حسین ضیایی، استاد اسلام شناسی و ایرانشناسی درگذشت

حسین ضیایی استاد فلسفه اسلامی و ایرانشناس دانشگاه یو سی ال ای در گذشت.

 وبسایت شخصی این استاد فلسفه اسلامی با اعلام این خبر نوشت: وی دارنده نخستین کرسی «جهانگیر و اِلِنور آموزگار» و مدیر مرکز مطالعات ایرانی دردانشگاه یوسی اِل اِی بود، و از ۱۹۸۸ دراین دانشگاه تدریس می کرد.

 بر اساس این گزارش، حسین ضیایی درسال ۱۹۶۷ در رشته ریاضییات و فیزیک از دانشگاه ییل فارغ التحصیل شد، و در ۱۹۷۶ دکترای خود را  در رشته فلسفه اسلامی از دانشگاه هاروارد کسب کرد.

 مقالات و کتابهای متعددی از این استاد برجسته در زمینه تاریخ فلسفه  منتشر شده است.

محسن کدیور در پیام تسلیتی به مناسبت در گذشت این استاد برجسته آورده است: اینجانب درگذشت پروفسور حسین ضیائی این دوستدار راستین حکمت و خرد ایرانی و سهروردی شناس پرکار معاصر را به خانواده محترم ایشان و اهالی حکمت و  مطالعات اسلامی و ایرانی تسلیت عرض می کنم.  

 وی در این پیام نوشته است: دکتر حسین ضیائی استاد اسلام شناسی و ایران شناسی و رئیس بخش ایران شناسی دانشگاه کالیفرنیا (یو سی ال ای) پس از عمری خدمت به فرهنگ و خرد ایرانی به نورالانوار پیوست. ضیائی متولد 1323 عاشق سهروردی و حکمت اشراقی بود و تالیفاتش را بر ترجمه و تصحیح و تالیف در این حوزه متمرکز کرد. ترجمه حکمت الاشراق و پرتونامه سهروردی به انگیسی، تصحیح شرح حکمت الاشراق شمس الدین شهروزوری و انواریه (ترجمه و شرح حکمت الاشراق) محمد شریف هروی و بالاخره تالیف کتاب "معرفت و اشراق در اندیشه سهروردی" به زبان انگلیسی در کنار دهها مقاله درباره فلسفه مسلمانان و ایرانیان حاصل تحقیقات او است. 

وی در پیام خود به نقش این استاد برجسته در جنبش سبز اشاره و افزوده است: پروفسور ضیائی پس از شروع جنبش سبز در کنار مردم از حقوق به یغما رفته آنان دفاع کرد. در آذر 1388 در "نامه سرگشاده به فرهیختگان ایران" مشفقانه نوشت:   دروغ را بر چینید.  برای همه، حتی مخالفان، و حتما بیش از همه برای آنها، حق و حقوق واقعی قائل شوید؛ درک مردم عمیق است به آن احترام بگذاریم، آنگونه حکومت کنید که مردم حتی اگر با شما مخالفند باز هم قانونمندی شما را پیش از هر چیزی و بیش از همه چیز خواهان باشند. بیایید زندانها را بگشایید، آزادی را در پیش از هر چیز أصل قرار دهیم. این حالت متشنج و اینکه مخالفان همه جاسوسند و نوکرند و غیره در عقل نمیگنجد، آنها را باز از نو در آغوش بکشید، برای همه حقوق بنیادین قائل شویم، که حتی در قیاس با تمام ملل افزون باشد.  جنایت در زندانها را جدا بدون تعارف با کسی در هم کوبید. مهربانی را به جای خشونت نهیم، راستی را به جای دروغ، و نشان دهیم که مهربانی ما ایرانیان واقعیست، و ما به دنبال آنیم تا پرتو خرهٔ ایزدی و درخشش نور الانوار را بر تمامی ایران، میهنمان، پراکنده کنیم.

 گفتنی است دکتر ضیایی در مصاحبه مشروحش با جرس (دی 1388) در شرح نامه تاریخیش گفت: نیکی را پس زده اندو صداقت را فراموش کرده اند. بجای کرامت، ظلم و کراهت را به میان آورده اند. دروغ مردم را به ستوه آورده و به همین دلیل جمهوری اسلامی پایدار نخواهد ماند.

0 comments:

ارسال یک نظر