دلیل عدم موفقیت دولت از نگاه افروغ: بي برنامگي و شخص محور بودن

عماد افروغ در مورد عملكرد دولت دهم، گفت: با توجه به اينكه هميشه يك روش شناسي گفتماني و كل گرا در ارزيابي دولت‌هاي مختلف داشته‌ام، معتقدم كه اين دولت به لحاظ گفتماني توفيق چنداني نداشته است. 

 اين فعال سياسي در گفت‌وگو با ايلنا،  تاكيد كرد: به دليل اينكه رفتارها، منطبق با آرمان‌ها نبوده خطر رويگرداني مردم از اصل شعارها و آرمان‌ها ما را تهديد مي كند. 
 وي افزود: عده‌اي از روشنفكران متعهد ما به محض مشاهده فاصله دولت با شعارها، اين توجه را دادند كه بين سياست‌هاو رفتارها و آن آرمان‌ها هيچ سازگاري و انطباقي وجود ندارد. 
 افروغ تاكيد كرد: روشنفكران با اين نقدها كوشيدند گفتمان اصيل انقلابي و شعارهاي عدالت خواهي را نجات بدهند و اين توفيقي است كه با مفهوم نقد درون گفتماني خود، باعث نجات گفتمان انقلاب اسلامي ‌شدند. 

 وي با اشاره به اينكه كار ما به مراتب سخت تر از دوره‌هاي پيشين است، تصريح كرد: در دوره‌هاي گذشته اگر نقدي متوجه دولت‌ها بود از اين جهت بود كه چرا به گفتمان انقلاب اسلامي‌توجه نمي‌كنند و چرا الگوي توسعه اقتصادي و سياسي آنها متاثر از انقلاب اسلامي‌ نيست. 
 افروغ افزود: اما در دوره جديد شاهد اين هستيم كه به اسم انقلاب اسلامي، ‌سياست‌ها و رفتارهايي دنبال مي‌شود كه در عمل هيچ نسبتي با انقلاب و آرمان‌هاي عدالت خواهانه انقلاب ندارد. 
 اين فعال سياسي با اشاره به اينكه اگر شعارهايي بدهيم و رفتارهايمان به نوع ديگري باشد، يك منش ضد انقلابي را دنبال مي‌كنيم، افزود: جوهره انقلاب اسلامي‌هيچ نسبتي با ماكياوليسم ندارد. 
 وي تاكيد كرد: همين كه فردي هر عملي را مباح بداند و براي رسيدن به قدرت هر عملي را كه بخواهد انجام دهد، عملي نكوهيده است كه در دولت فعلي شاهد اين مساله هستيم. 
 افروغ در ادامه افزود: در دولت فعلي شاهد نوعي فرصت طلبي بوديم، اينكه از هر چيزي به مصابه فرصت استفاده شود، و از ارزشهاي ديني، ارزشهاي انقلابي و شخصيت‌هاي حقيقي و حقوقي به گونه‌اي بهره برداري شد. 

 وي با اشاره به اينكه در عرصه فرهنگ، ‌سياست، اقتصاد و اجتماع نمره قابل قبولي به دولت نمي‌دهم، تاكيد كرد: حتي در خصوص شعار عدالت اقتصادي نيز ما شاهد عدالت اقتصادي با برنامه و عميق نيستيم و دولت كارنامه موفقي از خود به جاي نگذاشته است. 
 افروغ با اشاره به اينكه برخي با جزئي نگري عملكرد دولت را مثبت مي‌بينند، افزود: در دولت‌هاي گذشته، سياست‌هاي اقتصادي و اجتماعي آنها شتابان بود و بي توجهي به فرهنگ مشاهده مي‌شد، در دولت فعلي هم شاهد اين مشكلات هستيم. 
 وي افزود: تنها فرق دولت فعلي با دولت هاي گذشته اين بود، كه شعارهاي انقلابي داده شد اما شاهد رفتارهاي غير انقلابي بوديم . 
 وي در ادامه با تاكيد بر اين نكته كه در اين دولت شاهد اين هستيم كه اصل طلايي اخلاق ناديده گرفته مي‌شود، تصريح كرد: اصل طلايي اخلاق مي‌گويد آنچه براي خود نمي‌پسندي براي ديگري هم نپسند، ما شاهد اين هستيم كه چيزهايي براي دولت هاي گذشته مذموم و نكوهيده بود اما براي دولت فعلي پسنديده است. 

 افروغ با اشاره به اينكه يكي از تجلي‌هاي عدالت بحث مبارزه با مفاسد اقتصادي است، گفت: در حال حاضر اشخاصي از چهره‌هاي كليدي دولتي مورد اتهام هستند اما هيچ رسيدگي به پرونده آنها مشاهده نمي‌شود. 
 افروغ در بهترين حالت دولت را دولتي بدون برنامه عنوان كرد و افزود: دولت فعلي شخص محور است و ماهيت دولت را ندارد، رييس دولت داريم و همه فعاليت‌هاي دولت حول يك شخص برنامه‌ريزي مي‌شد. 
 وي افزود: متاسفانه برخي كساني كه به گونه‌اي در دولت هستند با ادبياتي متملقانه و چاپلوسانه به اين شخص گرايي مي دمند. 

 اين نماينده مجلس هفتم با تاكيد بر اينكه شاهد يك خرد جمعي يا يك استراتژي جمعي نيستيم، بيان كرد: عامل اصلي عدم موفقيت دولت بي برنامگي و شخص محور بودن دولت است. 
 عدم استفاده از تمام ظرفيت‌هاي نخبگي در عرصه مدني و عدم نظرخواهي و مشورت از ديگر عواملي است، كه افروغ به عنوان نقاط منفي در دولت فعلي از آنها ياد كرد و افزود: داشتن تفكراتي منشي‌مدارانه كه قائم به شخص رييس دولت است مانع دستيابي دولت به اهداف خود شده است . 
 وي با اشاره به اينكه دولت موفقيت خود را در پول و سرعت در تصميم گيري مي‌ديده است، افزود: در ارتباط با مشكلات با اتخاذ همين سياست امروز نبايد چشم خود را به بازتاب و پيامدهاي ناموجه اين نوع نگرش ببنديم. 

 اين فعال سياسي با اشاره به اينكه وقتي نگاه شخصي حاكم مي‌شود بايد شاهد چاپلوسي، تملق، ريا و دورويي باشيم، افزود: اولين عاملي كه منجر به اين نوع رفتارها مي شود اين است كه تبيين صحيحي از انقلاب اسلامي‌ موجود نيست و به لحاظ تئوريك فهم صحيحي از انقلاب مطرح نكرده‌ايم. 
 افروغ عامل ديگر را عدم وجود الگوي عملي و تمام عيار در قالب الگوي اسلامي ‌ايراني پيشرفت دانست و افزود: فقدان يك تئوري صحيح و الگوي تمام عيار مي‌تواند قدرت شعار گونه افراد را افزايش دهد. 
 وي نوع فرهنگ سياسي مردم را مشكل ديگر عنوان كرد و گفت: فرهنگ سياسي احساسي و شتاب زده‌اي داريم، وقتي از چيزي فرار مي‌كنيم عقلاني عمل مي‌كنيم اما وقتي به سمت چيزي گرايش پيدا مي‌كنيم احساسي عمل مي‌كنيم. 

 وي تاكيد كرد: در اين ميان نقش عالمان، اشخاص واسط و روشنفكران بايد پررنگتر شده تا با آگاهي بخشي به مردم، جلوي انتخابات احساسي و شتاب زده را بگيرند. 
 افروغ درپايان با تاكيد بر اينكه مردم كشور ما پايبند به گرايش‌هاي ديني و اعتقادي هستند، افزود: بحث انتخاب صحيح بحث يك مصداق است و عدم آگاهي منجر به انتخاب نادرست مي‌شود.

0 comments:

ارسال یک نظر