سپاه پاسداران از پروژه پارس جنوبی خارج شد



جـــرس: بعد از انتشار اخباری مبنی بر اینکه "سپاه پاسداران از اجرای فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی انصراف داده" و دلیل را "به خطر نیفتادن منابع ملی" عنوان کرده، مشاور شرکت اداره کننده معدن پارس جنوبی اعلام کرد قرارگاه خاتم الانبیا که تحت کنترل سپاه پاسداران قرار دارد، از پروژه توسعه معدن گاز پارس جنوبی خارج می شود.


قرارگاه خاتم‌الانبیا، اوایل هفته جاری طی بیانیه‌ای اعلام کرده‌ بود که ادامه فعالیت در طرح‌های توسعه دو فاز پارس جنوبی، ممکن است منابع ملی را به خطر اندازد و به همین دلیل، این قرارگاه و شرکت‌های تابع آن از کنسرسیوم فازهای ۱۵ و ۱۶ خارج می‌شوند. شرکت سپانیر از جمله شرکت‌های وابسته به سپاه (که در فهرست تحریم ها قرار دارد) نیز، از عملیات اجرایی این فازها کناره‌گیری کرده است.


به گزارش سایت شرکت نفت و گاز پارس، محمد موسوی زاده، مشاور شرکت اداره کننده معدن پارس جنوبی، روز گذشته در تهران به روزنامه نگاران اعلام کرد شرکت چند رشته ای خاتم الانبیا، از پروژه توسعه معدن گاز پارس جنوبی خارج می شود.


موسوی زاده بلافاصله تأکید کرد خروج شرکت ایرانی از پروژه، در رابطه با مسائل مالی نبوده و به هیچ وجه در پیشبرد آن تأثیر نمی گذارد.


گفتنی است قرارداد دو میلیارد دلاری فازهای یادشده در تیرماه سال ۱۳۸۵ و بدون مناقصه به کنسرسیومی متشکل از این قرارگاه و چند شرکت دیگر واگذار شد و در اردیبشهت ماه سال جاری، این شرکت قراردادهایی برای بهره برداری از سه بخش دیگر این معدن را بست که بزرگترین معدن گاز در جهان است.


 هدف از طرح توسعه فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی، تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی، سالیانه یک میلیون و ۵۰ هزار تن گاز مایع، یک میلیون تن اتان برای تامین خوراک واحدهای پتروشیمی و روزانه ۴۰۰ تن گوگرد اعلام شده بود و قرار بود این هدف‌ها در صورت تامین کامل منابع، تا سال ۱۳۹۰ برآورده شوند، اما بنا به نظر کارشناسان، پروژه‌های توسعه از سال ۸۵ تاکنون، تنها ۵۰ درصد پیشرفت داشته‌اند.

 

 در تحریم های فراگیر آمریکا که بعد از قطعنامه شورای امنیت به تصویب و مرحله اجرا درآمد، بانک پست ایران، سپاه پاسداران و اعضای آن، نیروی هوایی سپاه و فرماندهی برنامه موشکی، شرکت مهندسی نفت و گاز سپانیر، شرکت خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی و همچنین یک سلسله از افراد و بازرگانانی که بخاطر امکان نقض رژیم منع گسترش سلاح هسته ای مورد سوءظن آمریکا قرار دارند، در فهرست تحریم های جدید گنجانده شده اند.

0 comments:

ارسال یک نظر