وزیر بازرگانی رسما دروغ می گوید؛ واردات شلوار جين تا جانماز از كشور چين

یکی از نمایندگان مجلس از دروغگویی وزیر بازرگانی انتقاد کرد و گفت: ایشان رسما دارند دروغ می گویند. همه مردم می‌دانند که واردات میوه بیش از صادرات آن است اما وزیر آمارهای دروغین ارائه می‌دهد که این گونه نیست.

به گزارش  ايلنا، در جلسه علني امروز سوال سيدحسين نقوي حسيني نماينده ورامين از وزير بازرگاني در ارتباط با علت واردات بي‌رويه كالاها و محصولات خارجي و نابودي مراكز داخلي در حوزه‌هاي كشاورزي، دامپروري و صنعتي در دستور كار قرار گرفت. پس از آنكه نقوي از پاسخ وزير قانع نشد، طي راي‌گيري صورت گرفته نمايندگان مجلس با 56 راي موافق، 120 راي مخالف و 9 راي ممتنع پاسخ وزير را قانع‌كننده تشخيص ندادند. 

غضنفري در ابتداي صحبت‌هاي خود با ارائه گزارشي از وضعيت واردات و صادرات كشور اظهار داشت: كه نسبت واردات به صادرات از سال 84 تا 88 ركورد بسيار خوبي را نشان مي‌دهد. به گونه‌اي كه به ازاي صادر كردن هر دلار 6/2 برابر واردات داشته‌ايم. 

به گفته وي مهمترين اهرم در راستاي حمايت از توليد داخل در وزارت بازرگاني تعرفه‌گذاري است. رتبه ايران از نظر بزرگ بودن تعرفه‌ها در دنيا 14 است و اين در حالي است كه رتبه ايران از نظر تعرفه در حوزه صنعت رتبه سوم را در جهان است. 

غضنفري با يادآوري اين مطلب كه واردات محصولات كشاورزي حدود 10 درصد از سهم واردات كشور را در بر مي‌گيرد، خاطرنشان كرد: صادرات محصولات كشاورزي نيز 14 درصد از صادرات كشور ما را در بر مي‌گيرد كه نشان‌دهنده موفقت ما است. به گونه‌اي كه واردات محصولات كشاورزي در سه ماهه گذشته داراي 18 درصد كاهش بوده است. 

غضنفري همچنين در ارتباط با دام زنده، اظهار داشت: در سال 87، 6/2 ميليون راس گوسفند در كشور كشته شده است كه اين آمار در سال 88 به 9/1 ميليون رسيده است كه نشانگر كاهش توليد ماست. 

در اين لحظه حسن ونايي نماينده ملاير طي تذكري با استناد به بند 11 ماده 23 با يادآوري اين مطلب كه هيات‌رئيسه سوگند ياد كرده است كه حرمت مجلس و نمايندگان را حفظ كند، ادامه داد: وزير بازرگاني چشم در چشم نمايندگان دروغ مي‌گويد. همه مردم مي‌دانند كه واردات بي‌رويه دام و محصولات كشاورزي كشور را به نابودي كشانده است. 

اين عضو كميسيون برنامه و بودجه آمارهاي ارائه شده از سوي غضنفري را نادرست دانست و گفت: هيات‌ رئيسه موظف است در برابر اين آمارهاي نادرست موضع بگيرد. 

سيدحسين نقوي نماينده ورامين نيز به عنوان طراح اين سوال از رئيس كميسيون اقتصادي كه اعلام كرده بود از پاسخ وزير قانع شده‌اند گله كرد و گفت: سوال من برخاسته از مسائل جاري اداري و مسائل سياسي كشور نيست. چراكه در صورت برهم خوردن تعادل واردات و صادرات به كشور خسارات بسياري وارد شده و اشتغال و استقلال كشور آسيب خواهد ديد. 

اين نماينده مجلس با بيان اينكه سياست‌هاي تجاري در سال‌هاي اخير به نفع واردات بوده است، اين موضوع را مخالف راهبردهاي نظام جمهوري اسلامي عنوان كرد و گفت: آمار و ارقام نشان مي‌دهد كه چندين درصد صنايع در حال تعطيلي است و به بانك‌ها بدهكارند. 

به گفته وي، براساس آمار فائو ايران در سال‌هاي اخير يكي از 5 كشور اول واردكننده ميوه در كشور بوده است و اين ميوه‌ها همان محصولات استراتژي برخي استان‌هاي كشور است نه محصولاتي همچون نارگيل و موز. 

اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس ادامه داد: واردات از نظر ارزش 66 درصد افزايش داشته است كه اين واردات از مدادتراش تا كولر را شامل مي‌شود. به گونه‌اي كه كارخانه كولرسازي در تهران كارخانه خود را به چين منتقل كرده و همان كولر را با آرم چيني توليد كرده و به ايران مي‌فروشد. اين موضوع بيانگر بالاتر بودن صرفه اقتصادي واردات از صادرات است. 

نقوي يادآور شد: 95 درصد پارچه مورد نياز كشور وارد مي‌شود و تنها 10 درصد كارخانجات نساجي كشور در حال فعاليت هستند. 

به گفته وي از شلوار جين تا جانماز از كشور چين به ايران وارد مي‌شود و بازار قم و مشهد را جانماز چيني پر كرده است. 

اين نماينده مجلس ادامه داد: واردات دام زنده در 9ماهه اول سال 88 در مقايسه با 9ماهه اول سال 87 5/2 برابر شده است همچنين واردات شير و شيرخشك نيز در 9ماهه اول سال 88 در مقايسه با 9ماهه اول سال 87 2/8 برابر شده است. 

به گفته وي واردات محصولات و فرآورده‌هاي دامي در 9ماهه سال 88 نسبت به 9ماهه سال 87 از نظر وزني سه برابر و از نظر دلار چهاربرابر شده است در نتيجه تمام آمارهايي كه وزير بازرگاني ارائه داد غيرواقعي است. 

غضنفري نيز در ادامه توضيحات خود تمام آمارهاي ارائه شده را از سايت گمرك عنوان كرد و گفت: چنانچه اين آمارها داراي اشكال باشد من مسئول هستم. هرچند كه گمرك زيرمجموعه وزارت بازرگاني نيست و از زيرمجموعه‌هاي وزارت اقتصاد است. 

وي با بيان اينكه اي كاش جلسه غيرعلني بود تا راحتتر صحبت مي‌كردم، ادامه داد: در سال 86 ،7/11 ميليون راس كشتار داشته‌ايم كه اين آمار در سال 88 به 3/9 رسيده است كه حدود 18 درصد دام زنده كمتر كشتار مي‌شود. 

غضنفري بهترين شيوه تنظيم بازار را تنظيم بازار متكي به توليد داخل دانست و گفت: اما اين توليد بايد به شكل پايدار باشد. 

نقوي نيز با بيان اينكه توضيحات وزير را در مورد تنظيم بازار قبول دارد تاكيد كرد كه نبايد در راستاي تنظيم بازار توليد ملي و داخلي نابود شود. 

اين نماينده مجلس با انتقاد از عدم حمايت دولت از صنعت و توليد داخلي خاطرنشان كرد: وزارت كشاورزي مسووليت تنظيم بازار دام را برعهده دارد. اما اين مسووليت به شكل غيرقانوني به وزارت بازرگاني سپرده شده است. 

نقوي در پايان اعلام كرد كه پاسخ وزير را قانع‌كننده نمي‌داند. 

پس از راي‌گيري صورت گرفته از ميان نمايندگان مجلس نشان داد كه از پاسخ وزير بازرگاني قانع نشده است.

0 comments:

ارسال یک نظر