صالحی: در مورد ادعای آمریکا تحقیق می کنیم؛ احمدی نژاد: نمی کنیم

عکس آرشیوی از وزرای خارجه روسیه و ایران

آقای لاوروف می گوید در انتظار شواهد علیه ایران است و آقای صالحی نیز گفته ایران این شواهد را بررسی خواهد کرد

وزیر خارجه ایران روز دوشنبه گفت کشورش حاضر است ادعاهای آمریکا علیه ایران در مورد طرح ترور سفیر عربستان در واشنگتن را بررسی کند، اما پس از آن به نقل از رئیس جمهور این کشور گزارش شد که او لزومی برای انجام چنین تحقیقی نمی بیند.

به گزارش منابع خبری جمهوری اسلامی آقای صالحی روز دوشنبه گفته بود: "آمادگی داریم تا هر مساله ای را حتی اگر به صورت تصنعی ایجاد شده باشد با صبر و حوصله مورد بررسی قرار دهیم و از آمریکا نیز خواسته ایم تا اطلاعات مربوط به این سناریو را در اختیار ما قرار دهد."

او گفت "ما از آمریکا خواسته ایم اطلاعات مربوط به این افراد دستگیر شده را به ما بدهند تا ما پیشینه این افراد را بررسی کنیم."

اما محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در مصاحبه ای با شبکه ماهواره ای الجزیره که در آخرین ساعات دوشنبه پخش شد گفت "چرا باید تحقیق کنیم."

او ضمن تکذیب ادعاهای آمریکا گفت: "آمریکا هر روز دست به تحریم تازه ای علیه ایران می زند. این موضع گیری آمریکا غلط است. اگر فکر می کنند که با اعمال فشار می توانند نتیجه بگیرند اشتباه می کنند."

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات علی اکبر صالحی گفته بود: "همانطور که چندین بار گفته ایم، قبلا مستقیما در مورد این مساله با ایرانی ها تماس گرفته ایم، و واکنش سازنده ای ندیده ایم. در واقع ایرانی ها تماس با ما را تکذیب کردند."

او افزود: "در نتیجه ما درحال دنبال کردن مساله در شورای امنیت سازمان ملل با شرکای بین المللی خود هستیم. انتظار ما این است که ایران با این سازوکارهای بین المللی همکاری کند."

دفتر روابط عمومی نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد روز ۱۴ اکتبر خبر ملاقات سوزان رایس با محمد خزاعی، نمایندگان دائم آمریکا و ایران در سازمان ملل متحد را تکذیب کرده بود.

اما ویکتوریا نولاند سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در روز شنبه ۱۵ اکتبر بر تماس مقام های کشورش با نمایندگان ایران تاکید کرده بود.

وزیر خارجه ایران روز دوشنبه همچنین هشدار داد: "ما امیدواریم مسئولین سایر کشورها، به خصوص عربستان، نسبت به این مساله توجه ویژه داشته باشند مبادا مقامات عربستان در دامی بیفتند که بعدا خارج شدن از این دام برایشان مشکل باشد."

از سوی دیگر روسیه در روز دوشنبه گفته است که پیش از موضع گیری در مورد اتهامات تازه علیه ایران، خواهان بررسی شواهدی است که آمریکا می گوید علیه ایران دارد.

به گزارش خبرگزاری اینترفکس سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه گفت که آمریکا درحال اعزام نمایندگانش برای بحث درباره این ادعاها با روسیه است.

مدارک مربوط به ادعای مقامات رسمی آمریکا مبنی بر نقش ایران در طرح ترور سفیر عربستان سعودی در واشنگتن به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع شده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد گزارش داد که او نامه هایی را در ارتباط با این پرونده، از دولت‌های آمریکا، ایران و عربستان سعودی دریافت کرده است.

اعلام ارسال اسناد به شورای امنیت پس از آن صورت گرفت که ایالات متحده آمریکا اسناد و شواهد خود درباره طرح ادعایی ترور سفیر عربستان سعودی در خاک آمریکا به سفارش نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به اعضای شورای امنیت سازمان ملل داده و دبیر کل سازمان ملل هم بطور رسمی آن را دریافت کرده بود.

اسنادی که آمریکایی ها درباره طرح ادعایی ترور سفیر عربستان سعودی در واشنگتن ارائه کرده اند، نسخه کامل شکایتی است که چندی پیش نزد یک دادگاه آمریکایی ارائه شد و پرونده آن به جریان افتاد.

براساس آن شکایت نامه، یک شهروند آمریکایی-ایرانی به نام منصور ارباب سیر به عنوان متهم اصلی و یک شهروند دیگر ایرانی به نام علی غلام شکوری که آمریکا ادعا می کند افسر ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است به طراحی ترور عادل الجبیر، سفیر ریاض در واشنگتن متهم هستند.

در سند ارائه شده به شورای امنیت سازمان ملل متحد آمده است که منصور ارباب سیر، یک دلال ماشین های دست دوم، در صدد استخدام یک کارتل مواد مخدر مکزیکی، مشهور به کارتل زتا، برآمده تا سفیر عربستان در آمریکا را ترور کند.

آمریکا ادعا می کند که مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران در جریان این توطئه قرار داشته اند.

ایران با قاطعیت این اتهام را رد کرده و رهبر این کشور نیز تاکنون در سه مورد به تکذیب آن پرداخته است.

0 comments:

ارسال یک نظر