد برای مبادلات ارزی توافقنامه مشابهی با جمهوری خلق چین امضا کرده‌اند.

وزارت نفت جمهوری اسلامی تا کنون درباره دلایل قطع صدور نفت به پاکستان توضیحی نداده است. اما اگر براساس اظهارات وزیر نفت پاکستان تنها پالایشگاه قادر به پالایش نفت ایران تعطیل شده باشد، صدور نفت احتمالا دیگر از سر گرفته نخواهد شد.

سرنوشت نامعلوم صدور گاز
گفتنی است در سال‌های اخیر، قراردادی نیز برای صدور ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب گاز میان تهران و اسلام‌آباد به امضا رسیده که با توجه به تحریم‌های بین‌المللی معلوم نیست به مرحله اجرائی درآید.

براساس این قرارداد، گازطبیعی میدان پارس جنوبی باید از سال ۲۰۱۴ میلادی از طریق خط لوله هفتم سراسری به کشور همسایه صادر شود.

 

سرمایه گذاری نیاز داریم

اخیرا سردار قاسم رستمی وزیر نفت جدید جمهوری اسلامی، در اتاق تهران از بخش خصوصی خواسته است که پیشنهادات خود را برای مشارکت در توسعه صادرات نفت و گاز  با این وزارتخانه در میان بگذارند.

وزیر نفت توضیح داده که وزارت نفت برای رسیدن به اهدافی که در برنامه پنجم توسعه تعیین شده به ۳۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جدید نیاز دارد. وی گفته است: "صنعت نفت بیش از هر دستگاهی نیازمند جذب سرمایه‌گذاری داخلی است، به همین علت ما دست افرادی را که در صنعت نفت سرمایه‌گذاری می‌کنند می‌بوسیم."

وزیر نفت، در بخشی دیگر از سخنان خود اثر تحریم‌ها را بر صنعت نفت ایران عملا تایید کرده و گفته است: "امروز به علت حرکت‌های خصمانه علیه کشورمان سرمایه‌گذاران خارجی در ایران سرمایه‌گذاری نمی‌کنند، اما با توجه به منابع مناسب در داخل کشور تلاش می‌کنیم این منابع را به سمت نفت جذب کنیم."

طی ماههای اخیر و بویژه بعد از قطعنامۀ ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل و متعاقب آن اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا، کشورهایی چون کانادا، هند، استرالیا و ژاپن، تحریم های فراتری را نیز در مورد ایران اتخاذ کرده و تعداد کثیری از کشورهای مختلف جهان، حتی لبنان، کره جنوبی، برزیل، کویت و سوئیس نیز، به باشگاه تحریم کنندگان جمهوری اسلامی در زمینه های بانکی، کشتیرانی، مالی، بیمه، نظامی و اتمی پیوسته اند.

0 comments:

ارسال یک نظر