'طرح افزایش نیروهای آمریکا در خلیج فارس برای مقابله با تهدید ایران

روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی از طرح دولت آمریکا برای افزایش حضور نظامی در منطقه خلیج فارس بعد از خروج نظامیان آمریکایی از خاک عراق خبر داده است.

حدود ۳۹ هزار نظامی باقیمانده آمریکایی در عراق تا پایان سال جاری میلادی این کشور را ترک خواهند کرد.

در گزارش نیویورک‌تایمز به نقل از مقام‌ها و دیپلمات‌های آمریکایی آمده است که بر اساس این برنامه نیروهای رزمی جدیدی ممکن است در کشور کویت مستقر شوند تا بتوانند در صورت "به خطر افتادن امنیت عراق یا رودررویی نظامی با ایران" وارد عمل شوند.

بنا بر این گزارش، طرح جابه‌جایی نیروهای آمریکایی در منطقه خلیج فارس چندین ماه مورد بحث و بررسی قرار گرفته و بعد از اعلام قطعی خروج آمریکایی‌ها از عراق تا پایان دسامبر توسط باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده، این طرح فوریت بیشتری پیدا کرده است.

دلیل این مسئله هشدار مقام‌های نظامی و سیاسی و همچنین مقام‌های چند کشور منطقه نسبت به احتمال بروز بی‌ثباتی بعد از خروج نیروهای آمریکایی از عراق عنوان شده است.

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) بعد از ناکامی در جلب رضایت کابینه باراک اوباما و همین طور دولت عراق برای باقی ماندن ۲۰ هزار نیروی آمریکایی در عراق بعد از اتمام سال ۲۰۱۱، به این طرح جایگزین روی آورده است.

در این طرح علاوه بر در نظر گرفتن کویت به عنوان پایگاهی برای استقرار نیروهای تازه نفس آمریکایی در منطقه ، فرستادن رزمناوهای بیشتر به آب های خلیج فارس نیز مطرح شده است.

در گزارش نیویورک تایمز همچنین آمده است که افزایش روابط نظامی با شورای همکاری خلیج فارس برای "مقابله با تهدید ایران" نیز در دستور کار پنتاگون قرار دارد.

هشدار نسبت به محاسبه اشتباه

پیش از این مقام‌های آمریکایی نسبت به دخالت ایران در امور عراق بعد از خروج نیروهای آمریکایی ازاین کشور هشدار داده بودند.

هیلاری کلینتون، وزیرخارجه آمریکا به ایران هشدار داده تا درباره تعهد ایالات متحده نسبت به عراق برداشت اشتباه نکند و گفته است: "هیچ کس، به خصوص ایران، نباید درباره ادامه تعهد ما نسبت به عراق محاسبه اشتباه کند."

لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا هم ابراز اطمینان کرده که بعد از خروج نظامیان کشورش از عراق، نیروهای مسلح این کشور بتوانند با "تهدید تندروهای مورد حمایت ایران" مقابله کنند.

آقای پانه‌تا گفت پیام آمریکا برای ایران و هر کشور دیگری که ممکن است طرح‌‎هایی برای عراق داشته باشد، این است که حضور نظامی آمریکا برای مدت‌های طولانی در منطقه ادامه خواهد یافت.

جان مک‌کین، سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی تصمیم آقای اوباما برای خروج از عراق را "یک پیروزی برای ایران" از نگاه کشورهای منطقه خوانده و گفته است: "خروج از عراق یک اشتباه جدی است... از افزایش نفوذ ایران در عراق بسیار نگران هستم."

دولت ایران، که اتهام دخالت در امور داخلی عراق را رد می‌کند، به خبر خروج نیروهای آمریکا از عراق واکنش مثبتی نشان داد.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران پیش بینی کرده است که روابط تهران و بغداد پس از خروج نیروهای آمریکایی دچار تحول شود، اما درباره چگونگی این تحول توضیحی نداده است.

آیت الله خامنه ای، رهبر ایران نیز روز یکشنبه (۸ آبان) در دیدار با مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، خروج آمریکا از این کشور را "یک صفحه زرین در تاریخ عراق" خواند و بر ازوم گسترده تر شدن روابط دو کشور تاکید کرد.

0 comments:

ارسال یک نظر