تداوم نارضایتی و خشم اصولگرایان سنتی از انشعاب افراطیون و تشکیل جبهه پایداری

در ادامۀ واکنش های جناح محافظه کار جریان اصولگرا (با محوریت مهدوی کنی و یزدی) نسبت به انشعاباتِ خلق الساعۀ تشکل هایی افراطی همچون «جبهه پایداری» (با محوریت مصباح یزدی)، یک عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم با بیان اینکه "جبهه پایداری از عقبه اجتماعی کافی در جامعه برخوردار نمی باشد"، نسبت به اعترافات اخیر حداد عادل مبنی بر دخالت رهبری در انتخابات و تاکید وی بر فهرست واحد اصولگرایان واکنش نشان داده و گفت: مصلحت نیست در انتخابات از رهبری هزینه کنیم. 

 همزمان یکی از فعالان مطبوعاتیِ جریان اصولگرا و کادر روزنامه محافظه کار «رسالت» نیز با اظهار تاسف از اینکه "خطر ناشی از رقیب بیرونی در میان اصولگرایان وجود ندارد"، گفت "جریان اصولگرایی یا جریان ٨+٧ فعلا در تحت مدیریت مهدوی‌کنی اصل تلقی می‌شود و اگر جریانی به نحوی حرکت کند که مایه تفرقه شود وجهه خوبی بین اصولگرایان باقی نخواهد گذشت و عملا برای سرنوشت سیاسی خود رقم خوبی در کارنامه‌اش به دست نخواهد آورد."

 به گزارش خبرآنلاین، حسن غفوری‌فرد عضو جامعه اسلامی مهندسین، در واکنش به اظهارات حداد عادل مبنی بر اینکه رهبری نظرشان بر این است که اصولگرایان یک لیست واحد داشته باشند، گفت: مصلحت نیست در انتخابات از رهبری هزینه کنیم. اینکه بگوییم رهبری نظرش این است که فقط اصولگرایان متحد شوند، هزینه کردن از رهبری است که به مصلحت نیست.

 این عضو مؤتلفه اسلامی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اختلاف‌نظر جبهه پایداری با کمیته ٨+٧، فکر می‌کنید آنها عقبه اجتماعی دارند که به صورت مستقل در انتخابات لیست دهند یا نه؟، اظهار داشت: جبهه پایداری همان رایحه خوش خدمت است که در حال حاضر هم خودشان دچار انشعاب و تفرقه هستند. فکر نمی‌کنم با توجه به اینکه این تشکل سیاسی به تازگی اعلام موجودیت کرده از عقبه اجتماعی کافی برخوردار باشد.

 غفوری فرد در پاسخ به اینکه چه میزان تعیین شرط‌ از سوی جبهه پایداری برای حضور در جمع جبهه متحد اصولگرایان را درست می‌دانید، گفت: درباره اعضای کمیته تصمیم با آنها نیست. چراکه این گروه با نظر جامعتین انتخاب شده و ترکیب آن به جز دو چهره جبهه پایداری قطعی است. در حال حاضر هم جلسات خود را تشکیل می‌دهند و اگر این دوستان شرکت نکنند احتمالاً جایگزین خواهد شد.

 عضو جامع اسلامی مهندسین در بخشی دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به میانداری مهدوی‌کنی در زمینه وحدت اصولگرایان، اظهار داشت: وی هیچ وقت کنار نبود. هرچند در برخی مقاطع فعالیتش کمتر بوده ولی در انتخابات مجلس نهم با کمک جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بطور شفاف وارد عرصه انتخابات شد .

 خطر ناشی از رقیب بیرونی در میان اصولگرایان وجود ندارد
 همزمان و در ادامه واکنش ها به انشعاب افراطیون از بخش سنتیِ اصولگرایان، امیر محبیان، روزنامهنگار و فعال مطبوعاتی شاخص اصولگرایان می گوید "ابتدا ما باید ببینیم عواملی که اصولگرایان را به وحدت می‌رساند چه چیزهایی است. اولین و مهمترین نکته این است که انگیزه وحدت و رسیدن به یک لیست واحد در درون یک جریان آنقدر قوی باشد که موانع خارجی را پس بزند، بنابراین انگیزه درونی مهمترین عامل است."

 محبیان معتقد است "عامل دوم برای رسیدن به وحدت یک عامل خارجی یا وجود رقیب مشترک برای کل جریان است. اگر رقیب مشترکی وجود داشته باشد که افراد، احزاب یا گروه‌های یک جریان احساس کنند که با وجود تفرقه درونی آن رقیب پیروز خواهد شد، در این صورت این عامل بیرونی می‌تواند به عامل درونی وحدت تبدیل شود و متاسفانه در حال حاضر خطر ناشی از رقیب بیرونی در میان اصولگرایان وجود ندارد و برداشت بسیاری از اصولگرایان این است که جریان موسوم به اصلاحات یا حذف شده و یا به سمت خود حذفی رفته است و عملا حضور جدی‌ای در انتخابات نخواهد داشت و اگر هم حضور داشته باشد، خطر جدی محسوب نخواهد شد، لذا به نظر می‌رسد که وجود رقیب مشترک که یکی از عوامل وحدت است کم رنگ شده است."

 محبیان سومین عاملی که می‌تواند مخل وحدت اصولگرایان باشد را سهم‌خواهی‌های درون جریان نام برده و ادامه داد: "اگر جریان هایی احساس کنند عامل بیرونی وجود ندارد و یا به عبارت دیگر رقیب مشترکی وجود ندارد، در این صورت یک نوع رقابت درونی به وجود آمده و هر جریان و گروهی تلاش می‌کند که سهم بیشتری از قدرت را به خود اختصاص دهد و متاسفانه این شبهه به وجود آمده است که جریان‌ها تلاش می‌کنند سهم بیشتری از کرسی‌های مجلس را به خود اختصاص دهند. این حرکت نادرست است و همان موردی است که مهدوی کنی در موردش تذکر داد."

 محبیان در ادامه گفت "نکته دیگر آن است که این تصویر متشتت وقتی به ذهن مخاطبان و یا دیده مردم انتقال می‌یابد، با این اصل که همواره گفته شده است که قدرت برای جریان اصولگرا اصالت ندارد و قدرت تنها زمانی ارزش خواهد داشت که در خدمت به مردم و مبانی اعتقادی باشد، در تعارض خواهد بود و مردم این برداشت را خواهند داشت که اصولگرایان به سمت نوعی از قدرت طلبی رفته‌اند. این تصویر به شدت خطرناکی است که اگر به توده های مردم انتقال پیدا کند، اعتبار جریان اصولگرا صدمه خواهد دید. بنا بر این برخی ها باید از سهم‌خواهی خودداری کنند."

احتمال اینکه اصلاح‌طلبان وارد صحنه بشوند وجود دارد
 وی در خصوص اینکه "تکاپویی در اصلاح‌طلبان برای شرکت دیده نمی‌شود و با توجه به اینکه اصولگرایان به رقیب مشترک نیازمندند آیا با نیامدن اصلاح‌طلبان، وحدت اصولگرایان به نوعی تعلیق خواهد شد"، مدعی شد "احتمال اینکه اصلاح‌طلبان وارد صحنه بشوند وجود دارد."

 موسس حزب‌ نواندیشان بدون اشاره به عدم توجه حکومت به مطالبات حداقلی بخشی از اصلاح طلبان و شروط مطورحه برای حضور احتمالی در انتخابات، ادعا کرد "احتمالا اصلاح‌طلبان حضور پررنگ، تبلیغاتی و جنجالی نداشته باشند. به عبارتی بعضی از چهره‌های معتدل‌تر و آرام‌تر اصلاح‌طلبان وارد صحنه خواهند شد. برخی از کاندیداهای اصلاح‌طلب ممکن است از بین استانداران و یا مسئولان سابق باشند تا از امکان رانت تبلیغی، تبلیغات پیشینی برای خودشان استفاده کنند."

محبیان ادامه داد "ممکن است عده ای از اصولگرایان به سمت شعارهایی بروند که این شعارها ممکن است با مبانی اصولگرایی همخوان نباشد، و این منجر به این خواهد شد که نوعی اپوزوسیون‌نمایی یا انتقاد‌نمایی یا شعارهای دموکراسی‌خواهانه مدل اصلا‌ح‌طلبان رادیکال به زبان بعضی اصولگرایان جاری شود، و این در واقع به وحدت اصولگرایان ضربه خواهد زد."

0 comments:

ارسال یک نظر