پس از انتخابات نیروهای امنیتی و لباس شخصی چندین بار به دانشگاهها در تهران و چند شهر دیگر حمله کردند.
غلامرضا انصاری، رییس کل دادگستری اصفهان می گوید پرونده بیست نفر از بازداشت شدگان حوادث دانشگاه صنعتی اصفهان به دادگاه تجدید نظر فرستاده شده و پرونده بیست نفر دیگر هم در دادگاه انقلاب در حال رسیدگی است.
آقای انصاری در گفتگو با خبرگزاری دانشجویان ایران گفته است که حکم 20 نفر از دانشجویان صادر شده و محکومان به رای صادر شده اعتراض کرده اند برای همین پرونده آنها به دادگاه تجدید نظر فرستاده شده و پرونده بیست نفر دیگر نیز در دادگاه انقلاب در دست بررسی است.
رئیس دادگستری اصفهان به زمان بازداشت و اتهام این افراد اشاره ای نکرده است اما به نظر می رسد اشاره او به دانشجویانی است که در روز ۲۴ خرداد (۱۴ ژوئن ۲۰۰۹) بعد از حمله نیروهای امنیتی به دانشگاه صنعتی اصفهان بازداشت شده بودند.
پس از اعتراض دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان به نتایج انتخابات ۲۲ خرداد، نیروهای امنیتی وارد این دانشگاه شدند و دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار دادند و گزارش هایی از دستگیری دانشجویان منتشر شد.
محمد رضا حبیبی، دادستان اصفهان پس از این حمله اعلام کرد که نیروی انتظامی به درخواست مسئولان دانشگاه صنعتی اصفهان، وارد این دانشگاه شدند.
در جریان اعتراض دانشجویان و حمله نیروهای امنیتی، برخی از بخش های دانشگاه اصفهان از جمله تالارها و بانک ملی به آتش کشیده شد و خسارت هایی هم به خوابگاه دانشجویان وارد آمد.
آقای انصاری در ۲۲ آذر (۱۳ دسامبر ۲۰۰۹) به خبرگزاری ایسنا گفته بود که پس از حمله به دانشگاه اصفهان برای چهل دانشجو پرونده قضایی صادر شده است. او همچنین اعلام کرد که همه این دانشجویان در روزهای اول بازداشت با قید وثقه آزاد شدند.
حمله به دانشجویان
همزمان با این حمله، گروهی از افراد موسوم به لباس شخصی نیز به خوابگاه دانشجویان دانشگاه تهران حمله کردند و دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
در یکی از این حملات که تنها سه روز پس از اعلام نتیجه انتخابات انجام شد، نیروهای لباس شخصی به کوی دانشگاه تهران حمله ور شدند که تصاویر منتشر شده و صحبت های شاهدان عینی حکایت از خشونت بیش از حد در برخورد با دانشجویان داشت.
انتقادات از خشونت های انجام گرفته در این حملات به حدی زیاد شد که مجلس شورای اسلامی هم هیاتی را مسئول تحقیق و بررسی بیشتر در مورد این موضوع کرد و حتی رهبر ایران هم در یکی از سخنرانی های خود ضمن اشاره به این موضوع از مسببان این حمله انتقاد کرد.
دفتر تحکیم وحدت، یکی از گروه های دانشجویی مخالف دولت، در پی حمله به کوی دانشگاه با صدور بیانیه ای از حملات مشابه به دانشجویان دانشگاههای فردوسی مشهد، رازی کرمانشاه، علامه طباطبایی و دانشگاه هایی در بابل و شاهرود خبر داد.
در پی حمله به کوی دانشگاه تهران، فرهاد رهبر، رییس این دانشگاه وعده داد که عوامل بروز ناآرامی ها و حملات را شناسایی و مجازات کند.
در گزارشی که توسط هیأت ویژه مجلس برای پیگیری حوادث بعد از انتخابات ارائه شد به حمله به کوی دانشگاه تهران اشاره نشد. این هیأت اعلام کرده که عدم بررسی حادثه حمله به کوی دانشگاه تهران به دلیل تشکیل کمیته ای جداگانه توسط رئیس مجلس ایران برای رسیدگی به این موضوع بوده است.
روز چهارشنبه ۱۷ ژوئن (۲۷ خرداد)، "هیات ویژه مجلس که از سوی رئیس مجلس مامور رسیدگی به اقدامات تخریبی علیه اموال مردم و همچنین حمله به کوی دانشگاه شده بود، گزارش خود را در یک جلسه غیر علنی و غیر رسمی مجلس ارائه کرد.
علیرضا جمشیدی، سخنگوی قوه قضاییه در مرداد ماه از تشکیل پرونده ای در این رابطه در سازمان قضایی نیروهای مسلح خبر داد اما تا کنون گزارشی از پرونده حمله به کوی دانشگاه منتشر نشده است.
0 comments:
ارسال یک نظر