همزمان با ناآرامی ها و تجمع های اعتراضی که در کنار تظاهرات رسمی سالگرد انقلاب ایران اتفاق افتاد، گروهی از ایرانیان ناراضی در شهر های مختلف جهان، تجمع های اعتراضی برگزار کردند.
جمعی از ایرانیان مقیم لندن روز پنجشنبه ۲۲ بهمن در مقابل سفارت ایران در لندن تجمع کردند. تجمع کنندگان که از گروه های مختلف مخالف تشکیل شده بودند خواهان آزادی زندانیان سیاسی و دانشجویان زندانی شدند و اعتراض اصلی شان به سیاست های آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران بود.
به گزارش خبرنگار بی بی سی، تعداد شرکت کنندگان نسبت به تجمع های نه ماه گذشته که به مناسب های مختلف در مقابل سفارت ایران در لندن برگزار شده، بیشتر بود.
بیشتر تظاهر کنندگان پرچم های سبز و شمع های روشن در دست داشتند و دیوارهای مقابل سفارت سبز رنگ شده بود.
معترضان پلاکاردها و تصویرهایی از صحنه های اعتراض های پس از انتخابات و کشته شده های چند ماه اخیر را در دست داشتند.
اعتراض ایرانیان مقیم سوئد
در شهرهای مختلف سوئد هم روز پنجشنبه ۲۲ بهمن (۱۱ فوریه) تجمع هایی برگزار شد، که گسترده ترین آن تجمع ایرانیان در شهر استکهلم بود.
مهرداد درویش پور، استاد دانشگاه در سوئد به بی بی سی گفت که جمعیتی از گروه های مختلف با مشعل های روشن در سرمای شدید در میدان مرکزی استکهلم جمع شده بودند.
به گفته آقای درویش پور، در این مراسم چهار تن از نمایندگان احزاب پارلمانی سوئد شرکت داشتند و سخنرانی کردند.
شرکت کنندگان در این تجمع از سوئد و سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواستند تا در رابطه با سرکوب مردم، فشار سیاسی به دولت ایران را بیشتر کنند. شرکت کنندگان در این تجمع خشونت های اعمال شده نسبت به مردم معترض به ویژه در روز ۲۲ بهمن را محکوم کردند.
همچنین گروه دیگری از ایرانیان مقیم سوئد از ظهر روز ۲۲ بهمن (۱۱ فوریه) در مقابل ساختمان سفارت ایران در شهر استکهلم تجمع کردند.
هدف اصلی این فراخوان که از دو ماه پیشتر در رادیو های محلی سوئد و سایت های اینترنتی منتشر شده بود، درخواست برای متوقف کردن اعدام ها و سرکوب مردم بوسیله دولت ایران بوده است.
به گفته شاهدان عینی، پلیس شهر استکهلم حضور فعالی درمحل داشته و حتی برای جلوگیری از ورود تظاهر کنندگان به محوطه سفارت از گاز اشک آور استفاده کرده است.
داود، یکی از شرکت کنندگان در این تجمع به بی بی سی گفت که تجمع امروز، یک تجمع مسالمت آمیز بود.
او در باره دخالت ماموران پلیس و استفاده از گاز اشک آور گفت که تظاهرکنندگان با شنیدن خبرهایی از ایران خشمگین شدند و وقتی گروهی از آنها قصد ورود به محوطه سفارت را داشتند با پرتاب گاز اشک آور از سوی پلیس سوئد روبه رو شدند.
تابستان گذشته هم یک بار سفارت ایران در استکهلم از سوی مخالفان مورد حمله قرار گرفت که با واکنش دولت ایران رو به رو شد. وزارت امور خارجه این کشور در اعتراض، سفیر سوئد در تهران را احضار کرد.
در ماه های پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، هر بار که در داخل ایران تظاهرات اعتراض آمیز مخالفان دولت برگزار شده، ایرانیان مقیم سایر کشورها هم با تجمع در مقابل دفاتر سفارت های ایران در کشورهای مختلف، به سرکوب معترضان اعتراض کرده اند.
تغییر محل تجمع معترضان در ایتالیا
ایرانیان مقیم شهر رم ، پایتخت ایتالیا هم برای همراهی با معترضین دولت ایران تجمعی در یکی از میدان های مهم این شهر برگزار کردند.
رضا گنجی، روزنامه نگار ساکن رم به بی بی سی گفت که با وجود اینکه مجوز برگزاری این تجمع در مقابل سفارت ایران در رم از دوم فوریه صادر شده بود، اما مسئولین به طور ناگهانی محل برگزاری تجمع را تغییر دادند.
او گفت که توضیحی در باره دلیل این تغییر داده نشده، اما احتمال داد که تصمیم درباره تغییر محل تجمع در پی حمله گروهی به سفارت ایتالیا در تهران گرفته شده باشد.
دو روز پیشتر، وزیر امور خارجه ایتالیا از حمله گروهی "از شبه نظامیان وابسته به دولت ایران" به سفارت این کشور در تهران خبر داد. خبرگزاری های رسمی ایران هم خبری از تجمع گروهی از دانشجویان در مقابل سفارتخانه ها ی ایتالیا و فرانسه منتشر کردند.
رضا گنجی گفت که شاید این مساله به این دلیل بوده که دولت ایتالیا در هفته گذشته در راس اخبار همراهی با معترضین قرار گرفته و شاید به این دلیل نمی خواهد در مقابل دولت ایران قرار گیرد.
گروهی از شرکت کنندگان در تجمع درحالی که لباس های سفیدی پوشیده بودند، طناب دار به گردن انداخته بودند و روی لباس هایشان شعارهایی بر ضد اعدام و شکنجه نوشته شده بود.
سخنرانی محمد رضا حیدری در نروژ
در شهر اسلو، پایتخت نروژ هم تجمع اعتراض آمیزی در مقابل پارلمان این کشور برگزار شد. در این مراسم محمد رضا حیدری، دیپلمات مستعفی دولت ایران و سه تن از نمایندگان پارلمان نروژ سخنرانی کردند.
آقای حیدری، دیپلمات دولت ایران در نروژ بود که چندی پیش در اعتراض به برخورد دولت ایران با معترضان از سمتش استعفا داد.
رحمان ساکی، سخنگوی کمیته حمایت از مبارزات مردم ایران در نروژ درباره مراسم گفت که این اولین سخنرانی محمد رضا حیدری در جمع ایرانیان معترض به دولت ایران بوده است و "با استقبال شرکت کنندگان" رو به رو شد.
آقای ساکی همچنین درباره سخنرانی سه تن از نمایندگان پارلمان نروژ به بی بی سی گفت: "این نمایندگان گفتند که قصد دارند به دولت نروژ فشار بیاورند تا سیاست گفت و گو را کنار بگذارند و به شکل عملی مردم ایران را حمایت کند."
یک روز پیشتر، همزمان با برگزاری جشنی در سفارت ایران در اسلو، گروهی از معترضان که در مقابل این سفارتخانه تجمع کرده بودند، قصد ورود به ساختمان سفارت را داشتند که به دخالت پلیس اسلو منجر شد.
ایرانیان معترض در خیابان کانت برلین
در چند شهر آلمان هم تجمع هایی در اعتراض به برخورد دولت ایران با معترضان و اعتراض به وضعیت حقوق بشر در این کشور برگزار شد.
جمعی از دانشجویان و ایرانیان معترض به دولت ایران در خیابان کانت برلین اجتماع کردند.
سهراب مختاری نویسنده و عضو شبکه جوانان ایرانی مقیم اروپا درباره این تجمع به بی بی سی گفت که با وجود بارش برف بیش از هشتصد نفر در این اجتماع حضور داشتند.
به گفته آقای مختاری در اعتراض به وضعیت "اسفناک" حقوق بشر در ایران سخنرانی هایی برگزار شد.
دو شب پیشتر همزمان با برگزاری جشن سالگرد انقلاب در سفارت ایران در برلین، ایرانیان معترض در مقابل این سفارتخانه تجمع کردند.
آقای مختاری گفت که پلیس برلین اجازه نداد که بلندگو های تجمع کنندگان به طرف ساختمان سفارت ایران باشد.
سهراب مختاری، فرزند محمد مختاری، نویسنده و مترجم ایرانی است. بیش از ده سال پیش محمد مختاری بوسیله گروهی از نیروهای وزارت اطلاعات ایران که از سوی دولت این کشور " نیروهای خودسر" نامیده شدند، به قتل رسید.
0 comments:
ارسال یک نظر