جـــرس: دیپلمات سابق جمهوری اسلامی و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه پیرامون تداوم حصر میرحسین موسوی و مهدی كروبی ادعا کرد: "هیچكس بدون دستور قضایی و محاكمه در حصر خانگی نیست. هركس خلاف امنیت باشد و متخلف باشد، بازداشت و زندانی میشود. موسوی و كروبی از مردم خواستهاند به خیابان بیایند، خشونت كنند.كار آنها جرم است چون كه دموكراسی از صندوق رای بیرون میآید نه از آوردن مردم به خیابان."
این مقام ارشد دستگاه قضایی، همچنین با قلب و کتمان واقعیت مدعی شد: "هیچ وكیلی در ایران زندانی نیست. آن یک نفر هم که در بازداشت است (عبدالفتاح سلطانی)، فعالیت تروریستی داشته و از گروه تروریستی حمایت كرده و منطقی است كه هركشوری با تروریست مقابله كند."
به گزارش خبرآنلاین، محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، در جریان سفر خود به نیویورك به سوالهای خبرنگاران خارجی درباره نقض حقوق بشر در ایران، دستگیریهای پس از انتخابات ۸۸ ، اتهام ترور سفیر عربستان به سپاه و همچنین گزارش احمد شهید، مقام جهانی تحقیق کننده درباره وضع حقوق بشر ایران پاسخ داد.
وی با ادعای "رعایت حقوق بشر در ایران"، گزارش احمد شهید گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل را یك نوشته "كپی پیستی" خواند و گفت: "ما انتظار داریم گزارش حرفهیی تهیه شود. اما گزارش فعلی حرفهیی نبود و فقط كپی پیستی از گزارشهای دیگر بود كه به مجمع عمومی داده شد."
وی با انتقاد از گزارش احمد شهید گفت: "اگر قرار است گزارش حقوق بشر را به این شیوه بنویسند من درنیم ساعت میتوانم ۱۷۰ صفحه برای شما گزارش بنویسم."
لاریجانی در پاسخ به سوالی درباره ادامه یافتن حصر میرحسین موسوی و مهدی كروبی نیز، با قلب واقعیت و بدون اشاره به اینکه این دو راهبر جنبش اعتراضی، هنوز در دادگاهی محکوم نشده اند، ادعا کرد: "هیچكس بدون دستور قضایی و محاكمه در حصر خانگی نیست. هركس خلاف امنیت باشد و متخلف باشد، بازداشت و زندانی میشود. موسوی و كروبی از مردم خواستهاند به خیابان بیایند، خشونت كنند.كار آنها جرم است چون كه دموكراسی از صندوق رای بیرون میآید نه از آوردن مردم به خیابان."
لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فرانسه درباره فشار بر وكلا و منجمله عبدالفتاح سلطانی مدعی شد: "هیچ وكیلی در ایران زندانی نیست. درباره شخص، آقای سلطانی، ایشان فعالیت تروریستی داشته و از گروه تروریستی كه چند هزار نفر را در ایران كشته، حمایت كرده و منطقی است كه هركشوری با تروریست مقابله كند."
وی اشاره ای به محمد سیف زاده، نسرین ستوده، فرشید یداللهی٬ رضا انتصاری٬ افشین کرمپور٬ امیر اسلامی٬ امید بهروزی و مصطفی دانشجو، وکلای بازداشتی نکرد.
این مقام ارشد دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، درباره فرستادن گزارشگر ویژه حقوق بشر به ایران گفت: "وقتی در كشورهای اطراف ما نقض حقوق بشر بیشتر است چرا به آنها توجه نمیشود و برای ما گزارشگر ویژه میفرستند، ما در ایران به این روند اعتراض داریم."
جواد لاریجانی همچنین سوالهای خبرنگاران درباره حقوق بشر در ایران را به موضوع امریكا پیوند داد و گفت: "ما مداركی داریم كه امریكا توسط یك گروه تروریستی در شیراز مسجدی را منفجر كردند. اسم این گروه تندر است و در لسآنجلس هستند و از آنجا آموزش میبینند. حتی آنها برنامهیی برای منفجر كردن كنسولگری روسیه در ایران داشتند."
وی افزود: "پیشنهاد میدهیم كه امریكا از حمایت از دیكتاتورهای منطقه دست بردارد و بگذارد آنچه مردم میخواهند به دست بیاورند چراكه كلید برای پیشرفت روابط ایران و امریكا این است كه آنها به ما احترام بگذارند. امریكا زبان تهدید را كنار بگذارد. از تلاش برای تغییر رژیم ایران دست بردارد. به عنوان نمونه ببینید گزارش آژانس درباره مسائل هستهیی ایران گزارش یك رسوایی بود كه بر مبنای یك لپ تاپ نگاشته شده بود كه چهار سال پیش ادعا شد آن را به دست آوردهاند. آنها تاكنون هیچ مدرك قابل قبولی ارایه ندادهاند."
جواد لاریجانی با بیان اینكه "طبق فتوای رهبر ایران استفاده از بمب خلاف شریعت و دین اسلام است"، گفت: "امریكا و برخی كشورهای غربی نمیخواهند این مسائل اتمی ایران حل شود و فشار میآورند."
وی درباره ماجرای ترور سفیر عربستان و ادعای امریكا هم گفت: "پیام ما شفاف است. داستان ترور سفیر عربستان، توطئه ایران نبود بلكه طرح اصلی نقشه امریكا علیه ایران است. مگر میشود ما برادران خوبمان در عربستان را ترور كنیم؟"
محمد جواد لاریجانی در پاسخ به سوالی درباره انفجار اخیر پایگاه سپاه پاسداران و اینكه آیا این انفجار یك كار تروریستی بوده است، گفت: "خیر، اقدام خرابكارانه سبب این انفجار نشده است اما حتی اگر بحث دست داشتن گروهی در انفجار باشد، نباید كشورهای غربی از این خبرها حمایت كنند."
وی درباره حكم اعدام در ایران هم گفت: "شاید قوانین در ایران تغییر كند. اما در حال حاضر بسیاری از حقوقدانان ایرانی معتقدند این قوانین مفید هستند. باید برای تجاوز، ردههای بالای قاچاق مواد مخدر مجازات اعدام باشد همانند سایر كشورها. چنانچه حتی امریكا و ایالتهای آن هم مجازات اعدام را در اختیار دارند."
دیپلمات سابق جمهوری اسلامی همچنین درباره احمد شهید این پیشبینی و ادعا را كرد كه این مقام جهانی "تصمیم دارد یك سفر به ایران بیاید و بعد برود و بگوید وضع حقوق بشر در ایران از آنی هم كه فكر میكردیم بدتر بود."
0 comments:
ارسال یک نظر