علی مطهری: قیام علیه ظلم و ستم بر همه واجب است / نباید گذاشت زاویه انحراف و استبداد در نظام باز شود

علی مطهری با بیان اینکه روحانیون باید به اهداف قیام امام حسین(ع)در مراسم عزاداری محرم بیشتر توجه کنند گفت: مخالفت با موروثی شدن خلافت اسلامی و تبدیل آن به سلطنت و همچنین اعتراض به فسق و فجور یزید و فساد دستگاه امویه از دلایل سیاسی و اجتماعی قیام امام حسین (ع) بود.

به گزارش خانه ملت، این نماینده تهران در پاسخ به این سوال که مداحان در ایام عزاداری سالار شهیدان و در مداحی خود به چه مباحثی باید بپردازند، گفت: یکی از اشکالاتی که در عزاداری‌های ما از قبل از انقلاب وجود داشته و پس از انقلاب نیز ادامه یافت، این است که در مراسم عزاداری بیشتر به جنبه تراژدی و مصیبت این حادثه و مظلومیت امام حسین پرداخته می‌شود و به جنبه حماسه و صلابت و مبارزه علیه ظلم و به‌طور کلی اهداف قیام امام(ع) کمتر توجه می‌شود.

فرزند شهید مطهری با بیان اینکه در مداحی ها نباید عقاید نادرست ترویج شود، گفت: مداحان و نوحه‌سرایان باید از اشعار حماسی و زنده کننده و نه مخدر استفاده کنند، آنها باید به یزیدها و شمرهای زمان نیز توجه داشته باشند و حادثه عاشورا را جدا از وقایع عصر حاضر ندانند.

وی اظهار داشت: این تفکری اشتباه است که تصور کنیم امام یک دستور خصوصی از جانب خداوند داشت که اجرا و تمام شد، بلکه ما معتقدیم هر روز عاشورا و هر جا کربلاست «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا»، بنابراین حادثه عاشورا یک نمونه و الگو برای ماست و هر زمان که شرایطی مانند آن شرایط در جامعه وجود داشته باشد باید همانند امام حسین(ع) عمل کنیم.

مطهری با بیان اینکه همان طور که از نام مداح و نوحه سرا مشخص است کار آنها بیشتر مداحی و نوحه‌سرایی است، گفت: روحانیت در شناساندن ابعاد مختلف حادثه عاشورا به مردم وظیفه سنگین تری دارد و خطبا باید با تحلیل صحیح حادثه عاشورا از نقل روضه‌های دروغ و جعلی و ترویج خرافات بپرهیزند و سطح فکر مردم را در این موضوع بالا ببرند. همچنین روحانیون و ائمه جماعت مساجد اجازه ندهند که بخش اعظم مراسم عزاداری به مداحی بگذرد.

مطهری با تاکید بر اینکه بخش بیشتر یک مراسم عزاداری باید به تحلیل واقعه کربلا اختصاص یابد گفت: مداحی، سینه‌زنی و زنجیرزنی باید بخش کمتر یک مجلس عزاداری را تشکیل دهد مگر در روز عاشورا، ضمن اینکه باید از کارهای خلاف شرع همچون قمه‌زنی یا نیمه‌عریان شدن مردان با حضور زنان پرهیز کرد.

وی در ادامه در تشریح ابعاد سیاسی و اجتماعی حادثه عاشورا گفت: با بررسی ریشه‌ها و دلایل قیام امام حسین ابعاد سیاسی و اجتماعی این واقعه به خوبی آشکار می شود. یکی از اصلی‌ترین دلایل آن، موروثی شدن خلافت بود. خلافت اسلامی تبدیل به سلطنت شده بود و امام مخالف آن بود.

علی مطهری افزود: دلیل دیگر قیام امام حسین شخصیت خاص یزید بود که اهل فسق و فجور بود و تجاهر به فسق می کرد و به عنوان جانشین پیامبر شئون اسلامی را حتی به ظاهر رعایت نمی‌کرد. امام سکوت در برابر یزید را به معنای تایید او و اعمالش می‌دانست که باعث می‌شد پس از مدتی اثری از اسلام باقی نماند. امام حسین(ع) در این جا سکوت را جایز ندانستند و فرمودند مگر نمی بینید به حق عمل نمی‌شود و از باطل روی گردانده نمی‌شود. در چنین شرایطی بر هر مومنی واجب است که قیام کند.

وی با تاکید بر اینکه امام فرمودند بر هر "مومنی" واجب است قیام کند گفت: این به آن معناست که قیام و اعتراض علیه ظلم و ستم و فساد تنها وظیفه امام نیست بلکه بر هر مومن واجب است که در مقابل کاستی‌ها بی‌تفاوت نباشد. بی‌تفاوتی مردم آن زمان در برابر ظلم و فساد و انحراف از سیره پیامبر کار را به‌جایی رساند که امام حسین(ع) احساس کردند که جز با ریختن خون ایشان و اصحابشان و اسارت اهل بیت ایشان اسلام زنده نمی‌ماند. اگر مسلمانان در ۵۰ سال بعد از رحلت پیامبر اسلام اجازه نمی‌دادند در اسلام انحراف ایجاد شود حادثه کربلا رخ نمی‌داد.

مطهری اظهار داشت: حفظ انقلاب اسلامی امروز ما نیز مانند حفظ انقلاب اسلامی صدر اسلام است. نباید اجازه دهیم زاویه انحراف و استبداد و نادیده گرفتن حقوق مردم در نظام جمهوری اسلامی ایران باز شود. نباید در مقابل انحرافات سکوت کنیم تا کار به مراحل شدیدتر کشیده نشود.

0 comments:

ارسال یک نظر