هفت روز با زنان؛ زیر نقاب شهر با دوچرخه های ویژه خانمها

آیدا قجر
 جرس: «اعتماد من از ریسمان سست عدالت آویزان بود، و در تمام شهر، قلب چراغ های مرا تکه تکه می کردند، وقتی که چشم های کودکانه ی عشق مرا، با دستمال تیره ی قانون می بستند، و از شقیقه های مضطرب آرزوی من، فواره های خون به بیرون می پاشید». فروغ فرخزاد شاعر معترض به تبعیض های جامعه عشق را چنین اسیر قانون می خواند و آرزوهای زنانگی را دچار به مرگ. سال ها از شعرهای فروغ فرخزاد می گذرد اما انگار هنوز هم «اسارت عشق» و «مرگ آرزو» سهم زنانگی در سرزمینی است که همچنان در دام «مردسالاری» ناخوانده مانده و خواسته هایش زیر هجمه سیاست گم میشود. هفت روز با زنان این هفته نگاهی دارد به اتفاقات لایه های جامعه زنان که این روزها از دیدها بازمانده است.
 
رفتارهای «غیرقانونی» با فرزندان و همسران 

منور هاشمی، مادر مجید دری که برای هر دیدار با فرزندش رنج ساعت ها سفر را به تن می خرد تا فرزندی که محروم از مرخصی است با دیدار وی، روحیه خود را بازسازی کند، وی در خصوص عدم اجازه مرخصی مجید در گفتگو با جرس گفت «این ماه، مجید وارد بیست و نهمین ماهی می شود که زندان است اما دریغ از یک ساعت مرخصی، حتی آنقدر درخواست دادیم و پیگیری کردیم که او را از زندان بهبهان به تهران برگردانند اما قبول نکردند، گفتیم برای ما سخت است که برای ملاقات او تا بهبهان برویم اما باز قبول نکردند».


معصومه دهقان، همسر عبدالفتاح سلطانی در حالی با جرس گفتگو کرد که دو ماه از بازداشت همسرش گذشته است و وی این تداوم در بازداشت را «غیرقانونی» می داند؛ «کمترین انتظار ما این است که پرونده در شعبه ی بی طرفی داوری شود و طبق قانون وکلای او و خود آقای سلطانی که وکیل مبرزی هستند امکان خواندن پرونده و کیفر خواست را داشته باشند».
زهرا رحیمی، همسر ابوالفضل قدیانی در توصیف آنچه در دادگاه بر همسرش گذشته است به کلمه می گوید «زمان تشکیل دادگاه که شد به وکلیشان اعلام شده که آقای قدیانی نمی آیند، همسرم لایحه ای داده بودند که در آن تصریح شده بود که طبق اصل ۱۶۸ قانون اساسی باید دادگاه علنی و با حضور هیات منصفه برگزار شود و چون برگزاری این دادگاه علنی و با حضور هیات منصفه نیست فعلی مجرمانه صورت گرفته و برگزار کنندگان آن مجرمند»، وی در ادامه یادآور شده است که «با توجه به این که آقای قاضی وثیقه ای هم که وکیل گفته بودند را نپذیرفتند نمی دانیم که چگونه خواهد شد».
الهه مجردی، همسر محسن میردامادی در مراسمی که به مناسبت ۱۳ آبان، در آرامگاه رهبر جمهوری اسلامی میان گروهی از دانشجویان خود گفت «باورم نمی شد روزی برسد که با وجود تمام فداکاری های این ملت و خون های ریخته جوانان عزیز، افراد نالایقی در مصدر امور قرار بگیرند و جلوی چشم و گوش همه، مملکت را به ورطه نابودی سوق دهند و از دست کسی هم کاری برنیاید».
در ادامه برخورد با فعالان ملی مذهبی، شنبه گذشته پنج تن از ماموران امنیتی نهادهای اطلاعاتی و قضایی جمهوری اسلامی در شیراز به منزل شخصی خواهر دکتر پیمان، نویسنده و نواندیش دینی رفته و چندین ساعت آنجا را مورد تفتیش قرار دادند، وی تهدید شده است که «در صورت ادامه یافتن آمد و شد به منزلش»، بازداشت ،خواهد شد.
بازداشت و دادگاه
صدیقه مالکی، همسر هاشم خواستار، فعال فرهنگی هفته گذشته به مدت چندین ساعت بازداشت و سپس آزاد شد؛ وی در گفتگو با کمپین بین المللی حقوق بشر مدعی شد «پس از آزادی همسرم دو بار به من تلفن زده شد که باید خودم را به دادگاه معرفی کنم که بار دوم به آنها گفتم باید کتبا احضاریه برایم بفرستید، طبق احضاریه کتبی من به دادگاه انقلاب مشهد رفتم و چون نامه های آقای خواستار که در زندان نگارش شده بود را در اختیار سایت ها برای انتشار قرار دادم و مصاحبه هایی که در خصوص وضعیت همسرم در زندان داشتم گفتند که اتهامم تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی است».
از سوی دیگر دادگاه معصومه دهقان، همسر عبدالفتاح سلطانی که قرار بود روز هفدهم آبان برگزار شود به موعد دیگری موکول شد، به گزارش جرس، این جلسه باید به اتهام «اقدام تبلیغی علیه نظام» این معلم بازنشسته رسیدگی می کرد اما مدیر دفتر شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب دلیل عدم برپایی دادگاه را اینگونه عنوان کرد «پرونده توسط مقامات عالی برده شده و امروز امکان دفاع وجود ندارد؛ وقت رسیدگی را بعدا اعلام می کنیم».
وکیل فرزندان هاشمی رفسنجانی از برگزاری دادگاه فائزه هاشمی در آذر ماه سال جاری خبر داد، سید محمود علی زاده طباطبایی در گفتگویی با فرارو گفت «اتهام دادگاه بر فائزه این است که وی در یکی از مصاحبه های خود علیه نظام تبلیغ کرده ولی خود او منکر چنین اتهامی می شود»، فائزه هاشمی چندی پیش در انتقاد از کسی که در حرم عبدالعظیم به او و خانواده اش توهین کرده، گفته بود «مملکت در دست اراذل و اوباش افتاده است».
به گزارش دانشجو نیوز، مشهد این روزها شاهد بازداشت و فشار بیشتری از سوی حکومت بر مردم است به طوریکه در هفته گذشته نیروهای امنیتی با هجوم به برخی مراکز آموزش زبان این شهر، با بر هم زدن نظم کلاس های آموزشگاه ها به بهانه «بدحجابی» اقدام به بازداشت زبان آموزان کرده اند. 

بیش از ۱۱۰ قربانی تجاوز در کمتر از یکسال

به گزارش جرس، بیش از ۱۱۰ قربانی تجاوز؛ ۱۷ خردسال، ۱۷ مورد تجاوز گروهی، ۷ مورد تجاوز زنجیره ای در یازده ماه گذشته با بررسی تنها ۴۰ پرونده، مورد بررسی قرار گرفته است.
این رقم، تنها شامل پرونده هاییست که رسانه ای شده و راهی برای کتمان آن باقی نمانده است؛ در حالی که مسئولان نظام سعی در مخفی کردن آمار داشته و در آخرین مواضع خود اعلام کرده بودند «تجاوز به علت اعتقادات دینی در کشور درصد کمی را به خود اختصاص می دهد».
طبق این گزارش، ۶۰ درصد تجاوزها یعنی حدود ۲۴ مورد تنها در مرکز کشور اتفاق می افتد و ۱۵ مورد تجاوز در استان تهران است یعنی ۳۷ درصد از کل موارد تجاوزی که رسانه ای شده اند.

زیر پوست شهر

اگر اخباری مانند تجاوز، بازداشت و زندان در بدنه جامعه پررنگ تر از بسیاری از خبرهای دیگر است به معنای تمام اخبار نیست؛ بدنه آسیب پذیر جامعه زنان هر روز بیش از پیش زیر چکمه های پدرسالاران لگد می خورد و اخبارش داغ نشده زخمی دیگر بر پیکره اش خواهد شد.
به گزارش مردمک، انجمن اقتصاد جهانی گفته است ایران از لحاظ برابری جنسیتی، یکی از بدترین کشورهای جهان است به طوریکه در بررسی ۱۳۵ کشور که ۹۳ درصد جمعیت جهان را در خود جای داده است ایران پس از ترکیه، مصر و سوریه رتبه ۱۲۵ را کسب کرد.
از سوی دیگر ایران، از لحاظ سلامتی و امید به زندگی برای زنان، رتبه ۸۵ و دسترسی به تحصیلات رتبه ۱۰۵ را به خود اختصاص داده اما از نظر مشارکت در امور اقتصادی و قدرت سیاسی به ترتیب در جایگاه ۱۲۵ و ۱۳۰ قرار گرفته است.
ژاله شادی طلب، جامعه شناس و محقق حوزه زنان در گفتگو با ایسنا مدعی شده است که ۵ تا ۶ درصد از کل معتادان کشور را زنان تشکیل می دهند، اما این تنها آماری است که ستاد مبارزه با مواد مخدر به طور رسمی اعلام کرده است.
وی در این گفتگو اعلام کرده است که ۸۰ درصد از زنان معتاد مراجعه کننده به مراکز درمان اعتیاد تهران، خود را خانه دار معرفی کرده اند به طوریکه زنان معتاد جنوب شهر، مهارت شغلی نداشته و اکثر آنها تجربه ازدواج در سنین پایین را دارند.
خبرگزاری بین المللی زنان از بخشنامه جدید قوه قضاییه درباره زندانیان مهریه خبر داد، به طوریکه به گفته معاون اول قوه قضاییه، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی «با توجه به مطالبه مهریه که از ناحیه زوجه یا وکیل او صورت می گیرد، دادگاه به درخواست اعساری – ورشکستگی – از ناحیه زوج هم توجه کند تا دیگر شاهد افزایش تعداد زندانی مهریه نباشیم».
و در کنار این خبرها و آماری که از بطن یک جامعه به گوش می رسد، به گزارش شهرزاد نیوز، نخستین دوچرخه های ویژه زنان، با «رفغ مشکلات شرعی» و با در نظر گرفتن «نیازهای جسمی زنان» به صورت آزمایشی در پارک زنان «بهشت مادران» به راه افتاد.

آن سوی مرزها

به گزارش ایسنا، مجلس عوام کامبوج در هفته گذشته قانونی را با هدف جلوگیری از اسیدپاشی تصویب کرد که طبق آن مرتکبان این جرم ممکن است به دوسال حبس تا حبس ابد نیز محکوم شوند.
براساس خبری از یورو نیوز، فعالان حقوق زنان لندن همزمان با برگزاری اعطای جایزه «دختر شایسته سال ۲۰۱۱» به دختری ونزوئلایی تظاهراتی در همان محل برگزار و نسبت به این مراسم اعتراض خود را بیان کردند، این معترضان فمینیست در این تجمع برگزاری این مسابقات برای انتخاب دختر شایسته را توهین به توانایی های زنان دانسته و شعارهایی مبنی بر این که زن بودن به معنای مسابقه دادن نیست سر دادند.
به گزارش رویترز در راستای نگرانی زنان افغانستان از بازگشت طالبان به قدرت، در کنفرانس سبزها در برلین گلالی نور صافی، نماینده پارلمان جامعه جهانی را به حمایت از زنان افغانستانی فراخوانده است، وی در سخنان خود تاکید کرد «نخست باید جامعه مدنی در افغانستان تقویت شود و پس از آن حفظ امنیت به خود مردم افغانستان واگذار شود».
سازمان ها و شبکه های زنان در حمایت از حقوق برابر زنان لیبی بیانیه ای منتشر کرده و در دست رسانه ها قرار دادند که در آن نسبت به سخنان اخیر مصطفی عبدالجلیل، رئیس شورای موقت لیبی تاکید داشته و آن را نگران کننده خواندند.

0 comments:

ارسال یک نظر