هیات پارلمانی اروپا می گوید ایران سه بار به درخواست صدور ویزا برای اعضای این هیات جواب منفی داده است
در حالی که اتحادیه اروپا اعلام کرده بود ایران به هیات پارلمانی این اتحادیه برای سفر به تهران ویزا نداده، یک مقام ایرانی می گوید این سفر لغو نشده است.
کاظم جلالی، رئیس هیات روابط مجلس ایران با پارلمان اروپا، امروز ۷ آبان (۲۹ اکتبر) گفت که تصمیمی برای لغو سفر هیات پارلمان اروپا گرفته نشده است.
آقای جلالی به سخنان تارا کرانبرگ، رئیس هیات پارلمانی اروپا، واکنش نشان می داد که از "عدم صدور ویزای برای اعضای هیات" انتقاد کرده بود.
خانم کرانبرگ دیروز جمعه به بی بی سی فارسی گفته بود: "قرار بود برای اعضای هیات روادید صادر شود، اما با وجود این که مقدمات کار فراهم شده بود، مقامهای ایرانی در دقیقه آخر گفتند که روادید نمی دهند."
حالا خبرگزاری مهر از قول آقای جلالی نقل کرده است: "ما تصمیمی برای لغو سفر نگرفته ایم و در آخرین تماسها با سفیر ریاست دوره ای اتحادیه اروپا در تهران و خانم کرانبرگ در اروپا نیز بر انجام هر چه بهتر و هماهنگتر آن تاکید کرده ایم."
رئیس هیات روابط مجلس ایران و پارلمان اروپا از سردرگمی درخواستهای مقامهای اروپایی برای سفر به ایران خبر داده است.
آقای جلالی می گوید: "اقدام طرف اروپایی در ارائه دو تاریخ متفاوت برای سفر که در یکی از سفر دو روزه و در دیگری از دیداری پنج روزه سخن به میان آمده بود و برنامه ریزی برخی از اعضای هیات برای حضوری هفت الی هشت روزه در تهران و تصریح آنها بر این که ملاقاتهای رسمی هیات با همتایان و مقامهای ایرانی در روز سه شنبه خواهد بود و لیست بلندی از ملاقاتها و برنامه ها که طرف اروپایی پیشنهاد کرده بود، در کنار اهتمام ما بر هماهنگی هر چه بیشتر و بهتر برنامه های درخواستی، موجب شد تا هماهنگی جزئیات سفر قدری به طول بیانجامد، اما برای صدور روادید و هماهنگی سفر نیز هنوز فرصت کافی وجود داشت."
مقامهای هیات پارلمانی اروپا مدت این سفر را پنج روز اعلام کرده بودند. تارا کرانبرگ، رئیس هیات پارلمانی اتحادیه اروپا، در گفتگو با بی بی سی فارسی هدف از این سفر را دیدار با وزیر خارجه و نمایندگان مجلس ایران، ملاقات با نمایندگان نهادهای غیردولتی و مخالفان دولت برای ارزیابی بی طرفانه اوضاع سیاسی این کشور عنوان کرده بود. خانم کرانبرگ می گوید مقامهای ایران تاکنون سه بار به تلاشهای هیات پارلمانی اروپا برای گرفتن ویزا پاسخ مثبت نداده اند.
اختلاف طرفین در حالی بالا گرفته است که اتحادیه اروپا بیست روز پیش ۲۹ مقام ایرانی از جمله سه وزیر اطلاعات، ارشاد و دادگستری را به جرم "نقض حقوق بشر" تحریم کرده بود. برنامه هیات پارلمانی اروپا برای سفر به ایران با انتقادهایی در اروپا و اسرائیل مواجه شده بود، زیرا منتقدان آن را با تلاشها برای منزوی کردن تهران به دلیل برنامه اتمی جنجالی اش مغایر می دانستند.
0 comments:
ارسال یک نظر