دفاع لاریجانی و احمدی نژاد از وزیر ناکارآمد
درحالیکه بخش مهمی از مسئولیت مفاسد عدیده و گستردۀ بانکی و مالی، و همچنین بحران های موجود و رو به افزایش اقتصادی، متوجه وزیر امور اقتصادی و دارایی بود، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رای اعتماد مجدد به شمس الدین حسینی برای تصدی وزارت اقتصاد، وی را در این سمت ابقا کردند.
این درحالیست کع نایب رئیس مجلس شورای اسلامی که ریاست جلسه علنی مجلس را برای دقایقی عهده دار بود، از نمایندگان استیضاح کننده خواست تا در جریان استیضاح وزیر اقتصاد، از بیان برخی مسائل امنیتی موجود، از جمله مقوله پولشویی خودداری کنند.
به گزارش مهر، در جلسه علنی روز سه شنبه دهم آبان ماه، طرح استیضاح شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد در دستور کار مجلس قرار داشت و بعد از سخنان نمایندگان موافق و مخالف رای گیری برای این استیضاح انجام شد که در نهایت از مجموع ۲۴۵ نماینده حاضر در جلسه، ۲۴۴ نفر در رای گیری شرکت کردند، ۱۴۱ نماینده به این استیضاح رای مخالف دادند، ۹۳ نفر هم موافق استیضاح بودند و ۱۰ نفر هم ممتنع.
طرح استیضاح حسینی هفته گذشته با ۲۸ امضا اعلام وصول شده بود، که مهمترین محور آن اختلاس سه هزار میلیاردی اخیر قرار داشت.
در این جلسه احمدی نژاد در حمایت از وزیر اقتصاد به مجلس آمد و به ایراد نطق پرداخت، که محمدرضا رحیمی معاون اول، مجتبی ثمره هاشمی دستیار ارشد، محمدرضا میرتاجالدینی معاون پارلمانی و شمسالدین حسینی وزیر اقتصاد، وی را همراهی میکردند.
در جریان استیضاح، یکی از نمایندگان (کرج) خطاب به وزیر اقتصاد تاکید کرد "ای کاش وزیر عذرخواهی کرده و استعفا میدادید. اما به جای آن با فرستادن افراد مختلف و وعده و وعیدهای مختلف و ارسال مستشاران متعدد خواستید از این استیضاح جلوگیری کنید؟ چرا به جای حمایت و دفاع از کارهایتان این قدر به نمایندگان فشار آوردید؟ فقط فرار خاوری کافی بود که یک دولت استعفا دهد و از مردم عذرخواهی کند. چطور آبدارچی بانکها میدانستند که خانواده خاوری خارج از کشور زندگی می کنند اما وزیر نمیدانست؟"
امنیتی سخن نگویید
در جریان جلسه امروز، محمد رضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی که ریاست جلسه علنی روز سه شنبه را برای دقایقی عهده دار شد، خطاب به استیضاح کنندگان وزیر اقتصاد یاد آور شد: برخی از استیضاح کنندگان به موضوع پولشویی اشاره کردند که مقوله پولشویی یک ادعا است... و جامعه بین المللی نیز اذعان داشته ما قدمهای بزرگی برای مبارزه با آن برداشته ایم، بنابراین همکاران در مذاکرات و سخنان خود را رعایت کنند و برخی مسائل امنیتی را بیان نکنند ."
دفاع لاریجانی از وزیر
به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، در جلسه استیضاح سید شمس الدین حسینی، به عنوان مخالف استیضاح سخن گفت.
بر اساس این گزارش، در جریان بررسی استیضاح وزیر اقتصاد، بعد از دفاع رئیس دولت از وزیر، علی لاریجانی رئیس مجلس در مخالفت با استیضاح و به عنوان مدافع وزیر نطق کرد و در ابتدای سخنان خود خطاب به نمایندگان گفت : با توجه به شرایطی که در مجلس وجود دارد و مختصر عقلی که باقی مانده است ، تعجب شما ( از نطق دفاع ) به جا است .
وی در این نطق به بیان جزئیاتی از گفتگوی خود با رئیس دولت در جلسه سران قوا درباره اختلاس و وضعیت وزیر اقتصاد پرداخت.
موافقان استیضاح
به گزارش خانه ملت، احمد توكلی؛ سید عماد حسینی، حسین دهدشتی، عیسی جعفری و اكبریان در جایگاه استیضاح كنندگان وزیر حاضر شده و به طرح انتقادات خود از عملکرد وی پرداختند.
بر اساس گزارش ها، در جریان نطق عیسی جعفری، وی به نام یكی از افراد مرتبط با وزیر اقتصاد اشاره كرد كه با تذكر محمد نكونام رییس كمیسیون اصل نود مواجه شد.
نكونام در تذكری آیین نامه ای گفت: نمایندگان در جلسه استیضاح نباید فرد دیگری جز وزیر مورد نظر را خطاب قرار دهند. هم اكنون بحث استیضاح وزیر اقتصاد است.
وی با بیان اینكه فرد نامبرده شده هم اكنون در زندان است تصریح كرد: باید جانب انصاف را رعایت كرد.
پسرخواهر پورمحمدی، با سفارش دایی جان نماینده سیستم بانکی در کاراکاس شد
عیسی جعفری، از موافقیان استیضاح در نطق خود گفت: "پورمحمدی (قائم مقام بازداشتی بانک مرکزی) لیسانس حقوق و فوق لیسانس مدیریت دولتی دارد و اصلا دکترا ندارد. اگرچه صمصامی او را عزل میکند اما به او گفته میشود که باید سریعتر او را بازگرداند. شاید مقاومت صمصامی در این زمینه سبب شد که او را به عنوان وزیر اقتصاد به مجلس معرفی نکنند.
رفیق بازی مانع از بیکار ماندن وی میشود و با انتصاب وزیر اقتصاد جدید و رئیس کل بانک مرکزی او به قائم مقامی بانک مرکزی میرسد.
فرهاد همتی گل سفیدی هم از دیگر شاهکارهای رفیق بازی در انتصابات از سوی بانک مرکزی و وزیر اقتصاد است که با معدل ۱۳٫۷۵ فارغ التحصیل شده و از اقوام پورمحمدی است که بدون دانش بانکی و زبان خارجی و تنها با پشتوانه دایی جان، به عنوان نماینده سیستم بانکی ما روانه کاراکاس میشود! با این روش مدیریت باید هم منتظر چنین فسادی می بودیم.
حق این بود که وزیر بلافاصله از اطلاع این فساد با عذرخواهی از مردم استعفا می داد نه اینکه با دلی پرخون گوشه هایی از فساد اداری در دوره مدیریت وی را بازگویی کنیم. که البته تمام آن را هم نمی توان از تریبون عمومی اعلا کرد.
وزیر اقتصاد در انتصاب جهرمی و خاوری رفیق بازی کرده است
حسین دهدشتی، نماینده آبادان نیز به عنوان موافق استیضاح گفت: "عدم شفافیت در ارائه اطلاعات به عرصه عمومی را در حالی شاهدیم که این اطلاعات به راحتی به افرادی سودجو داده میشود. وزیر اقتصاد چرا بر انجام امور بانکی نظارت نداشته است؟ بدهی دیرین وزارت نیرو و اقتصاد به پیمانکاران را در حالی شاهدیم که دولتمردان مدام از کمبود منابع مالی مینالند اما در عوض برخی مسئولین در دولت در چنین اختلاسی سهیماند.
آقای وزیر بی توجهی شما به گسترش فساد اخیر باعث شد که امروز شاهد چنین افتضاحی باشیم. همه اینها علت استیضاح شماست..."
وی ادامه داد: به قول خود وزیر، جهرمی خودش از حسینی خواسته است که رئیس بانک صادرات باشد و به وزیر هم گفته است که رئیس جمهور با این انتصاب موافق است. وزیر در جلسه کمیسیون اصل نود هم گفت که صلاحیت جهرمی تایید شده بوده است در حالیکه جهرمی تخصص لازم را نداشت و مدیرعامل بانکها باید حداقل ۵ سال سابقه کار بانکی داشته باشد. آقای حسینی که تاییدیه بانک مرکزی در صلاحیت جهرمی را به عنوان سند از سر باز کردن این انتصاب از خودش ارائه میکند یادش باشد که ۱۵ روز قبل از ارائه نتیجه استعلام بانک مرکزی، او را منصوب کرده بود! وزیراقتصاد نماینده ۴۲ درصد سهام در بانک صادرات بود، چگونه رضایت دیگر سهامداران را برای نصب جهرمی را اخذ کرد؟
جهرمی در انتصابهای بانکی، مدیران باتجربه را با ۲۶ تا ۲۹ سال سابقه کار بانکی عزل کرده است.
ماجرای نصب خاوری هم اینگونه بود که با شروع کار دولت نهم او از ریاست بانک سپه عزل می شود اما در سال ۸۸ بار دیگر وزیر اقتصاد او را مدیرعامل بانک ملی می کند. در حالیکه ظرف این مدت مشغول فعالیت اقتصادی شخصی در خارج از مرزها بوده است. در مهر ۸۹ –یک سال و نیم بعد از انتصاب خاوری- بانک مرکزی در اعلام اسامی مدیران عامل تایید شده بانک های دولتی نام خاوری را ابلاغ نمی کند. اما وزیر اقتصاد با این اقدام بانک مرکزی مخالفت میکند و مسئولیت این انتخاب را میپذیرد. انتصاب افراد دو تابعیتی خلاف قانون است. چگونه بپذیریم که وزیر اقتصاد از این موضوع بی اطلاع بوده است؟"
ثروت گروه آریا ظرف ۶ سال ۹۴ هزار برابر شد
احمد توکلی، نماینده منتقد دولت و از موافقان استیضاح نیز گفت: "مردم انتظار داشتند که دولت مسئولیت بپذیرد، مسئولین خاطی عذرخواهی کنند و استعفا دهند. اما نه تنها چنین نکردند بلکه در جلسه غیرعلنی مجلس آنچنان متوقعانه حرف زدند که گویی منتظر جایزه هستند.
این روزها مردم از ما نمایندگان انتظار دارند تا اعتماد عمومی را به جامعه باز گردانیم. انشالله که قوه قضاییه نیز برخورد لازم را بکند.
خلاصه این اختلاس این است که گروه امیرمنصور آریا با سرمایه ۵۰ میلیون تومان فعالیتش را آغاز کردو ظرف سه سال سرمایهاش را ۲۰۰ برابر کرد. در حالیکه مردم بیچاره معطل دو میلیون تومان وام برای تهیه جهاز دخترانشان هستند، این گروه بیش از ۶۰ میلیارد تومان اعتبار از سیستم بانکی گرفته و وثیقه معتبری به بانکها نپرداخته. اگرچه مسئولان میگویند که این گروه ۴۷۰۰ میلیارد تومان ثروت دارد و مردم نگران بدهی او به سیستم بانکی نباشند، اما نمیگویند که چگونه سرمایه آنها ۹۴ هزار برابر شده است؟
از مجلس برمیآید که به دنبال گزارش کمیسیون اصل نود که از شش جهت وزیر اقتصاد را خاطی شناخته است، او را استیضاح کنیم.
هرگونه مسئولیت تخلفی از سوی آنها متوجه وزیر اقتصاد است که آنها را خارج از ضابطه انتخاب کرده است. ظاهرا وزیر خود را برای همیشه مصون از پاسخگویی میدید و بی اعتنایی به قانون، عادت او شده بود. در نتیجه شیطان چپاولگری با این بی توجهیها ظرف شش سال ثروتش را ۹۴ برابر کرده است."
چطور آبدارچی بانکها می دانستند که خانواده خاوری خارج از کشور زندگی می کنند اما وزیر نمی دانست؟
عزیز اکبریان که به عنوان یکی از امضاکنندگان نامه ی استیضاح وزیر اقتصاد در جلسه ی امروز مجلس سخن می گفت، در مقام موافق استیضاح به وزیر گفت: "آیا قبول دارید که به دلیل ضعف مدیریت شما، این فاجعه بزرگ و فساد عظیم رخ داده است؟
جواب بی اعتمادی مردم را چه کسی باید بدهد به جز شما که ۵ مسئولیت بزرگ در سیستم مالی و بانکی دارید؟ چرا دروغ می گویید که زودتر از این ها این تخلف را کشف کرده بودید؟ در حالیکه با وجود تذکرات مشاوران بازرسی هیچ نکرده اید؟
این چه بازرسی است که منصوب کرده اید که گزارش تهیه بکند و به شما ندهد؟
مدیران وزارت خانه شما آنچنان در خواب عمیق فرو رفته اند که نه یک میلیارد و دو میلیارد بلکه سه هزار میلیارد اختلاس صورت گرفته است؟
ای کاش عذرخواهی کرده و استعفا می دادید. اما به جای آن با فرستادن افراد مختلف و وعده و وعیدهای مختلف و ارسال مستشاران متعدد خواستید از این استیضاح جلوگیری کنید؟ چرا به جای حمایت و دفاع از کارهایتان این قدر به نمایندگان فشار آوردید؟
چطور به دو نفر از بدهکاران به سیستم بانکی، اجازه تاسیس بانک آرای را دادید؟
فقط فرار خاوری کافی بود که یک دولت استعفا دهد و از مردم عذرخواهی کند. چطور آبدارچی بانکها میدانستند که خانواده خاوری خارج از کشور زندگی می کنند اما وزیر نمی دانست؟"
وزیر جرات داشته باشد و بگوید تحت فشار بوده است
حسینی، نماینده شهر بابک، که چند روز پیش از "تلاش دولت برای تطمیع استیضاح کنندگان وزیر اقتصاد"، خبر داده بود، در جریان نطق خود، با اعتراض به "لابیگری علیه نمایندگان" گفت: "آیا وقت آن نرسیده که هویت مجلس را بازسازی کرده و به فکر مردم وخواسته آنها باشیم.
آقای وزیر هیچ حساب کرده اید که هزینه ضربه به چهره نظام چقدر است؟ چطور میخواهید آن را بپردازید؟ چند نفر را به شما نشان دهیم که به خاطر فقر به خطا رفته اند؟
برای باز گرداندن اعتماد عمومی در جهان افراد استعفا داده یا خود کشی می کنند اما در نظام اسلامی ما چنین نمیشود و به جای آن سعی در فریب و فرا فکنی می کنند.
وزارت آنقدر شیرین است که حاضر نیستید استعفا دهید. جرات داشته باشید و استعفا دهید و افشا کنید که چه کسانی به شما اعمال فشار میکرده اند. همین جا در مجلس بیایید و استعفا دهید.
ما به خاطر روحیه پهلوانی به وزیر اقتصاد رای اعتماد دادیم. اما الان از مردم عذرخواهی می کنم که بیش از اندازه با دولت تسامح کردیم و امروز شرمنده کسبه و کشاورز و مردم هستیم.
استیضاح به معنی متهم کردن و مقصر دانستن وزیر اقتصاد نیست. بلکه به دلیل بی کفایتی وی در انجام وظایفش است.
آقای رئیس جمهور می دانید مردم چه می گویند: کشاورز می گوید با این پول چند تراکتور می شد خرید تا نان حلال به دست بیاورند؟ مادری که در کنار غسالخانه خوابیده بود میگفت اگر پول داشت فرزندانش از سرما نمیمردند. پدری که کلیه اش را برای عمل پسرش می فروخت می گفت اگر بخشی از این پول به او می رسید اینگونه عاجز نمی شد. اینها واقعیات جامعه است. مدام می گویید در مقابل شما دشمنی می شود و نمی گذارند کار بکنید."
اگر دستان وزیر پاک بود اینقدر لابی نمیکرد
عبدالله کعبی، دیگر نماینده آبادان نیز در موافقت با استیضاح گفت: "۳۶۰۰ میلیارد تومان بدهی مالی شرکت آریا به سیستم بانکی است. در حالیکه مردم بیچاره از دو میلیون تومان وام از این سیستم باز می مانند.
وزیر نیروی کره به خاطر یکساعت قطعی برق، استعفا داد و عذرخواهی کرد. اما در کشور ما نه تنها چنین نمیشود بلکه هر کس خودش را کاشف این فساد معرفی کرده و خواستار تشویق هم هست!
همکاران عزیز با رای به این استیضاح ثابت کنید که دامن مجلس از این فساد بزرگ پاک است."
بعد از ویژه خواریهای خاوری توقع داشتید که او بر تخلفات نظارت کند؟
نماینده ارومیه نیز در همین راستا گفت: "حداقل دو سال است که از ۱۱ بانک پول غیرقانونی میگیرید که مدارک آن را به رئیس جلسه ارائه میدهم. این پولهای غیرقانونی را در تعمیرات وزارتخانه خود هزینه کرده اید در حالیکه چنین حقی نداشتید. چرا با این اختلاس برخورد نکردید؟ بعد از ویژه خواریهای خاوری توقع داشتید که او بر تخلفات نظارت کند؟
دلخوش در دفاع از وزیر اقتصاد: او از رئیس جمهور دستور می گرفته
کاظم دلخوش، در مقام مخالفت با استیضاح گفت: "نقصهایی در قوانین بانکی داریم و نباید همه گناه را به گردن وزیر انداخت. ۱۱ هزار نامه مراجعات مردمی را به وزیر اقتصاد ارجاع دادهاید و او دستور پیگیری داده است. این نشان میدهد که جایگاه ما درنظارت و قانون گذاری مشخص نیست و حالا میخواهیم وزیر را استیضاح کنیم.
فردی که در جبهه روزنامه مجاهد خلق توزیع می کرد، حالا می آید می گوید که چه نامه هایی به وزیر اقتصاد داده شده است. من حتی یک ریال هم به کسی بدهکار یا وامدار نیستم و این را به صراحت می گویم.
صلاحیتها را وزارت اطلاعات تایید می کند. این وزارتخانه دوبار صلاحیت حسینی را تایید کرده و ما به او رای اعتماد داده ایم. چرا حالا می خواهیم او را بی صلاحیت معرفی کنیم؟ آن هم در شرایطی که وزارت اطلاعات مشغول بررسی و شناسایی عوامل این اختلاس است...ما هم خودمان گناه داریم، ما هم سر اشتباه داریم... خیلی وقتها تصمیمات بر اساس نظر شخص وزیر نیست. بلکه او از رئیس جمهور و برخی مجامع دستور می گیرد. این دستور دادن ها هم ریشه قانونی دارد.
بانک مرکزی باید عذرخواهی کند و از رئیس جمهور می خواهم که همین امروز بیاید و از مردم عذرخواهی کند. اما این راه برخورد با مفاسد نیست..."
ترک ناگهانی جلسه توسط لاریجانی
در جریان استیضاح، رئیس مجلس شورای اسلامی به منظور آنچه "دیدار با یک هیئت از کشور مصر" ذکر شد، جلسه را به صورت ناگهانی ترک کرد و اداره جلسه را به محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس سپرد.
وی پس از پائین آمدن از جایگاه هیئت رئیسه، ضمن خوش و بش با محمود احمدینژاد و محمدرضا رحیمی جلسه علنی را ترک کرد.
من مسئول بودم اما مجرم نیستم
بعد از سخنان چند تن از موافقان استیضاح (جهانگیرزاده نماینده ارومیه و احمد توکلی نماینده تهران)، سید شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد با حضور در جایگاه، اقدام به دفاع از عملکرد خود در وزارتخانه و پاسخگویی به سوالات مطرح شده از سوی نمایندگان استیضاح کننده پرداخت.
وی با اشاره به برخی فشارها برای عذرخواهی از مردم گفت: "اگر عذرخواهی من آلام مردم را درمان میکند همه تقصیرات را میپذیرم و از مردم پوزش میخواهم."
وزیر اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دلیل عدم عذرخواهیام ترس از ریا و فرار از مسئولیت بود افزود: من به عنوان یک شهروند و یک مسئول به ایرانی بودن خود می بالم به اینکه در نظامی پاک خدمت می کنم نظامی که فاسد و مفسد را در هر جا و در هر موقعیتی که قرار داشته باشد به محاکمه می کشاند .
وی در ادامه خطاب به نمایندگان گفت: هرچه گفتید درست اما نعوذ بالله اگر که من مطلع از این جرم بودم و سکوت کردم اصلاً چنین چیزی نبوده است.
حسینی وزیر اقتصاد خطاب به نمایندگان گفت: شما وارد مسائلی شدید که موجب شد نطقم را کنار بگذارم و اطلاعاتی را به شما بدهم.
وی با طرح این پرسش که آیا واقعا می دانستم فردی (خاوری، مدیرعامل مستعفی و فراری بانک ملی) تابعیت دوگانه داشته و آن را در صدارت یک بانک منصوب کرده ام؟ گفت: مسلما این طور نبوده است چرا که من برای انتصاب هر فردی باید استعلام بگیرم و در مورد این فرد هم از مراجع ذیصلاح استعلام گرفتم، ضمن اینکه به سابقه این فرد هم نگاه کردم.
حسینی با اشاره به اینکه وزیر دادگستری و بازپرس ویژه این پرونده در این جلسه حضور دارند، گفت: آیا بنده وساطت کردم که خاوری از زندان آزاد شود و به خارج از کشور برود؟ آیا آن موقع من در تهران بودم؟ من نه در تهران بودم و نه توصیه ای کردم، تقاضا می کنم از شما نمایندگان که اینها را ملاک قضاوت خود قرار ندهید.
وی ادامه داد: من را به خاطر حکم انتساب جهرمی مورد سوال قرار می دهید، آیا بنده به جهرمی حکم انتصاب داده ام؟ اگر نمی دانید پس بروید حتما حکم را نگاه کنید تا ببینید چه کسی حکم انصاب جهرمی را صادر کرده است. گفتند اول هیئت مدیره تصویب کرد جهرمی مدیرعامل شود بعد از بانک مرکزی تأییدیه آمد در صورتی که این روال، روالی قانونیست و حکم مدیرعاملی جهرمی توسط رئیس هیئت مدیره بانک صادرات صادر شده است و کاملاً قانونی بوده است.
دفاع رئیس مجلس از وزیر
ادامه جلسه استیضاح وزیر اقتصاد که هنگام ظهر وقفه داشت، در جلسه نوبت بعد از ظهر به ریاست علی لاریجانی آغاز شد، که وی در مخالفت با استیضاح وزیر اقتصاد به سخنرانی پرداخت و گفت: من نظرات موافق و مخالف را شنیدم و احساس می کنم در وزارت اقتصاد قصور انجام شده است، اما همکاران قدری تند رفتند و توصیه می کنم با ارزیابی بیشتری برخورد کنند.
رئیس مجلس با اشاره به عذرخواهی وزیر اقتصاد در صحن علنی مجلس تصریح کرد: نباید به این فرهنگ عذرخواهی بی توجه باشیم و باید تلاش کنیم کارگزاران اگر قصوری انجام دهند عذرخواهی کنند.
به گزارش خبرآنلاین، لاریجانی همچنین در بخشی از سخنان خود خطاب به وزیر اقتصاد اظهار داشت: آقای حسینی اگر مجلس به شما رای اعتماد مجدد بدهد این رای اعتماد مشروط است.
وی در ادامه از شروط شش گانه ای به شرح زیر نام برد:
۱. مشکلات باید به دقت مورد توجه قرار گیرد
۲. مواردی که نهادهای نظارتی هشداری می دهند پیگیری شود
۳. در مواردی که درخواستهای کلان بانکی می شود بررسی های وزیر باید بیشتر باشد
۴. نباید برخی از توصیه نامه ها توسط وزیر حمل بر صحت قرار گیرد
۵. وزیر اقتصاد نباید در رسیدگی به این پرونده سهل انگاری انجام دهد
۶. برای بهبود فضای کسب و کار، بانک ها کمک جدی تری انجام دهند
دفاع رئیس دولت
محمود احمدی نژاد که در مقام دفاع از وزیر خود به جایگاه رفته بود، طی سخنانی، درحالیکه بارها قرار بود در کمیسیون اصل نود مجلس حاضر شود، اما از آن استنکاف ورزیده بود، گزارش کمیسیون از پرونده تخلف بزرگ بانکی را سند پاکی دولت خواند و با بیان اینکه وزیر اقتصاد نقش کلیدی را در ادامه کار دولت دارد از نمایندگان مجلس خواست که در این جلسه به وی رأی اعتماد بیشتری نسبت به قبل بدهند.
احمدی نژاد با تأکید بر اینکه "دولت و مجلس در یک جبهه قرار دارند، نه در دو جبهه"، گفت: باهم ایستاده ایم که ریشه فساد را از کشور بکنیم و همانطور که وزیر اقتصاد گفت این یک غائله در کشور نیست بلکه اتفاقی افتاده و
نباید جمهوری اسلامی را با کشورهای دیگر مقایسه کنیم، ادعا کرد: "در جمهوری اسلامی یک تخلف کوچک هم زشت است و نباید خود را با اروپایی ها مقایسه کنیم تازه در اروپا هم این طور نیست بلکه یک سری فریبکاری هایی وجود دارد."
احمدی نژاد افزود: حسینی فردی جوان پر انرژی دلسوز پاک و عالم به کار است که به تصمیمات بزرگی تن داده است...انتظار دارم اجازه دهید کشور از وجود حسینی استفاده کنند زیرا دولت به او نیاز دارد..."
وی در بخش دیگری از سخنانش، با کلی گویی سعی در کتمان مدیریت ناکارآمد موجود و تبعات آنرا داشته و گفت: "سیاست های غرب را همواره خنثی کرده ایم و دشمنان امروز برنامه ویژه ای دارند و می خواهند از سه محور حقوق بشر، انرژی هسته ای و وارد کردن اتهام ترور فشار جدیدی علیه کشور ما وارد کنند... پس اجازه دهید دوستان با رأی بالاتری به حسینی رأی اعتماد دهند تا طرح تحول اقتصادی با سرعت بیشتری در کشور حرکت کنند."
و زور مجلسی ها نچربید
در نهایت، نمایندگان مجلس هشتم، پس از شنیدن صحبت موافقان و مخالفان استیضاح و دفاعیات رئیس دولت و وزیر اقتصاد، تصمیم گرفتند که برای بار دوم به شمس الدین حسینی اعتماد کنند.
بر اساس گزارش ها، نمایندگان در جلسه علنی سه شنبه ۱۰ آبان مجلس شورای اسلامی با ۹۳ رای موافق، ۱۴۱رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از مجموع ۲۴۴ نماینده حاضر در جلسه با استیضاح شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصاد و دارایی مخالفت کردند.
با این رای حسینی دوباره در سمت خود به عنوان وزیر اقتصاد و امور دارایی ابقا شد.
گفتنی است، استیضاح کنندگان به استناد مواد ۲۱۹ و ۲۲۰ قانون آیین نامه داخلی مجلس، وزیر امور اقتصاد و دارایی را به علت "اجرای ناقص و یا نقص احکام قانونی مربوط به وظایفی که نسبت به بانک ها و نهادهای پولی و مالی داشته"، "نصب افراد به سمتهای مهم، بدون آنکه صلاحیت و اهلیت لازم را داشته باشند"، "عدم نظارت بر کارکرد بانکها به عنوان نماینده سهام دولت به رغم هشدارهای نهادهای نظارتی"، "عدم مقاومت در برابر اعمال نفوذ مقامات اجرایی" استیضاح کرده بودند.
0 comments:
ارسال یک نظر