پدر ضیاء نبوی: برای پسرم احساس امنیت نمی کنیم

طی روزهای اخیر بیش از ده نفر از زندانیان سیاسی-امنیتی از زندان کلینیک اهواز به زندان مخوف کارون اهواز منتقل شده اند و پدر ضیا نبوی در این خصوص ابراز نگرانی کرده است.

به گزارش جرس، انتقال این زندانیان سیاسی به زندان کارون موجب نگرانی و گمانه زنی درباره احتمال بازگرداندن ضیا نبوی و باقی زندانیان سیاسی شهر اهواز از زندان کلینیک به زندان کارون شده است.

سید ضیا نبوی،عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت و دانشجوی ستاره دار هم اکنون در زندان کلینیک اهواز به سر میبرد که نسبت به زندان مخوف کارون اهواز که پیش از این در ان نگهداری میشد ، وضعیت بهتری دارد. هم اکنون این نگرانی تشدید شده است که ضیا نبوی و دیگر زندانیان سیاسی شهر اهواز مجددا به زندان کارون اهواز منتقل شوند شوند.

علی رغم اینکه زندان کلینیک اهواز از امکاناتی نظیر وسایل خنک کننده و یخچال برخوردار نیست و در دو ماه اخیر فقط یکبار زندانیان امکان خرید میوه از فروشگاه آن را داشته اند، اما تراکم زندانی ها در زندان کلینیک نسبت به زندان کارون بسیار کمتر بوده و برخورد مسئولان زندان با ضیا نبوی و دیگر زندانیان سیاسی و خانواده آنها مناسب میباشد و از برخوردهای زننده مسئولان زندان کارون و حفاظت زندان کارون با آنها خبری نیست.

در اردیبهشت ماه سال جاری، انتشار نامه تکان دهنده ای از سید ضیا نبوی، دانشجوی ستاره دار، خطاب به محمدجواد اردشیر لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، درباره وضعیت زندان کارون اهواز، موجب شد که زندان کارون اهواز برای مدتی به مرکز توجهات تبدیل شود. در آن زمان، گزارش های متعددی درباره وضعیت کارون منتشر شد.

ضیا نبوی در نامه اش بدون آنکه به جزئیات پرونده ی خود و اعتراضش به حکم زندان و تبعید به دلیل فعالیت های مدنی در شورای دفاع از حق تحصیل اشاره کند، تنها به شرح شرایط حاکم بر کارون پرداخته بود و به عنوان یک شاهد عینی گزارشی از بند ۶ این زندان ارائه کرده بود. او در این نامه به ازدحام و تراکم بسیار بالای زندان اشاره کرده بود، به صورتی که نه تنها تعداد زیادی کف خواب هستند، بلکه حدود یک سوم از زندانیان این بند حیاط خواب بوده و شبانه روز در حیاط به سر می برند. این تراکم جمعیت علاوه بر اینکه باعث شده بود که اصل تفکیک جرایم رعایت نشود، وضعیت بهداشتی اسفناکی را به وجود آورده بود. ضیا نبوی در نامه اش وضعیت این زندان را "ورای حد تقریر" خوانده بود و تصویری از مرز زندگی انسانی و حیوانی ارائه داده بود که رقابت بر سر مایحتاج اولیه زندگی بتدریج زندگی افراد را از محتوای انسانی تهی می سازد و به خلق و خوی حیوانی نزدیک می کند.

پس از چندی ضیا نبوی به همراه ۲۵ زندانی سیاسی/امنیتی دیگر از آن زندان به زندان کلینیک اهواز منتقل شدند، اما زندان کارون با تراکم بسیار بالای جمعیت و وضعیت وخیم بهداشتی ناشی از این ازدحام همچنان برقرار ماند. پس از این انتقال، ضیا نبوی و تعدادی دیگر از این زندانیان در تماس هایی که با خانواده هایشان داشتند از شرایط مطلوب تر زندان جدید، از جمله تراکم کمتر افراد و بهداشت بالاتر سخن گفتند. پدر ضیا نبوی نیز وضعیت مطلوب تر فرزندش در این زندان و برخورد مناسب تر و محترمانه ی مسوولین زندان کلینک را تایید کرد.

در روزهای اخیر، بدون هیچ توضیحی، بیش از ده زندانی سیاسی از زندان کلینیک به زندان کارون بازگردانده شده اند. در رابطه با احتمال بازگرداندن ضیا نبوی به زندان کارون ،پدر وی می گوید که در تماس تلفنی فرزندش از زندان کلینیک درباره ی احتمال انتقال وی پرسیده که ضیا آن را شایعه خوانده است. با این وجود پدر ضیا نبوی همچنان از این احتمال ابراز نگرانی می کند. انتقال ناگهانی تعدادی از زندانی ها در کنار ابهام درباره ی دلیل بازگرداندن این افراد و مشخص نبودن معیاری که بر اساس آن این افراد از میان ۲۵ نفر به کارون عودت داده شده اند به نگرانی ها درباره وضعیت سایر زندانیان باقی مانده در زندان کلینیک دامن زده است.

همزمان پدر ضیا نبوی، دانشجویِ محروم از تحصیلِ زندانی در تبعید، پیرامون اخبار منتشره مبنی بر عودت تعدادی از زندانیان سیاسی که به دلیل شرایط نامناسب زندان کارون اهواز به زندان دیگری منتقل شده بودند گفت:"من دو روز پیش تلفنی با ضیا حرف زدم و او گفت که شایعی در زندان پیچیده که می خواهند ما را دوباره به کارون برگردانند.اگر دوباره منتقلش کنند آنجا مصیبت است، دوباره پسرم دچار دردسر می شود. من خیلی نگرانم. اگر او را به آنجا برگردانند احساس امنیت برای ضیا نمی کنم."

به گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، پدر این زندانی در گفتگو با این پایگاه حقوق بشری گفته است "بعضی از خبرها حاکی از این است که تعدادی از زندانیان سیاسی زندان کارون اهواز که به دلیل شرایط اسفبار این زندان به زندان دیگری منتقل شده بودند مجددا به کارون باز گردانده شده اند. در میان زندانیان سیاسی زندان کارون اهواز ضیا نبوی، دانشجوی محرم از تحصیل با حکم ۱۰ سال زندان در تبعید وجود داشت. کسی که از زندان اوین به آنجا تبعید شده بود ماهها پس از انتقالش به کارون، نامه ای تکان دهنده خطاب به سید جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه درباره وضعیت ضد انسانی زندان کارون اهواز نوشت که به دنبال نوشتن این نامه او و بقیه زندانیان سیاسی کارون به زندان کلینیک در اهواز منتقل شدند. زندانی که به گفته خانواده های زندانیان سیاسی به مراتب بهتر از زندان کارون است. حالا با وجود این شایعه نگرانی های زندانیان و خانواده های آنها دوباره آغاز شده است."

پدر ضیا نبوی به کمپین گفت: "زندان کلینیک خوب است، مسولانش آدم های خوبی هستند، برخوردشان همیشه خوب بوده است. ما چند بار توانستیم آنجا با ضیا ملاقات کنیم.هم ما راضی هستیم و هم ضیا. ولی در زندان کارون ما هیچ وقت نتوانستیم ملاقات درست و حسابی با ضیا داشته باشیم. برخورد مسولانشان هم با ضیا و ما نامناسب بود. اگر بخواهند برشان گردانند خیلی وحشتناک است."

ضیا نبوی در بخشی از نامه خود با عنوان " آقای لاریجانی! اینجا زندان کارون اهواز است، مرز میان زندگی انسانی و حیوانی" در باره شرایط غیر انسانی و قانونی زندان کارون اهواز نوشته بود: "آنچه در این جا می گذرد حقیقتا "ورای حد تقریر" است و قابل بازنمائی نیست! من چنین وضعیتی را نه پیش از این تجربه کرده بودم و نه جائی خوانده یا شنیده بودم. شاید بتوان گفت که همه ی مصیبت های اینجا از این نکته بر می خیزد که انسان در یک محیط بسیار کوچک و بسته و به غایت آلوده با شمار زیادی از انسان های متفاوت و نامتناجس مواجه است و مجبور است تمامی لحظات خود را در چنین وضعیتی بگذراند. واقعا برای خودم هم جای سوال است که چگونه می توان توصیف کرد جایی را که حتی هوای سالمی برای تنفس و یا چند متر فضای خالی برای قدم زدن وجود ندارد! در این چند ماهی که در این زندان به سر می برم گاهی وقتی افکار و رفتارم را در طول شبانه روز مرور می کنم به نتایج عجیبی می رسم، احساس من این است که کم کم زندگی ام از محتوای انسانی تهی می شود…"

0 comments:

ارسال یک نظر