بررسی روزنامه‌های صبح تهران؛ پنجشنبه ۲۶ اسفند

بهرام رفیعی

روزنامه نگار

واکنش به سرکوب معترضان بحرینی

گزارش هایی از برخورد دولت بحرین با مردم معترض و دخالت نیروی نظامی کشورهای عربستان و امارات در سرکوب معترضان بحرینی از جمله موضوعاتی است که در صفحه نخست بیشتر روزنامه های امروز به چشم می خورد. روزنامه هایی چون جمهوری اسلامی جام جم، خراسان و رسالت علاوه بر انتشار گزارش های مفصل در این باره هشدار مراجع تقلید ایران در این باره را نیز برجسته کرده اند.

رسالت در این باره دست به انتشار مواضع مراجع تقلید آقایان جوادی آملی، صافی گلپایگانی، جعفرسبحانی، ناصر مکارم شیرازی و نوری همدانی در محکومیت سرکوب معترضان در کشور بحرین توسط نیروهای دولت و همچنین نیروهای نظامی عربستان و امارات زده است.

این روزنامه از قول آیت الله مکارم شیرازی در این باره نوشته كشوری به ظاهر اسلامی برای قتل عام مردم به یك كشور دیگر نیرو فرستاده و این مسئله‌ای عجیب است. اعتراض مردم بحرین به صورت مسالمت‌آمیز دنبال شده و افراد معترض مسلح نیستند.

به گزارش این روزنامه مکارم شیرازی همچنین خطاب به سران کشورهای عربستان و امارات گفته اضافه کرده حكام این كشورها باید بدانند كه این لشكر‌كشی برای آنها ارزان تمام نخواهد شد و آنها باید هزینه‌های بسیاری بپردازند.

روزنامه همشهری هم در مطلبی مرتبط از نامه شیعیان بحرین به آیت الله خامنه ای و شکایت از وضع موجود و سرکوب و کشتار شیعیان در این کشور خبرداد. همشهری نوشته که شیعیان بحرین در این نامه از آیت الله خامنه ای درخواست کرده اند تا نزد خدا برایشان دعا کند.

واکنش به جشن نوروز

بیشتر روزنامه های صبح امروز همچنین در صفحات نخست خود اخبار و گزارش هایی درباره برگزاری جشن نوروز از سوی دولت محمود احمدی نژاد را منعکس کرده اند.

آرمان در این باره از قول محمود احمدی نژاد نوشته در نوروز امسال سران چند کشور به نام جشن نوروز دور هم جمع می شوند و درباره عدالت، صلح، دوستی و زیبایی های اخلاقی باهم گفت و گو می کنند.

جام جم هم با پرداختن به همین موضوع از قول آقای احمدی نژاد نوشته البته امسال دعوت گسترده صورت نگرفته است اما امیدواریم در سال‌های آینده بتوانیم با برگزاری جشن نوروز با بسیاری از هیاهوهای مادی و جشن‌های سطحی مقابله كنیم زیرا جشن نوروز جشن كرامت و ارزش‌های الهی و انسانی است. جشن نوروز می‌تواند برای ملت ایران فرصتی در عرصه بین‌الملل باشد و از این طریق می‌توانیم فرهنگ، عشق و عدالتخواهی خود را به دنیا عرضه كنیم.

روزنامه هایی همچون مردم سالاری و تهران امروز اما از واکنش های مختلف چهره های سیاسی به برگزاری این جشن از سوی دولت در ایام نوروز پرداخته اند.

تهران امروز با انتشار نظر مخالفان برگزاری این جشن در بخشی از گزارش خود نوشته رئیس اداره سیاسی سپاه پاسداران كه روز سه شنبه دعوت از شاه اردن را محكوم كرده است، روز چهارشنبه موضوع جشن جهانی را مورد توجه قرار داد و گفت "با توجه به اینکه ملت های منطقه به ایران اسلامی به عنوان الگوی خود نگاه می کنند ما نباید اقداماتی را انجام دهیم که به این وجهه آسیب برسد و لذا باید در برگزاری جشن جهانی نوروز تامل و تجدید نظر صورت بگیرد. نوروز جشن باستانی و سنتی ایرانیان است و برگزاری آن در سطح داخلی با مشکلی روبه‌رو نیست ولی برگزاری آن به شکل جهانی در شرایط فعلی با توجه به لشکر کشی عربستان و امارات به بحرین و کشتار و حملات بی رحمانه قذافی به مردم لیبی باید در اعتراض به این کشتارها و واکنش به این جنایات تجدید نظر در برگزاری جشن جهانی نوروز صورت بگیرد."

راه های تحقق وحدت

آرمان در سرمقاله امروزش با انتشار یادداشتی از عبدالواحد موسوی لاری موضوع ایجاد وحدت در کشور را دستمایه کرده و نوشته برای ایجاد وحدت باید به دیدگاه‌‌های یكدیگر احترام گذاشت و دیدگاه‌‌ها و سلایق مختلف را به رسمیت شناخت و آن را تحمل كرد. باید واقعیت‌‌های جامعه را پذیرفت. وحدت، زمانی به وجود می‌آید كه برخورد‌های حذفی و غیرضروری نباشد و تنش در‌جامعه براساس برخی برخورد‌ها به وجود نیاید. وفاق بدون همفكری و گفتمان محقق نخواهد شد. هیچ موقع از اختلاف سلیقه نباید نگران نشد، چون اگر در عالم اختلاف سلیقه نباشد رشد و تكامل پیدا نمی‌شود.

وزیر کشور دولت محمد خاتمی در این مقاله همچنین نوشته باید در ایجاد وفاق و وحدت به عوامل ضدوحدت توجه كرد و به عوامل متضاد با همدلی و همسویی اندیشید، یعنی وقتی ما به عوامل جدایی و عوامل اختلاف و عوامل تفرق و عوامل تشتت توجه كنیم آن موقع است كه می‌فهمیم كه با كنار گذاشتن كدام یك از عوامل تشتت می‌توانیم دقیقاً به همدلی و همسویی برسیم. اگر اشخاص بدانند و بفهمند چه جایگاهی دارند و تلقی مردم از مواضع سیاسی آن‌ها چیست آن موقع خوب می‌فهمند كه آیا وقت اظهار اختلاف و اعمال سلیقه‌‌های مختلف ‌به صورت متضاد هست یا نه.

موسوی لاری با اشاره به این که "وحدت نیاز فعلی کشور است" در این مقاله اضافه کرده که همزبانی مسئولان و مردم موجب وفاق ملی می‌شود، اگر مسئولان در مسیر عدالت، آزادی، دانش، صلح و همزیستی حركت كند، ایجاد وحدت قطعی است. اگر در جامعه برای فرهیختگان ارزش قائل شوند و آنان را گرامی بدارند و به شخصیت‌‌های منتقد، انگ زده نشود، وفاق ملی به وجود می‌آید. باید اصل تكثر و تنوع در جامعه به رسمیت شناخته شود. رعایت اصول انسانی در هر جامعه‌ای وفاق را به همراه خواهد داشت.

تدوین طرح استیضاح دو وزیر

تهران امروز در گزارشی از مجلس خبرداده که در آخرین روزهای سال 1389 در راهروهای مجلس خبرهایی از تدوین طرح استیضاح وزرای نفت و صنایع و معادن به گوش می‌رسد.

این روزنامه نوشته طرح استیضاح مسعود میر كاظمی وزیر نفت در 9 محور توسط جمعی از نمایندگان مجلس در حال تدوین است كه عمده آنها مربوط به ضعف در اجرای پروژه‌های مهم نفتی و گازی كشور است. وضعیت ركود در پارس جنوبی و عقب ماندن 25 میلیارد دلاری سالانه از قطر، عدم پیشرفت پروژه‌ها در این منطقه به‌رغم تزریق پول، عدم بهره‌برداری از میادین مشترك گازی و كاهش تولید روزانه متوسط 72 هزار بشكه در روز و ... است.

به گزارش این روزنامه همچنین تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی استیضاح وزیر صنایع و معادن را در شش محور در دست بررسی دارند که كاهش ظرفیت تولیدی صنایع تا حد 20 درصد، عدم جدیت در پیگیری سهم صنایع از هدفمندی یارانه‌ها ، تولید غیررقابتی و به ورشكستگی كشیده شدن صنایع به دلیل گرانی حامل‌های انرژی، اعمال نظر و كاهش دستوری قیمت محصولات صنعتی بعد از هدفمند كردن یارانه‌ها و عدم توجه به مطالبات صنایع، تضعیف بنیه تولیدی كشور و برخورد غیر اصولی با نمایندگان و ایراد اتهام علیه منتقدین، رئوس مسایل و محورهای این طرح استیضاح است.

صدو حکم اعدام کمتر از 10 روز

جمهوری اسلامی اظهارات رییس دیوان عالی کشور درباره سرعت بخشیدن به صدور احکام اعدام برای مجرمان خطرناک را برجسته کرده و از قول او نوشته بر اساس دستور رئیس قوه قضائیه دیوان عالی كشور ملزم شده به پرونده افرار شرور و مجرمانی كه موجب اخلال در امنیت و آسایش مردم می‌شوند زودتر از موعد رسیدگی كند.

آیت الله احمد محسنی گرکانی گفته دیوان عالی كشور32 شعبه تخصصی دارد كه سه شعبه آن ویژه رسیدگی به پرونده‌های اشرار، جنایتكاران، متجاوزان، محاربین، سارقان و مجرمان خطرناك است و هم اكنون پرونده‌های رسیده از دادگاه كیفری با حكم اعدام در كمتر از 10 روز در دیوان عالی كشور رسیدگی می‌شود.

به گزارش جمهوری اسلامی رئیس دیوان عالی كشور همچنین در این اظهاراتش در پاسخ به برخی منتقدان که اظهار داشته‌اند "سرعت عمل دستگاه قضا موجب جلوگیری از دفاع متهمان می‌شود" گفته دفاع متهم یك ساعت یا چند ساعت است نه بیشتر چون جرم مجرمان خطرناك به وضوع روشن است.

آرزوی نو شدن

دنیای اقتصاد در سرمقاله امروزش نوشته نیاز به زاده شدن دوباره، پاك شدن از آلودگی‌ها و ناپاكی‌ها، فراموش كردن و اصلاح روش‌های اشتباه در زندگی در سال‌های سپری شده و شروع یك زندگی تازه در ژرفای وجود نوع بشر نهفته است.

محمد صادق جنان صفت با اشاره به نو شدن سال این نیاز به نو شدن را به اقتصاد ایران ربط داده و افزوده چند روز دیگر، این لحظه شگفت‌انگیز از راه می‌رسد و در آن واحد، همه ایرانیان در هر جای كره خاكی به‌ویژه در میهن عزیز، نوروز را به گرمی پذیرایی می‌كنند. در این دقایق، ایرانیان، آرزوهای نزدیك و دور و كوچك و بزرگ خود را در ذهن و جان خویش مرور می‌كنند. بدون چون و چرا، در میان همه آرزوها، یكی هم آرزوی كسب‌و‌كار است. ایرانیان – مثل مردم همه جای جهان – می‌دانند كه بدون كسب‌و‌كار پررونق، رسیدن به آرزوهای دیگر شدنی نیست یا به سختی ممكن می‌شود.

نویسنده مقاله سپس با بیان این که رونق کسب و کار ایرانیان به دولت هم بستگی دارد نوشته دولت مستقر در ایران، براساس قانون اساسی اختیارات گسترده‌ای برای سامان دادن به اقتصاد ملی، اقتصاد خانواده‌ها و اقتصاد بنگاه‌ها دارد و چگونگی استفاده از درآمد افسانه‌ای نفت نیز مزید بر علت شده و شرایط را پیچیده كرده است. آرزوی ایرانیان یكی هم باید این باشد كه مسوولان ارشد نهاد دولت، كسب‌و‌كار شهروندان و اقتصاد كلان را بر هر چیز دیگری از جمله اراده و خواست سیاسی خود ترجیح دهند. تحقق این آرزو در گرو آن است كه نهاد دولت برای اداره اقتصاد كشور به دانش روز و مدرن اقتصاد مجهز گردد و به جای طرح مباحث شعارگونه، احساسی و مبتنی‌بر اراده سیاسی، واقعیت‌هایی را لحاظ كند و توانایی‌های این سرزمین را در مسیر درست و برپایه علم و مطالعات كارشناسی به كارگیرد.

سرمقاله نویس دنیای اقتصاد در پایان این مقاله یادآور شده که اگر آرزو داریم در سال 1390، جوانان تحصیلكرده ولی بیكار نداشته باشیم، اگر آرزو داریم در سال‌های آتی تورم شتابان دسترنج ایرانیان را بر باد ندهد، اگر آرزو داریم كه رشد اقتصادی ایران دست كم به اندازه متوسط رشد كشورهای توسعه نیافته باشد و... باید آرزو كنیم كه مسوولان دولت به جای اینكه خواسته‌ها و آرمان‌‌هایشان را بر سازوكارهای اقتصادی تحمیل كنند، به دانش اقتصاد احترام بگذارند. اگر این اتفاق بیفتد، نوروز اقتصاد ایران را نیز به چشم خواهیم دید.

گزارش تفریق بودجه 87

آفرینش در یکی از گزارش های اصلی شماره امروزش نوشته گزارش کمیسیون برنامه و بودجه از تفریغ بودجه سال 87 در جلسه دیروز مجلس قرائت و تاکید شد که 42 بند و جزء احکام قانونی در این بودجه به طور کامل رعایت نشده است.

به نوشته این روزنامه این گزارش تصریح دارد که ماده واحده قانون بودجه سال 87 کل کشور دارای 58 بند و جزء بوده که در 16 بند و جزء احکام قانونی کاملا رعایت شده و در 42 بند و جزء احکام قانونی به طور کامل رعایت نشده است. به عبارتی دیگر در 28 موارد احکام ماده واحده کاملا رعایت شده و در 72 درصد موارد احکام ماده واحده به طور کامل رعایت نشده است.

بنا بر نوشته آفرینش در یکی از این موارد تخلف گزارش تفریغ بودجه تصریح دارد که هیات وزیران بدون داشتن اختیار قانونی لازم برای جابجایی اعتبارات و بر خلاف سیاست‌های بودجه‌ای مصوب قانونگذار، طی تصویب نامه‌ای به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور اجازه داده است که مبلغ 1100 میلیارد ریال از سرجمع اعتبارات دستگاه های اجرایی کشور و به صورت خارج از شمول به قانون محاسبات عمومی اختصاص دهد.

روزنامه ابرار هم با انتشار گزارشی مرتبط از تذکر یکی از اعضای کمسیون اقتصادی مجلس درباره افزایش تخلفات دولت در بودجه 87 نسبت به بودجه سال 86 خبرداده است.

به گزارش این روزنامه محمدرضا خباز نماینده كاشمر در ادامه جلسه علنى روز چهارشنبه مجلس پس از قرائت گزارش تفریغ بوجه 87 در صحن علنى با استناد به ماده 33 آیین نامه داخلى مجلس تذكر داد كه بر اساس گزارش دیوان محاسبات میزان تخلفات دولت در بودجه سال 87 بیشتر از تخلفات انجام شده در سال 76 بوده است و این موضوع نگران كننده است.

خباز با اشاره به انحراف 72 درصدی دولت در بودجه 87 گفته متاسفانه این موضوع نشان مى دهد كه سال به سال جریان انحراف از قانون بدتر مى شود و این نشاندهنده آن است كه روش ما درباره تخلفات از بودجه درست نیست و به جاى اینكه امور را اصلاح كنیم و دولت خودش را جمع و جور كند و تخلفات را كمتر كند همچنان به تخلفات خود ادامه مى دهد. من نگرانم كه تخلفات دولت در بودجه سال 88 بیشتر از سال 87 باشد و هیئت رئیسه و رئیس مجلس باید تدبیرى براى این موضوع بیندیشند.

به نوشته ابرار علی لاریجانی رییس مجلس هم در پاسخ به این تذکر گفته به هر حال تذكر شما نیز پیگیرى مى شود.

0 comments:

ارسال یک نظر