فیلترشکن برای دسترسی به مطالب و برنامههای بیبیسی فارسی
فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی به صورت آنلاين
فيلتر شکن برای تماشای برنامه های تلويزيون فارسی بی بی سی در ايران
فيلتر شکن برای دسترسی به متن و تصاوير وبسايت فارسی بی بی سی
آخرين خبرهای بی بی سی را روی موبایل خود بشنويد
از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-100118_bulletin_download_for_emailnews.shtml
نامه فاطمه کروبی به رهبر ایران: پسرم را شکنجه کردهاند
همسر مهدی کروبی در نامهای سرگشاده به آیتالله علی خامنهای، با توصیف برخوردهایی که در مدت بازداشت با علی کروبی صورت گرفته است، خواهان جلوگیری از بدرفتاری با بازداشت شدگان جوان شد.
فاطمه کروبی در این نامه که روز ۲۴ بهمن (۱۳ فوریه) در سایت سحام نیوز (پایگاه رسمی حزب اعتماد ملی) منتشر شده است، با اشاره به "ضرب و جرح شدید" فرزند خود یادآور شد که عاملان "شکنجه"، علی کروبی را تهدید به انجام "فعلی" کرده اند که مجازات ارتکاب آن در قانون مجازات اسلامی مرگ است.
این نامه در شرایطی منتشر می شود که مهدی کروبی، پس از انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد از مسئولان نظام خواسته بود به اظهارات برخی از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات ایران که می گویند در دوران بازداشت به آنها تجاوز جنسی شده است، رسیدگی کنند.
علی کروبی در جریان راهپیمایی ۲۲ بهمن در تهران و در حالی که قصد دفاع از پدر خود در مقابل تهاجم افراد لباس شخصی و مأموران امنیتی را داشت، بازداشت شد.
"در هنگام شکنجه از او فیلم گرفته اند"
فاطمه کروبی در نامه خود به آیت الله خامنه ای نوشته که فرزند او پس از دستگیری به مسجد "امیر المومنین" انتقال یافته و آنجا کتک خورده است، اما پس از آشکار شدن هویت او برای دستگیر کنندگان، آنان با کسب اجازه از مسئولان ارشد خود، وی را از جمع جدا کرده و با شدت بیشتری مورد ضرب و جرح قرار داده اند.
وی به هویت نیروهای دستگیر کننده فرزندش اشاره نکرده، اما از آنان تحت عنوان "اوباش هایی که در لباس ضابطان قرار گرفته اند" یاد کرده است.
خانم کروبی افزوده است: "آنان در کنار ضرب و جرح شدید فیزیکی علی با به کارگیری سخیف ترین و زشت ترین الفاظ نسبت به فاطمه و مهدی کروبی او را تحت فشار روحی قرار دادند و در قبال اعتراض علی نسبت به آن اهانت ها و شکستن حرمت مسجد، نه تنها خشونت فیزیکی و زبانی را افزایش دادند، بلکه این مرد ۳۷ ساله را در خانه خدا تهدید به … کردند – مجازات ارتکاب آن فعل در قانون مجازات اسلامی مرگ است".
خانم کروبی با ذکر این که "خدا می داند این جماعت وقیح با دست بازی که دارند بر سر جوانان کم سن و سال این کشور چه آورده و می آورند"، خاطرنشان کرده که مأموران در هنگام "شکنجه" از فرزندش فیلم گرفته اند.
به نوشته این فعال اصلاح طلب، مدتی پس از بازداشت علی کروبی، دستور انتقال او به "پایگاه خیابان شهید مطهری" به مأموران رسیده و در این پایگاه با وی رفتار بهتری صورت گرفته و مورد درمان واقع شده است، اگرچه در پی دریافت دستور انتقال، "مامور شکنجه" ضمن اظهار تاسف گفته است: "اگر ۲۴ ساعت دیگر اینجا بودی جنازه ات را تحویل می دادم".
همسر مهدی کروبی با بی فایده دانستن تظلم به قوه قضائیه و مجلس، از رهبر جمهوری اسلامی خواسته است: "تا دیر نشده به دادخواهی فرزندان بی نام و نشان این کشور به ویژه دستگیر شدگان جوان اخیر برسید".
وی از آیت الله خامنه ای تقاضا کرده که از مسئولان قضایی به خاطر عدم رسیدگی به "جنایت آمران و عاملان اصلی جنایات کهریزک و سایر بازداشتگاه ها" بازخواست کند و ادامه داده است: "اگر به دستور بجای جنابعالی در قبال کهریزک به درستی عمل کرده بودند، امروز قطعا شاهد تکرار مجدد آن نبودیم."
در پی تظاهرات اعتراضی پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران، بسیاری از دستگیر شدگان به بازداشتگاه "کهریزک" در جنوب تهران انتقال یافتند و به گفته مخالفان دولت، در آنجا مورد شکنجه و بدرفتاری قرار گرفتند.
با وجود تکذیب اولیه بدرفتاری با زندانیان کهریزک توسط مسئولان قضایی، این بازداشتگاه در ۶ مرداد ۱۳۸۸ و به علت "استاندارد نبودن" به دستور آیت الله خامنه ای تعطیل شد.
مقام های رسمی ایران، بعدها مرگ دست کم سه تن از بازداشت شدگان در این مکان بر اثر بدرفتاری مأموران را تأیید کردند.
جبهه مشارکت: افزایش راهپیمایان به دلیل حضور سبزها بود
جبهه مشارکت ایران اسلامی با صدور بیانیه ای "تفاوت چشمگیر" حاضران در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال با سال های گذشته را ناشی از حضور هواداران جنبش اعتراضی در این راهپیمایی دانست.
این حزب اصلاح طلب، امروز ۲۴ بهمن (۱۳ فوریه) از حضور حامیان جنبش سبز در راهپیمایی و "همراهی با رهبران این جنبش" قدردانی کرد نوشت: "حضور گسترده نیروهای امنیتی و انتظامی موجب محدودیت استفاده از نماد سبز توسط حامیان و هواداران [جنبش اعتراضی] شد".
بیانیه جبهه مشارکت در حالی صادر می شود که در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، خیابان های اصلی محل برگزاری راهپیمایی عمدتا در تصرف هواداران دولت بود و مخالفان، امکان اعلام حضور گسترده در این خیابان ها را نیافتند.
جبهه مشارکت با اشاره به "اقدامات امنیتی گسترده، اعمال محدودیت شدید بر اینترنت، قطع ارتباط تلفن های همراه و اعمال محدودیت بر تهیه و ارسال خبر توسط خبرنگاران خارجی دعوت شده" پیش و حین برپایی راهپیمایی، این اقدامات را نشانه هایی از نگرانی دولت و حامیانش از "اقتدار روز افزون جنبش سبز" ارزیابی کرد.
این حزب در ادامه با اشاره به "خشونت ورزی حامیان دولت"، به حمله "نیروهای انتظامی باتوم به دست و لباس شخصی های تحت حمایت آنها" به رهبران اصلاح طلب در جریان راهپیمایی اعتراض کرد و افزود: "تعهد اعضای آگاه و هشیار جنبش سبز به پرهیز از هر رفتاری که پیامد آن بروز خشونت باشد موجب شد آنان که بهانه جویی می کردند تا با سرکوب خشن، مردم را به حاشیه برانند در هدف خود ناکام بمانند."
نویسندگان بیانیه از مسئولان حکومتی خواسته اند با ارزیابی "انبوه جمعیتی که به دعوت جنبش سبز بر جمعیت سنتی راهپیمایان این روز افزوده شد"، وجود اعتراض و بحران در کشور را به رسمیت بشناسند.
نویسندگان همچنین، از دست اندرکاران جمهوری اسلامی خواسته اند راه حل های "برون رفت از بحران" را بر اساس پیشنهادات رهبران جنبش سبز در دستور کار قرار دهند.
هم مقامات حکومت ایران و هم رهبران مخالفان دولت در روزهای قبل از ۲۲ بهمن از هواداران خود دعوت کرده بودند که در راهپیمایی سالگرد انقلاب ایران شرکت کنند.
در جریان مراسم صبح روز ۲۲ بهمن، محمد خاتمی و مهدی کروبی که قصد شرکت در راهپیمایی را داشتند مورد حمله مأموران لباس شخصی و نیروی ویژه قرار گرفتند و زهرا رهنورد، همسر میرحسین موسوی هم توسط ماموران لباس شخصی مضروب شد.
افراد لباس شخصی و مأموران یگان ویژه، همچنین با محاصره میرحسین موسوی، مانع از حضور او در جمع راهپیمایان شدند.
گزارش یونسکو از حمله به دانشگاهیان و فرهنگیان در ایران
سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) با انتشار گزارشی، از حملات صورت گرفته علیه دانشجویان، معلمان و استادان دانشگاه در ۳۲ کشور از جمله ایران انتقاد کرد.
در این گزارش که به فشارهای اعمال شده علیه فضاهای آموزشی، دانشگاهیان و فرهنگیان در سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ میلادی اختصاص دارد، مواردی از کشتار، شکنجه، بازداشت، مجازات های خودسرانه و ممانعت از تحصیل در کشورهایی مانند ایران، افغانستان، پاکستان، هند و تایلند برشمرده شده است.
در بخش مربوط به ایران، به حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری در خردادماه گذشته اشاره شده و از جمله از کشته شدن چند تن از دانشجویان در جریان این حوادث سخن به میان آمده است.
در این گزارش به نقل از خبرگزاری رویترز آمده است که در جریان حمله ۲۴ خرداد ۱۳۸۸ مأموران بسیج به خوابگاه دانشگاه تهران، ۳ دانشجوی پسر و یک دانشجوی دختر کشته شده و اتاق های دانشجویان به آتش کشیده شده است.
گزارش یونسکو همچنین به حمله مأموران مجهز به باتوم و گاز اشک آور به خوابگاه گلشن دانشگاه امیرکبیر تهران اشاره کرده و نوشته است که در جریان حمله ای مشابه به دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز یک دانشجوی دختر به شدت مضروب و دست کم یک دانشجوی دیگر کشته شده است.
گزارش های مربوط به حملات خشونت آمیز نیروهای امنیتی به محیط های دانشگاهی در شیراز، اصفهان، تبریز، بندرعباس و مشهد بخش دیگری از گزارش یونسکو را تشکیل می دهد.
در این گزارش همچنین آمده است که ۷۰ استاد دانشگاه در روز ۴ تیر ۱۳۸۸ پس از دیدار اعضای انجمن اسلامی استادان دانشگاه با میرحسین موسوی، یکی از رهبران مخالفان دولت ایران بازداشت شده اند.
اتهامات امنیتی
در بخش های دیگری از گزارش یونسکو به زندانی شدن کامیار و آرش علایی، پژوهشگران شناخته شده بین المللی در زمینه ایدز اشاره شده است که به برقراری تماس با دشمن متهم شده بودند.
همچنین بازداشت هاله اسفندیاری و کیان تاج بخش، دو دانشگاهی ایرانی - آمریکایی و متهم شدن آنها به اتهامات امنیتی در گزارش یونسکو مورد اشاره قرار گرفته است.
محکومیت فرزاد کمانگر، معلم و فعال حقوق بشر کرد به اعدام به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و محکومیت یاسر گلی، فعال حقوق بشر و دبیر کل اتحادیه دانشجویان کرد دانشگاه های ایران به تحمل ۱۵ سال حبس به اتهام داشتن ارتباط با سازمان های غیر قانونی کرد، از جمله موارد دیگری است که در گزارش مذکور آمده است.
در این گزارش همچنین به بازداشت و بدرفتاری با بیش از ۴۰ تن از اعضای گروه "دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب" در جریان حوادث مربوط به روز دانشجوی سال ۱۳۸۶ اشاره شده است.
برخورد با معلمان
بخش دیگری از این گزارش به محدودیت هایی اشاره دارد که علیه معلمان معترض به وضعیت کاری خود در ایران اعمال شده است.
بر اساس این گزارش، ۹ معلم به دلیل شرکت در اعتراضات سراسری معلمان علیه شرایط کاری در پائیز سال ۱۳۸۶ به مجازات هایی مانند تبعید و کسر حقوق محکوم شدند.
همچنین گزارش هایی به یونسکو رسیده است مبنی بر اینکه حدود ۷۰۰ تن از معلمانی که در جریان اعترضات شناسایی شده بودند با کسر حقوق، ۸۶ نفر از آنها با تعلیق و ۳۹ نفر دیگر با منع تدریس مواجه شده اند.
محکوم شدن چند دانشجوی دانشگاه امیرکبیر تهران به تحمل حبس به اتهام اهانت به اسلام و روحانیت از طریق انتشار یک نشریه دانشجویی، موضوع دیگری است که در گزارش یونسکو آمده است.
بنا بر این گزارش، این دانشجویان اتهامات خود را رد کرده بودند و گفته می شد که نشریه مذکور توسط تندروها جعل شده است.
موضوع "ستاره دار" کردن دانشجویان فعال در زمینه سیاسی که باعث بازماندن تعدادی از آنها از ادامه تحصیل شده است هم در گزارش یونسکو مورد توجه قرار گرفته است.
0 comments:
ارسال یک نظر