برخی دستگاههای ذیربط امنیتی و قضایی به نزدیکان رجایی گفته اند بازداشت اخیر دکتر رجایی در رابطه با پرونده محکومیت سال ۸۲ رجایی است.
علیرضا رجایی ، روزنامهنگار و عضو شورای فعالان ملی_مذهبی در اسفند سال ۷۹ همراه با جمعی دیگر از فعالان ملی_مذهبی (ازجمله مهندس عزتالله سحابی، دکتر حبیبالله پیمان، دکتر رضا رییس طوسی، دکتر محمد ملکی، محمد بستهنگار، دکتر محمدحسین رفیعی، محمد محمدی اردهالی، تقی رحمانی، هدی صابر، دکتر مسعود پدرام، سعید مدنی، رضا علیجانی، مرتضی کاظمیان، و محمود عمرانی) بازداشت و بعدا در زمستان ۸۱ در دادگاه انقلاب محاکمه شد.
قاضی حداد، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برای تمامی متهمان پرونده، احکام زندان از ۴ سال تا ۱۱ سال و نیز احکام محرومیت از حقوق اجتماعی از ۵ سال تا ۱۰ سال صادر کرد. تمامی متهمان که از ۵ ماه تا ۱۵ ماه در حبس و سلول انفرادی بودند، با وثیقههای چند ده میلیون تومانی آزاد شدند.
این احکام در دادگاه تجدیدنظر معطل ماند؛ دستگاه قضایی نه وثیقههای دریافت شده از متهمان را آزاد کرد و نه احکام را به اجرا گذاشت.
دکتر علیرضا رجایی نیز مطابق حکمی دادگاه بدوی (شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی حداد)، به اتهام عضویت در ائتلاف نیروهای ملی_مذهبی و اقدام علیه امنیت ملی نظام جمهوری اسلامی و نیز فعالیت تبلیغی علیه آن، به ۴ سال حبس و ۵ سال محرومیت از تمامی حقوق اجتماعی و حق عضویت در تشکلهای سیاسی و نهادهای مدنی، محکوم شد.
هنوز مشخص نیست که حکم مزبور، و نیز حکم دیگر متهمان، در دادگاه تجدیدنظر چه تغییری کرده و حکم نهایی چیست.
حدود ۶ ماه پیش هدی صابر، بعدتر تقی رحمانی و اینک علیرضا رجایی برای تحمل محکومیت خود با بازداشت یکباره، خشونتآمیز و غیرقانونی مواجه شدهاند. فعالان سیاسی یاد شده، هیچیک احضاریهای از دایره اجرای احکام دریافت نکردند؛ و بعد از هجوم و برخورد امنیتی به منازل ایشان، یکباره بازداشت و به اوین منتقل شدند.
هفته پیش علیرضا رجایی هنگام خارج شدن از منزل توسط مامورین وزارت ا طلاعات دستگیر و روانه انفرادی اوین شد.
علیرضا رجایی عضو هیأت مدیره انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران، دبیر سرویس سیاسی و عضو شورای سردبیری برخی از مشهورترین روزنامههای اصلاحطلب (ازجمله جامعه، توس، عصر آزادگان، و نشاط) و مدیر انتشارات گام نو است.
0 comments:
ارسال یک نظر