رییس مرکز پژوهش های مجلس: مجلس نمی‌تواند در برابر سرکشی دولت، بی تفاوت بماند

احمد توکلی رییس مرکز پژوهش های مجلس گفت: مجلس نمی‌تواند در برابر این رفتار قانون‌گریزانه و سرکشانه نسبت به قانون بی‌تفاوت بماند و قاعدتاً به تدریج ناچار به مرحله‌ای می‌رسد که از اختیارات قانونی خود برای مقابله با این رفتار قانون‌شکنانه‌ دولت استفاده کند. 

سيدمحمدرضا ميرتاج‌الديني امروز در پايان جلسه هيات دولت در جمع خبرنگاران گفت: ابلاغ قوانين از سوي رييس‌جمهور روند گذشته را دارد و هيچ شکل جديدي پيدا نکرده است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در مجلس نوعي تعجيل در ابلاغ قوانين پيش آمده است که در مذاکره با هيات رييسه مجلس بنا داريم روند گذشته حفظ شود.

ميرتاج‌الديني مدعی شد که امسال 39 فقره قانون داشته‌ایم که به دولت ابلاغ شده و تاکنون 29 مورد را رییس‌جمهور ابلاغ کرده است.

او همچنین اظهار کرد: در 20 سال گذشته روند این‌گونه نبوده پس از 12 روز از ابلاغ مجلس، دولت درباره آن تصمیم بگیرد و در این خصوص فرصتی یک ماهه داشتیم.

از سوی دیگر رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی امروز با اشاره به امتناع احمدی نژاد از ابلاغ قوانین مصوب مجلس به دستگاه‌ها و ابلاغ این قوانین به روزنامه رسمی تصریح کرد: مجلس نمی‌تواند در برابر این رفتار قانون‌گریزانه و سرکشانه نسبت به قانون بی‌تفاوت بماند و قاعدتاً به تدریج ناچار به مرحله‌ای می‌رسد که از اختیارات قانونی خود برای مقابله با این رفتار قانون‌شکنانه‌ دولت استفاده کند.

به گزارش مهر، احمد توکلی ادامه داد: طبیعی است وقتی رئیس‌جمهور که مجری قانون اساسی است و به اجرای آن قسم خورده است از اجرای قانون سرپیچی می‌کند، آموزش بسیار بدی برای مردم دارد و از آن بدتر این است که رابطه‌ دو قوه را تیره و تاریک می‌کنند و کشور را که علی‌الاصول باید با همکاری و همیاری قوای سه‌ گانه اداره شود دچار ضرر و آسیب می‌کند.

نماینده تهران در مجلس اقدام رئیس مجلس برای ابلاغ مستقیم قوانین به روزنامه‌ رسمی و کمک به اجرایی شدن آن را مبتنی بر قانونی خواند که این کار را برای رئیس مجلس برای معطل نماندن قانون الزامی می‌کند.

این نماینده اصولگرای مجلس با اشاره به اینکه طبق قانون، رئیس‌جمهور موظف است بعد از ارسال یک قانون توسط رئیس مجلس ظرف پنج روز آن را امضاء کرده و برای اجرا ابلاغ کند، گفت: همزمان با طی این روند، روزنامه‌ رسمی نیز باید این قانون را چاپ کرده و بعد از گذشت 15 روز، قانون باید اجرایی ‌شود اما متاسفانه در دولت نهم و دهم پیش آمده است که رئیس‌جمهور به این وظیفه‌ مصرح قانونی خود عمل نمی‌کند و استدلال‌های نادرستی می‌آورند که قانون را نمی ‌پسندند و یا اجرای آن مشکل است و یا به ضرر ملت آن را قلمداد می‌کنند.

توکلی با یادآوری اینکه در این ‌گونه موارد، طبق قانونی که مجالس گذشته تصویب کرده‌اند رئیس مجلس برای آنکه قوه‌ مقننه از اعمال اراده‌ مردم محروم نشود، باید خود راسا نامه نوشته و قانون را به روزنامه رسمی ارسال کند در پایان افزود: از آنجا که این موارد اخیراً مکرر پیش آمده و رئیس جمهور از انجام وظیفه‌ای که قانون اساسی برای آن حکم کرده است و ایشان هم به اجرای آن قسم خورده، استنکاف می‌کند طبیعتاً موارد استفاده از قانونی که رئیس مجلس را ملزم به انجام وظیفه می‌کند، زیاد شده است.

پیش‌تر، مشابه این اظهارات را علی لاریجانی و چند نماینده دیگر مجلس نیز صورت داده بودند و از آنچه که "عدم اجرای قانون بوسیله دولت" خوانده‌اند، انتقاد کردند.
 
لاریجانی، اقدامات دولت هم‌چون عدم ابلاغ قوانین را به "گردن‌کشی" تشبیه کردند که نباید رسم شود و برای دفاع از شان مجلس، مقابل آن می‌ایستند. لاریجانی، عدم اجرای قانون را تقبیح کرده بود و گفته بود این کار، "ظلم به مردم است."
 
این در حالی است که محمود احمدی‌نژاد معتقد است دولت وی، "قانون‌مندترین دولت تاریخ ایران" است.

0 comments:

ارسال یک نظر