افزایش نگرانی های ایران
کشورهای عضو سازمان صادرکنندگان نفت، اوپک، در مورد تعیین سقفی جدید برای تولید نفت خام توافق کردند که حدود روزانه ۶ میلیون بشکه بالاتر از سقف قبلی است. همزمان رستم قاسمی، وزیر نفت جمهوری اسلامی مدعی شد که نماینده عربستان به او اطمینان داده، درصورت تحریم نفتی ایران، عربستان کمبود نفت را جبران نخواهد کرد.
پیشتر عربستان سعودی اعلام کرده بود که اگر کشورهای غربی به دلیل گسترش تحریمها علیه جمهوری اسلامی، با کمبود نفت روبرو شوند، این کشور برای جبران کمبودها آمادگی دارد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، نشست کشورهای عضو اوپک روز چهارشنبه در وین به ریاست دوره ای ایران برگزار شد.
بنابر توافق اعضا، میزان تولید روزانهی کشورهای عضو ۳۰ میلیون بشکه خواهد بود که شش میلیون بشکه بیشتر از سقف رسمی قبلی است.
عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، کویت، عراق، ایران، لیبی، نیجریه، الجزایر، اکوادور، آنگولا و ونزوئلا ۱۲ عضو اوپک هستند.
درخواست عربستان سعودی برای افزایش سقف تولید در اجلاس پیشین اوپک در ماه ژوئن توسط سایر اعضا رد شد، اما عربستان و همپیمانانش در حاشیه جنوبی خلیج فارس به اضافه تولید برای جبران کمبود نفت در بازار ادامه دادند. این کمبود عمدتا از توقف صادرات نفت لیبی ناشی می شد.
این در حالی ست که در ماههای گذشته، به دلیل توقف صادرات نفت لیبی، کشورهای عضو اوپک عملا همین میزان نفت را تولید میکردند. در حال حاضر لیبی روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت تولید میکند.
نگرانی های جمهوری اسلامی
پیش از آغاز کنفرانس اوپک در روز چهارشنبه (۱۴ دسامبر/۲۳ آذر) رستم قاسمی، وزیر نفت جمهوری اسلامی، در پاسخ به خبرنگاری که پرسیده بود، آیا با رساندن تولید نفت به مرز ۳۰ میلیون در روز موافقید، گفته بود: "فعلا بحث ۳۰ میلیون مطرح نیست، بلکه بازار مهم است و باید ببینیم، کشش بازار چیست."
یکصد و شصتمین نشست وزارتی اوپک با سخنرانی رئیس دورهای آن، رستم قاسمی آغاز شد. قاسمی به نوسانات بازار جهانی نفت در شش ماه گذشته اشاره کرد و گفت: "در حال حاضر چالش مهم پیش روی بازار نفت رویارویی با بیثباتی بسیاری زیادی است که رشد اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار داده است."
پاسدار رستم قاسمی پیش از آغاز کنفرانس در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت که در دیدار روز سهشنبهی خود با علی النعیمی، وزیر نفت عربستان سعودی به توافق رسیدهاند که روابط دو کشور را در زمینهی انرژی گسترش دهند.
قاسمی ضمن تاکید بر اینکه ایران روابط خوبی با عربستان سعودی دارد گفت، النعیمی به او اطمینان داده است که کشورش مایل نیست، در صورتی که آمریکا و اروپا صنایع نفتی ایران را تحریم کنند، کمبود نفت جهانی حاصل از تحریمها را جبران کند.
خبرگزاری رویترز مینویسد که وزیر نفت عربستان سعودی این ادعای قاسمی را نه تایید و نه رد کرده است.
پیشتر عربستان سعودی اعلام کرده بود که اگر کشورهای غربی به دلیل گسترش تحریمها علیه جمهوری اسلامی با کمبود نفت روبرو شوند، این کشور برای جبران کمبودها آمادگی دارد.
ایران روزانه ۴۵۰هزار بشکه نفت خام به اروپا صادر میکند. مهمترین خریداران اروپایی نفت ایران، ایتالیا و اسپانیا هستند.
قاسمی چند روز پیش در یک نشست خبری گفته بود که "تحریم ما، بازار نفت جهانی را به هم میزند". او مدعی شد که تهران نگران تحریمهای جدید نیست، زیرا برای "۱۸ درصد نفت صادراتی به اروپا جایگزین دارد."
اجلاس امروز، دومین و آخرین اجلاسی بود که ایران به عنوان رئیس دوره ای سازمان صادرکنندگان نفت، ریاست آن را به عهده داشت.
در نشست روز چهارشنبهی اوپک، وزیر نفت عراق به عنوان رئیس دورهای آیندهی اوپک انتخاب شد. ریاست ایران با آغاز سال نوی مسیحی به پایان میرسد.
0 comments:
ارسال یک نظر